Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2015 18:11 - Печена червена капия стерилизирана
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 2421 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 03.11.2015 18:28


....Или както му викат "Стоте чушки".Чудесна прекрасна рецепта от минало време...Много отдавна търсех това нещо за зимата.Искам като отворя буркан стерилизирани червени печени чушки ,да са готови за консумация,не да слагам допълнително подправки.Бързам да я запиша,защото нали знаете?...изчезват хубавите неща от хоризонта...Доста се чудех защо именно 100,но това е важно заради подправките и хубавия вкус,наистина ги пребройте за да няма после кисело ми е,солено ми е,и не знам какво още ми е...Ето я.Сто броя печени обелени червени чушки,1ч.чаша оцет,1ч.чаша олио,1каф.чашка сол,чесън,магданоз,,чер пипер цели зърна.Обелените чушки стоят в тази марината,не варена,без подправките,около 4 часа.След това се изваждатв тава да се отцедят и се редят в буркани с подправките,ако е останало от течността се добавя отгоре и се затварят.Стерилизация само 5 минути за капачката,не прекалявайте да не омекнат!!
image




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cecobob - Е браво
10.11.2015 10:53
вместо да чета си бърша лигите и посягам към ракията.
цитирай
2. to4ilka - Ха така!
10.11.2015 13:28
И това е нещо!Един съвет:узото е по-добро за стомаха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 531767
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 699
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930