Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2023 17:47 - Парламентът обяви Гладомора в Украйна за геноцид. "Възраждане" и БСП бяха против решението
Автор: kkabakciev Категория: Технологии   
Прочетен: 1291 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съобщението е отпреди малко, заглавието е на ClubZ. "Със 134 гласа "за", 26 "против" и без "въздържал се" Народното събрание в общ проект, предложен от комисията по външна политика, обяви Големия глад - Голодомор (или Гладомор) в Украйна през 1932-1933 г. за геноцид и осъди категорично неговите извършители. С решението се обявява също всяка последна събота на месец ноември за Ден за почит и памет за жертвите на Голодомора в Украйна. НС приема всяко отричане, оправдаване и омаловажаване на този геноцид, като акт на поругаване паметта на милионите хора, загинали в Голодомора, е записано още в документа. Големият глад през 1932-1933 година - Гладомор, обхваща основните зърнени райони на бившия СССР - Украйна, Северен Кавказ, Долна и Средна Волга, Казахстан, Западен Сибир и Южен Урал. От глад през този период са загинали седем-осем милиона души, от които три милиона и половина в Украйна, два милиона в Казахстан и Киргизстан и два-два и половина милиона в Русия. В мотивите е отбелязана 90-годишнината от Гладомора и подчертано, че това е едно от най-тежките масови престъпления срещу човечеството, "извършено от човеконенавистния съветски комунистически режим, при което са унищожени над осем милиона живота, сред тях на много деца и на десетки хиляди украински и молдовски българи"."



Гласувай:
4



1. kkabakciev - Забраних коментарите, защото взеха да бъкат от малоумия и простащини
01.02.2023 19:25
Но форумистът planinitenabulgaria има следното изказване, което е сериозно и важно: "Числото на починалите от глад е между 3 и 7 млн. души, по-късно към тях следващи проучвания добавят още 2 млн. Проработката е касаела първоначално само Украина, защото тя е имала стоки, /които са се търсели в Европа поради икономическата криза: храни, кожи, вълна. Храните на хората са били иззети като им е бил гарантиран държавен хляб - един хляб на двама души за един месец. От безсилие хората са умирали на улицата, на път гъм гробищата, където оставащите живи роднини не са имали сили да ги отнесат или откарат. С парите от Европа за продадените стоки СССР купува машини.
На тези събития реагира живият барометър на времето Шостакович, който пише историята на Русия и СССР с музика. Той пише своята 4-а симфония, отразяваща този ужас, но от НКВД са имали сведения и организират протести по целия СССР - работници и селяни излизат на протести срещу това "ужасно произведение", което те нито са чули, нито могат да разберат и преценят. За да запази живота си, Шостакович скрива произведението и след 25 тодини то е представено за първи път в Лондон, тогава на руля е Хрущо. За да избегне Шостакович смертательная казн, той обещава да напише друга симфония, написва я в много кратък срок и така Жданов го зачерква от списъка за Сибир или разстрел.
Прибавям линк с това гигантнско и трудо за разбиране, ВЕЛИКО /!!!/ произведение на Шостакович. Повтарям, живият ларометър на времето.
С неговата музика и дейност съм се занимавал 3 години.
https://www/watch?v=CP-OJTOJHZU
Записът е на не-добро инженерно ниво като звук, но изпълнението е върхово.
Тъй като вече не приемате коментари влизането в блога Ви, макар да сте един високообразован човек, повече не прави смисъл."
цитирай
2. kkabakciev - Много благодаря за линка!
01.02.2023 19:28
Аз знам симфонията и съм я слушал на живо, но това изпълнение явно е от много висока класа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kkabakciev
Категория: Технологии
Прочетен: 633397
Постинги: 262
Коментари: 428
Гласове: 503
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031