Постинг
14.08.2014 14:40 -
Кьопоолу
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 3290 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 14.08.2014 19:20
Прочетен: 3290 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 14.08.2014 19:20
Средата на август...Чушки,домати,патладжани,дори вече в личните градини,уууу,красота!Като пътувахме надлъж и нашир през България и като минахме през Граф Игнатиево да видите какъв патладжан купих!Зелен и тумбест,тъкмо за кьопоолу!Решавам да пробвам как ще бъде на вкус с този нов за мене сорт и започвам!Два патладжана печени във фурната и обелени,1кг червено-зелени чушки печени и обелени и около 6-700 гр домати смлени на машинка с половин връзка магданоз-ето това беше предварителната подготовка.Изпарявам на котлона смлените домати да правят пътечка с малко олио и надробения магданоз,останалите изпечени и смлени зеленчуци добавям,още олио,осолявам на вкус и няколко скилидки чесън счукани в хаванчето.Това е цялата галимация,кьопоолуто е готово.Така направено може до 3-4 дни да остане в хладилника,ама не вярвам!
Няма коментари
Търсене