Постинг
04.10.2014 22:59 -
Кейк с ябълки
Ех,тези ябълки,ех,тези ябълки,тази година са мноого,но нямат трайност!То не бяха дъждове,то не бяха градушки,е,ядем,ядем,свършване няма!Хайде рекох си-неделя,пак някое кексче да направя,и то свърши,да знаете,не остана за понеделнишкото кафе!
Та...пак тези 4-5 яйца,пак тази все съща чаена чаша захар,може и малко повече,пак вземете турбо-миксера и едновременно включете фурната на символа с тортичката и почваме!Разбийте хубаво това нещо на пяна,добавете половин чаша олио,половин чаена чаша-същата кисело мляко с половин чаена лъжичка сода бикарбонат,предварително настърганите няколко-2-3 големи или 4-5 малки ябълки с канела и сега-внимавайте-1,5 брашно с 1 бакпулвер и 1 чаша смлени орехи!Като естествено това да става внимателно и без миксер да не спадне сместта!Вземате кексовата форма малко подмажете с масло за аромат и поръсете леко с брашно и изсипете тази смес.Оставете маалко накрая да нашарите кекса с 1 чаена лъжичка какао.Предварителна уговорка-оставям си вратичка относно брашното,защото не знам размера на формата ви,но тя би трябвало да е стандартна,ако мислите,че е рядко тестото,направете брашното 2 чаени чаши независимо от чашата с орехи!Това е-печете около 40 минути без да отваряте на програмата или пък 10-15 минути на силна фурна и после намалявате!Много хубав кекс!
Та...пак тези 4-5 яйца,пак тази все съща чаена чаша захар,може и малко повече,пак вземете турбо-миксера и едновременно включете фурната на символа с тортичката и почваме!Разбийте хубаво това нещо на пяна,добавете половин чаша олио,половин чаена чаша-същата кисело мляко с половин чаена лъжичка сода бикарбонат,предварително настърганите няколко-2-3 големи или 4-5 малки ябълки с канела и сега-внимавайте-1,5 брашно с 1 бакпулвер и 1 чаша смлени орехи!Като естествено това да става внимателно и без миксер да не спадне сместта!Вземате кексовата форма малко подмажете с масло за аромат и поръсете леко с брашно и изсипете тази смес.Оставете маалко накрая да нашарите кекса с 1 чаена лъжичка какао.Предварителна уговорка-оставям си вратичка относно брашното,защото не знам размера на формата ви,но тя би трябвало да е стандартна,ако мислите,че е рядко тестото,направете брашното 2 чаени чаши независимо от чашата с орехи!Това е-печете около 40 минути без да отваряте на програмата или пък 10-15 минути на силна фурна и после намалявате!Много хубав кекс!
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене