Постинг
16.11.2014 19:54 -
Леща
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 1340 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 16.11.2014 20:53
Прочетен: 1340 Коментари: 2 Гласове:
3
Последна промяна: 16.11.2014 20:53
Проста работа-всеки ще каже,и така си е,ама като ме е обзел ентусиазмът да взема и тази рецепта да я напиша!Лещата напоследък е много разнообразни видове и от най-различни места докарана,затова да уточня,че става въпрос за една едричка,зеленикава и с плоски зрнца леща.След като я изчистите и измиете,налейте 2-3 пръста в тенджерата вода и нека заври.След като поври 5 минути я "изперете" на чешмата хубаво и сменете водата,но този път налейте толкова,колкото искате да ви е супата.Ако е качествена лещата при тази манипулация ще и паднат люспите и ще се изчисти отлично дето е търкаляна незнайно по кои места на планетата.Сега добавям всичко сурово и наситно нарязано:олио на вкус,праз лук,кромид лук,чесънчета,суха или прясна чубрица,една червена чушка цяла,зелени доматчета ако имате на ситно 2-3 малки и един морков настърган на ренде!Това е!Като поври малко и една супена лъжица сол,малко червен пипер и половин смлени домати от буркан.Повира още 15-20 минути и е готова!През целия този процес е добре да се опитва на вкус да не се пресоли,а и все пак да уцелим момента,когато е готова!
Counter Currents: Щатите лъгаха за Афган...
10 правила, които завинаги ще променят ж...
КАКТУСЪТ И БИСЕРКА
10 правила, които завинаги ще променят ж...
КАКТУСЪТ И БИСЕРКА
Търсене