Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2014 14:03 - Тарама-хайвер
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 3858 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 06.12.2014 14:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ето ми и моя "заамет",както казваше баба ми,че то комай това ще ми е дейността по Никулдена...Рибите са ми то се знае във фурната печени,салатките според сезона и предпочитанията на гостите,хляб може и да си купя черен,че всички май започнахме да се пазим от затлъстяване,а пък може и да направя милинки с по-тъмно брашно,не знам,не знам,ако си намеря филм може и нищо друго да не направя,но-това направих!Хубаво и приятно за узо и черно хлебче намазано като предястие!Нищо особено не се изисква-само да повярвате,че можете да го направите!Опитайте поне веднъж-ще се получи!Нужни са ви:една супена лъжица тарама хайвер от където и да е,дори ако имате късмет да ви излезе от някоя рибаааа...,една дебела филия бял хляб натопен във вода и изцеден без корите,една малка главичка кромид лук на много дребничко нарязан,половин лимон,чаша и половина олио.Отначало в купа сложете хайвера и с дървена лъжица му разпукнете зърната с въртеливо движение.После добавяте хляба,нарязаното лукче и включете турбомиксера.Започваме!На тънка струйка олио и бъркате,бъркате с перките,но само в една посока!Почивате-да не вземете да си изгорите миксера!Изстискайте малко лимонов сок и продължавайте-когато хайверът се е захванал вече-почне да се залепва по стените от центробежната сила-давайте по-смело с олиото-зер цяла чаша и отгоре трябва да изразходите!Продължавате докато се поеме хубаво това олио и изстисквайте по малко лимонов сок-на половин лимон,за вкус.Това количество ще ви напълни купата и ще раздавате после на народа за в къщи!Ако-не дай си Боже-пресечете тази бърканица-не се отчайвайте-захванете с дървената лъжица интензивно и престанете с олиото,изсипете половин кафяна чашка газирана вода,ще се оправи работата,споко!Когато накрая вече е готов хайверът,той има приятна мека консистенция за мазане,не е солен,няма аромат на риба и е супер!Сипете накрая за побеляване половин чашка газирана воде и пак разбъркайте с миксера.Готово!Ако е станал много рядък-капнете пак олио и бръкнете с миксера-по-смело!imageimage


Тагове:   тарама-хайвер,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Обожавам хайвер! През седмицата ...
06.12.2014 16:10
Обожавам хайвер! През седмицата чистих много едра речна риба - скобар, кефал и едър оклей - излязоха едни хайвери, да се ненадяваш по това време. Но ги опържих - не бях сигурна дали ще станат за разбиване...А може би си струваше да опитам...
Поздрави, Галя! И не прекалявай с филмите - страдат тенджерите:)))) Весел празник!
цитирай
2. to4ilka - Вени,здравей,чудех се кога ще напишеш комент-
06.12.2014 16:18
видиш ли,усвоявам и новите думи в българския език-не само архаизмите,та...трябваше да опиташ,аз често се радвам на подобни подаръци в рибите,запазвам си ги в много сол в кутийка в хладилника.Много е вкусен хайверът,когато е домашно направен!Пържен става ли?Не съм правила...Поздрав най-сърдечен,твой приятел вечен!
цитирай
3. marrta - много пръска при пържене,
08.12.2014 15:50
навремето майка го овалваше в брашно и пържеше, попчета често имаше пресни у нас

а този твой хайвер така добре си описала как става, че чак ме е яд, че не мога да пробвам сега...Точилка! Много весел псевдоним:) И на фото!)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 534827
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 700
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930