Постинг
08.11.2016 17:55 -
Сладкиш с ябълки и лимец
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 1755 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 09.11.2016 14:08
Прочетен: 1755 Коментари: 2 Гласове:
2
Последна промяна: 09.11.2016 14:08
Сто години не съм писала рецепта...Ето ви сега нова с повея на времето.Хващате с дясната ръка миксера,а с лявата държите купата,а в нея сте чукнали 4 яйца,непълна чаена чаша захар и разбивате,разбивате,разбивате...докога?Докато не чуствате захар по дъното на купата.Станала е вече бяла,пухкава смес,достатъчно гъстичка и два пъти по-голяма,отколкото в началото...Добавяте две пълни препълнени чаени чаши брашно от лимец,естествено вече с разбивачката,на ръка,а вътре 1 бакпулвер...Изсипвате предварително нарязани на парченца няколко ябълки без корите,то се знае,пълна препълнена купа,и половин лъжичка канела.Добавяте и една чаена чаша орехи ядка,счукани в хаванче или както вие си знаете и...изсипвате тази смес в тавичка не много голяма,на дъното на която сте разтопили 50-70 грама масло.Това е.Пече се този прекрасен сладкиш на предварително загрята фурна на 180-200 градуса около 30-40 минути.Няма нищо сложно и невъзможно,лесен и продуктите ги има всеки под ръка.Почерпи ме Минка,дружка отколешна и аз толкова го харесах,че вече го направих.Честит празник на всички,които празнуват днес и са го прочели!
Хареса ми! Ако сложиш пък и кафява вместо бяла захар... Много актуално, наистина! Благодаря ти, мила Галя! Честит празник!
цитирайМоже и да го пробвам с кафява захар,не че не ми е минавало през ум,но не винаги имам под ръка,а съм пробвала,малко се променя вкусът на изделието...Знаеш ли какво четох отдавна по повод кафявата захар...това,че произходът и от остров Мавриций,че там е най-добрата го остави,но,друго интересно...само 2 калории разлика има от обикновената!!!Много се заблуждаваме като мислим,че е диетична,нищо подобно!Твой приятел вечен!
цитирайТърсене