Постинг
25.12.2014 11:03 -
Печено свинско
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 3630 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 25.12.2014 12:09
Прочетен: 3630 Коментари: 3 Гласове:
6
Последна промяна: 25.12.2014 12:09
Честита Коледа!Толкова слънчево не е било никога,навън е пролет!Измени се климатът в България,станахме като в ъъъъ,Калифорния,например!Това не е пречка да си изпечем месце за Коледа!Е,обичам такива неща-семпли и вкусни...Купувате си-ако си нямате домашно-една рибица около 2 кг от месарския магазин,измивате я,обръщате я с по-мазното нагоре,шпековате я с чесънчета,морковчета,цели зрънца чер пипер,посолявате я,намазвате я с подправки на вкус-аз например с чубрица,риган куркума за цвят,и я слагате в по-дълбока тавичка с вода 2-3 пръста да се пече!Малко олио отгоре да се задържат подправките да не забравите!Готово!Това е нашето ястие,може след като се опече да добавите към резените месо и гарнитура-ориз,картофи,пюре,гъбки задушени,може и от всичко по малко-ваша воля!Аз понеже ще направя и питка,ще го консумирам само със салати!Да не забравим процеса на печене-около 2 часа,т.е.колкото кг е месото,толкова печене,и...поливайте го с течността през 20-30 минути,ако е свършила-долейте!Оставам печенето на вашия нюх!Наздраве!
Професор надви рака със зелев сок, излек...
"Двойникът" на Путин отново бл...
10 правила, които завинаги ще променят ж...
"Двойникът" на Путин отново бл...
10 правила, които завинаги ще променят ж...
Честито Рождество Христово!
Да се множат сговорът и обичта, успехите и късметът във вашата къща, а здравето, берекетът и радостта да не излизат от нея!
Рибицата винаги ми е била проблем...Т.н. малки рибички ги пека цели в тавата - даже и без вода, дори без подправки - те са толкова вкусни, когато са от прясно заклано животно! Но големите рибици са ми сухи, колкото и да ги шпиковам и обливам при печене. Явно нещо не правя както трябва:))) Затова свикнах да ги режа на пържоли и да ги заварявам в буркани - с малко сол и черен пипер - 3 часа след завиране.
Благодаря за рецептата - една рибица насолих в сланината, 2 нарязах за буркани, но имам още една - оставила съм я на студено за прясна - някой и друг ден още - ще пробвам по твоя начин:)))
Весели празници, мила Галя! Прегръдка!
цитирайДа се множат сговорът и обичта, успехите и късметът във вашата къща, а здравето, берекетът и радостта да не излизат от нея!
Рибицата винаги ми е била проблем...Т.н. малки рибички ги пека цели в тавата - даже и без вода, дори без подправки - те са толкова вкусни, когато са от прясно заклано животно! Но големите рибици са ми сухи, колкото и да ги шпиковам и обливам при печене. Явно нещо не правя както трябва:))) Затова свикнах да ги режа на пържоли и да ги заварявам в буркани - с малко сол и черен пипер - 3 часа след завиране.
Благодаря за рецептата - една рибица насолих в сланината, 2 нарязах за буркани, но имам още една - оставила съм я на студено за прясна - някой и друг ден още - ще пробвам по твоя начин:)))
Весели празници, мила Галя! Прегръдка!
ми навя носталгия по добрите стари времена,когато децата бяха малки,родната ми къща пълна с хора,десетина кокошки се разхождаха по двора и задължително имахме прасе!Естествено,че е по-хубаво рибицата да е прясна,магазинската сигурно е поръсена яко с химия,надали ще е същото,при печене сигурно стават някои процеси с месото,но все пак не става толкова твърдо!Тук се харесва!Всичко правиш както трябва,остава да ти завиждаме за домашното месо!Преди двадесетина години имаше кравар,овчар и козар,постепенно изчезнаха,по улицата не минават вече животни и единствените две крави са екзотика,вървяща по тротуар,а вечерно време се редим малцината щастливци за прясно издоено мляко!Това е!...И си тананикаме песента:В този град,дето аз съм роден,за мнозина навярно е скучен!
цитирайХа-ха! Страхотен коментар! Мила Галя, трябва да пишеш - много си добра в описанията. Забелязвам го в рецептите, но тук, така, както си описала твоето село, направо познах моето...и на мене ми стана мъчно... Да, така е по селата - но нищо не може да се направи – или може би може- нова стратегия, нови крупни собственици, перфектен мениджмънт - и то от млади, чисти и мотивирани хора - тук-там по нашия край май има наченки- ще видим! Весели празници!
цитирайТърсене