Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2014 09:22 - Миш-маш
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 1237 Коментари: 1 Гласове:
2



Отдавна бях замислила да правя миш-маш,ама чаках си компания,че само за един човек е трудно да уцелиш дозата.Е,сега съм си поканила гостенки и ще го направя!Аз го обичам с печени чушки и то червени,но допускам компромис-напролет рано го правя и сурови зелени,но не е този вкус,различно е!Аз го правя по следния начин:задушавам в олио и вода една голяма глава кромид лук нарязана този път не на дребно,добавям нарязаните червени чушки от буркан,няколко яйца чуквам,обикновено по 1-2 на човек,домати от буркан и накрая сирене!Както всяка манджица и тази има някакъв секрет.Например,кога се слагат доматите?Допреди няколко години ги слагах накрая,но все ми оставаше воднист миш-машът,защото човек няма това търпение да ги изчака да се изпари водата,замирисва на вкусно,иска ти се да го хапнеш бързо-бързо и...си остава водата им...Преди няколко години леля Анче ме научи-преди сиренцето сложи доматите-да се изпарят малко и наистина е така-става хубав по този начин!Отгоре си наръсвам чер пипер както винаги за аромат и..дори една чаша червено вино,нищо,че е пости,пак става!


Тагове:   миш-маш,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. marrta - Напоследък правя шакшука, почти като миш-маш е,
08.12.2014 15:53
но яйцата се чукват накрая, без да се бъркат- цели...И подправките са по-екзотични. Става супер

http://dora-marta.blogspot.com/2013/08/blog-post_16.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 535175
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 700
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930