Постинг
11.11.2015 20:18 -
Печени пълнени камби
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 1444 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 11.11.2015 20:52
Прочетен: 1444 Коментари: 1 Гласове:
1
Последна промяна: 11.11.2015 20:52
Играчка си е.Ама пък вкусно.Ама си е играчка.Е да,ама вкусно.Познато,нали?Карцев,вечният Карцев,как да забравим те раки по три рубля,невъзможно...Пак се отплеснах...Решила съм да правя само хубави изпитани работи от баби и свекърви,може да са малко количество,ама хубави.Да я запиша и тази,че кой знае догодина пак ще взема да разпитвам.И такаааа,малко камби се изчистват и се приготвят в тепсия около 20 броя или колкото да се напълни съда.Посоляват се,позахаряват се,добавят се едно карфиолче,настъргано морковче,целина,зрънца чер пипер,бахар,скилидка чесън нарязана на дребно,една лъжичка оцет,една лъжичка олио и се пекат във фурната около 30 минути.После се слагат в буркан и се запечатват горещи.Обръщат се надолу с капачката.Това е.Ама всичко по пода става...с какво ли не!Нищо,ще го изчистим.Май не казах,че камбите са червени...
Красиво! С това съчетание от зеленчуци и подправки сигурно е и вкусно! Спомням си, че съм правила нещо подобно в буркани с обръщане, но не слагах карфиол!.А и беше преди десетилетия:))))))))) Интересна рецепта - и не ми се вижда толкова трудна. Благодаря ти!
Поздрави, скъпа Галя!
цитирайПоздрави, скъпа Галя!
Търсене