Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 19:54 - Леща
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 1340 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 16.11.2014 20:53


Проста работа-всеки ще каже,и така си е,ама като ме е обзел ентусиазмът да взема и тази рецепта да я напиша!Лещата напоследък е много разнообразни видове и от най-различни места докарана,затова да уточня,че става въпрос за една едричка,зеленикава и с плоски зрнца леща.След като я изчистите и измиете,налейте 2-3 пръста в тенджерата вода и нека заври.След като поври 5 минути я "изперете" на чешмата хубаво и сменете водата,но този път налейте толкова,колкото искате да ви е супата.Ако е качествена лещата при тази манипулация ще и паднат люспите и ще се изчисти отлично дето е търкаляна незнайно по кои места на планетата.Сега добавям всичко сурово и наситно нарязано:олио на вкус,праз лук,кромид лук,чесънчета,суха или прясна чубрица,една червена чушка цяла,зелени доматчета ако имате на ситно 2-3 малки и един морков настърган на ренде!Това е!Като поври малко и една супена лъжица сол,малко червен пипер и половин смлени домати от буркан.Повира още 15-20 минути и е готова!През целия този процес е добре да се опитва на вкус да не се пресоли,а и все пак да уцелим момента,когато е готова!
image



Тагове:   леща,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - М-м-м, ухае страхотно! Благодаря ...
17.11.2014 17:47
М-м-м, ухае страхотно! Благодаря за идеята и за разкошната рецепта! Поздрави, Галя!
цитирай
2. marrta - праз лук значи...
09.12.2014 10:51
ще опитаме и така! лещата е предпочитана от женската половина на семейството, особено откак разбра за магичните и свойства откъм задействане на метаболизма, щерка ми честичко я иска)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 532270
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 699
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930