Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 10:01 - Доматен сос
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 2161 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 24.02.2015 13:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Относно постните манджи...толкова са много,че дали ще ги направя всичките,се чудя...Днес Доматен сос,после:фасул-зрял,зелен,леща,пържени картофки,кьопоолу,тиквички-с ориз,на супа,пържени,гъби с ориз,постни картофи гювеч,гъби на кашица,после спанак-супа и ориз,тиквички с ориз,крем-супа от картофи,от тиква,ще излезе копривата-супа и каша,може и имам баялдъ-има патладжани целогодишно,хайде,помагайте,де,и други неща има,а,сетих се-маслини с ориз,пък може и филийки с лютеница...Ще дойде празник-ще направя последното кисело зеле постни сърми,после и лозови постни сърмички,баница с кисело зеле и ориз...А сега-сосчето!Задушавам си лук кромид на дребничко нарязан в олио и вода,добавям една-две дървени лъжици брашно,изсипвам доматите от буркана,наситнявам магданоз и чесънче,добавям и вода и...да ври на котлона на тихо при непрекъснато бъркане!Голяма философия-няма що!image


Тагове:   доматен сос,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lightsaber123 - Баси
24.02.2015 10:12
Не толкова рано бе човек... Огладнях :-)
цитирай
2. donchevav - Да, не е голяма философия, но е го...
25.02.2015 00:15
Да, не е голяма философия, но е голяма вкусотия. Аз слагам на този сос вместо чесън един дафинов лист и по малко черен пипер, кимион и чубрица, а преди да го сваля от огъня - девисил и джоджен /по едно-две сухи кончета, без да ги стривам/. И друга разлика забелязах - по много причини свикнах да запържвам много малко брашно/или съвсем да не го запържвам/. След запържването на лука /по-точно омекване във олио и вода/ добавям много малко брашно и 1 буркан консервирани домати, оставям да поврат 5 минути, слагам подправките и пак варя 5 минути, после добавям 1 буркан топла вода и сол - и оставям да поври 10-на минути. Размивам във вода 2-3 супени лъжици брашно и сгъстявам соса. Добавям джоджена и девисила, пак варя 5 минути - и готово.
Само че това е сосът ми за кюфтета на фурна:))))) А ти пък можеш да опечеш картофи Джак патейтоус
http://www.lovepotatoes.co.uk/recipes/jacket-potatoes.
Поздрави, мила Галя! Имаш толкова разнообразни неща да готвиш - чак ти завиждам! Аз бих добавила към списъка ти още грах и лопуш или спанак:)))) Успех! Прегръдка, приятелко!
цитирай
3. hloris - Благодаря за интересното предложение! :)
26.02.2015 11:12
И понеже аз съм много слаба в приготвянето на постни ястия/мъжете обичат месо/,то имам една молба,ако е възможно по-често да публикувате тук постни рецепти...
С удоволствие ги прилагам в ежедневието си---благодаря! :)
цитирай
4. to4ilka - Здравей,Хлорис!
26.02.2015 13:24
Много ми е драго,че някой надниква все пак в моите нещица...С удоволствие и лично за вас ще публикувам следващото постно ядене,което сготвя!Не съм престанала да ги правя ,но ги има вече качени тук,затова нищо не пиша!Поздрави,поздрави от мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 532468
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 700
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930