Постинг
17.03.2021 09:50 -
Омлет по корейски
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 9488 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.03.2021 12:19
Прочетен: 9488 Коментари: 0 Гласове:
8
Последна промяна: 17.03.2021 12:19
Ето това вкусно нещо ми разрешиха да напиша за да го пробвате и вие,читателите на to4ilka!
Всичко стана случайно,когато се срещнах с най-добрия танцьор между готвачите или най-добрия готвач между танцьорите...и когато беше негов ред да направи вечерята...Почвам..пригответе си за омлета по 3-4 яйца на човек,тиган с незалепващо дъно,масло на вкус,подправки-чер пипер,къри,сол,тел за разбиване и купичка и направете омлет както си го правите.Но..предварително си направете заготовки за пълнежа,а именно:задушете ориз в тенджера с вода до готовност,малко зелена чушка сиврия нарязана на жулиени,малко гъби печурки,морков настърган на едро и стръкове зелен лук.Всички тези зеленчуци поотделно се задушават до омекване да са готови за плънката.В момента на обръщане на омлета,на половината му част подреждате надлъж от всичко по малко и завивате на руло когато е готов.Тук идва важният момент на изваждането от тиганчето и слагане в чинията..внимавайте да не скъсате рулото!
Това е,пробвайте,много е вкусно!
Всичко стана случайно,когато се срещнах с най-добрия танцьор между готвачите или най-добрия готвач между танцьорите...и когато беше негов ред да направи вечерята...Почвам..пригответе си за омлета по 3-4 яйца на човек,тиган с незалепващо дъно,масло на вкус,подправки-чер пипер,къри,сол,тел за разбиване и купичка и направете омлет както си го правите.Но..предварително си направете заготовки за пълнежа,а именно:задушете ориз в тенджера с вода до готовност,малко зелена чушка сиврия нарязана на жулиени,малко гъби печурки,морков настърган на едро и стръкове зелен лук.Всички тези зеленчуци поотделно се задушават до омекване да са готови за плънката.В момента на обръщане на омлета,на половината му част подреждате надлъж от всичко по малко и завивате на руло когато е готов.Тук идва важният момент на изваждането от тиганчето и слагане в чинията..внимавайте да не скъсате рулото!
Това е,пробвайте,много е вкусно!
Няма коментари
Търсене