Постинг
27.02.2015 18:09 -
Гъби задушени в растително масло
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 2372 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 27.02.2015 18:20
Прочетен: 2372 Коментари: 4 Гласове:
6
Последна промяна: 27.02.2015 18:20
Ето ви днес моето предложение,по желание на Хлорис нещо постно...Пригответе си гъби,измийте ги и ако пънчетата ви се виждат почернели,ги махнете,нарежете гъбите на 4 в тиганчето с малко олио и ги задушавате на средно силен котлон.До този момент не ги посолявайте,защото ще ви станат твърди и жилави.Когато са си намалили наполовина обема и почти се е махнала водата от тях,надробете 1-2 скилидки чесън за аромат и половин връзка магданоз с дръжсите,то се знае.Два пъти забъркайте с лъжицата,изключете котлончето,махнете ги и ги посолете чак тогава!Много внимавайте да не ги пресолите-това е много лесно при гъбите,случвало ми се е....Поднесете ги с малко чер пипер отгоре поръсени и...това е!По този начин стават като предястие,като допълнитела екстра към друго мезе,а както виждате,може и като основно ястие!
Обожавам гъби! Поздрави за ароматната рецепта!
цитирайТи си като светкавица?!Едвам качвам снимки,а вече го прочете!Направи си го,супер е,представа си нямаш как върви с червено вино!Поздрав най-сърдечен,твой приятел вечен!
цитирайнаистина се получи нещо много,много вкусно.
Благодаря! :)
пп.Следя с интерес блогчето,мерси за вкусните,и най-вече леки ястия! :)
цитирайБлагодаря! :)
пп.Следя с интерес блогчето,мерси за вкусните,и най-вече леки ястия! :)
Много се радвам,че някой все пак изпробва моите скромни рецептички!Не съм забравила за постните манджи,но което правя до този момент е все старото-ново няма!Поздрави за смелостта,да експериментираш си е подвиг!
цитирайТърсене