Постинг
03.12.2014 09:22 -
Миш-маш
Отдавна бях замислила да правя миш-маш,ама чаках си компания,че само за един човек е трудно да уцелиш дозата.Е,сега съм си поканила гостенки и ще го направя!Аз го обичам с печени чушки и то червени,но допускам компромис-напролет рано го правя и сурови зелени,но не е този вкус,различно е!Аз го правя по следния начин:задушавам в олио и вода една голяма глава кромид лук нарязана този път не на дребно,добавям нарязаните червени чушки от буркан,няколко яйца чуквам,обикновено по 1-2 на човек,домати от буркан и накрая сирене!Както всяка манджица и тази има някакъв секрет.Например,кога се слагат доматите?Допреди няколко години ги слагах накрая,но все ми оставаше воднист миш-машът,защото човек няма това търпение да ги изчака да се изпари водата,замирисва на вкусно,иска ти се да го хапнеш бързо-бързо и...си остава водата им...Преди няколко години леля Анче ме научи-преди сиренцето сложи доматите-да се изпарят малко и наистина е така-става хубав по този начин!Отгоре си наръсвам чер пипер както винаги за аромат и..дори една чаша червено вино,нищо,че е пости,пак става!
Търсене