Постинг
10.02.2015 10:24 -
Пуешко паприкаш
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 2471 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 10.02.2015 11:57
Прочетен: 2471 Коментари: 4 Гласове:
4
Последна промяна: 10.02.2015 11:57
Днес си направих измислена манджа,която ври в момента,но стана много вкусна!Поне по мое мнение...Какво направих...Това МЕТРО продава едни пуешки бутчета по два броя пакетирани,много вкусни.Пише,че са български,ама дали да вярвам?Големи неверници ни направиха-във всичко се съмнявам.Цяло щастие е да си купиш нещо без консерванти,прясно,истинско и да си го сготвиш да почустваш автентичен вкус.Та..купувам аз от тези меса,но те са много за едно готвене и малко за две...Ха сега,де?Направих си вчера оризец басмати с едното и мааалко от другото,а днес с останалото месо си спретнах някаква такава манджица...Нарязах 2 големи глави кромид лук,настъргах 1 голям морков на рендето,сложих дафинов лист и цели зрънца чер пипер да се задушават с малко олио и вода и...си пийвам кафето...Разсъждавам...малко е месото,трябва нещо да добавя...я,чакай викам си да надробя 2-3 картофа...и го направих!През това време се подгря от вчера бульона с месцето дето оставих,задушиха се тези зеленчук-чук-чуци,сложих 1 супена лъжица червен пипер,добавих една консервичка моя си паприкаш,хайде и малката тенджерка с бульона и месцето там и го намалих съвсем ,съвсем котлона на 1 и...ето вече почти е готово!Ще ви предложа снимчица на обяд,ха сега,останете си със здраве!
Супер манджичка! С домашен паприкаш при това - няма как да не е вкусно. А и с консерванти или не, пуешкото месо си е пуешко - червено, плътно и леко едновеменно, вкусно и диетично! Прегръдка, скъпа Галя! Красиво поднесена рецепта!
цитирайвчера бях на рожден ден на една дружка в заведение...Всичко беше вкусно,дори и пастата-парфе,ама...после ми беше тежко и не вечерях,че то май и не закусвах днес...Разбира се,че домашно сготвеното си е върхът,ама не винаги имаме настроение за това...Та по повод вчера се замислих...дали да не си разровя старите тетрадки отпреди 30 години,там имах рецепта за парфе правена многократно,да си направя аз нещо наистина суперско,ама това са само мои лениви мисли,прескочили в момент на настроение...и не знам дали ще се вдъхновя!Поздрав най-сърдечен,твой приятел вечен...
цитирайНаправи ли парфето? Аз правя една торта - много-много бърза - с парфе отгоре и пита, сиропирана със сока от един буркан кайсии и с наредени плодчетата кайсийки плюс банани отгоре / а върху тях изливам парфето. Много е сочна и страшно бърза...Ако не си намериш тетрадките, ще ти я кажа:)))) Поздрави, Гале!
цитирайНе съм правила парфето-то ще бъде надлежно документирано и записано!Чакам да си взема домашни яйца,че там белтъците са разбити сурови със желатина и не искам магазинските!Беше ми компа на ремонт,та не съм писала,а иначе ти изпратих лично съобщение в стил латино-български с арабски цифрички!:))))
цитирайТърсене