Постинг
23.03.2015 14:09 -
Рибни котлети
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 4476 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 23.03.2015 14:14
Прочетен: 4476 Коментари: 5 Гласове:
5
Последна промяна: 23.03.2015 14:14
Ееее,няма по-вкусно нещо от пържени рибни котлети с картофена салатка!Чакай викам си да ви "светна" по въпроса както мен ме "светнаха" преди няколко години!От тогава не купувам риба цяла да се занимавам с транжиране,чистене,не,освен ако не я пека,разбира се...Степенувам ги така:на първо място котлети от сом-само централен хрущял,няма костички,яде се заедно с кожицата+ бонус подкожна тлъстинка,демек Омега 3 киселини,както е модерно да се вика сега;на второ място котлети от шаран-вкуснотияяяя,голяма!Има малко костички тук-таме,но се преживява,те са дебелички и се виждат и усещат,не е страшно;и не на последно място,защото са пък най-евтини-котлет от бял амур,ммм,мммм,също извънредно вкусничко!Купувате,изваждате тиганя,наливате олио,котлончето на мах и в чиния-брашно,сол,куркума за цвят,дивисил,черррно пиперче и маалко кимионче,това е!Топим от двете страни,пържим,внимавайте с това пържене-от едната страна 4 минутки,от другата 2-3.Поднасят се с картофена салатка и лимонче,относно питието не се наемам да давам съвети!:)))
Обожавам риба! Правя рибните котлети с брашно и яйца, на по-постните риби слагам и кашкавал в панировката. Ще опитам с коркума и девисил - сигурна съм, че ще бъде хубаво! Поздрави, мила Галя! Прегръдка!
цитирайНяма да мина за изтънчена, обаче не обичам да лъжа. Може да ме примами само хрупкаво изпържен дунавски сом, сафрид, пъстърва или хамсийка, в краен случай цаца. Със студена биричка /защото и бира не обичам/, в горещ летен ден. Усмивки от мен и прочети отговора в моя постинг на твоя коментар. Надявам се на хубав край, като при мен. Прегръдки и спокойна нощ!
цитирайза хубавите думи,скъпи мои виртуални дружки,всичко прочетох и всичко видях...Има все още някой,който не обича риба??Трябва да се поправи това!Няма по-хубава храна за мен от рибата-не можеш да я натъпкаш с хормони,затова е лукс!Изключвам риби от специални развъдници,то затова сьомгата не я долюбвам много,ама...нека я имам и нея-не и прощавам!
цитирайНавремето често сме похапвали котлети от акула, сом не съм опитвала, нито амур. Трябва да пробваме. Отказах се да панирам пангасиус, намирисваше на тиня на домашните, и сме ограничили потребяването на риба до един хек за пържене и една скумрия за печене...рядко пъстърва
цитирайЕдно рибно предложение,което е много простичко и го има навсякъде,където се обърнеш-любимата скумрийка!
цитирайТърсене