Постинг
10.02.2014 15:26 -
Агнешко арпа фиде и агнешка курбан-чорба
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 5821 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 10.02.2014 23:04
Прочетен: 5821 Коментари: 2 Гласове:
1
Последна промяна: 10.02.2014 23:04
Не мислех скоро да качвам рецепта,но днес правих едно вкусно ядене,което не го правя често...Та затова реших да правя снимки и да ви го покажа.Купувате 700-800 гр агнешко от която и част на агнето и да е и го слагате в по-голяма тенджера да се свари,естествено нарязано на парчета.Добавяте една голяма глава кромид лук нарязан на дребно,настърган морков,една чаена лъжичка цели зърна чер пипер и една-две чаени лъжички сол.Това е-забравяте го за 1,30-2 часа на печката на 2 след като заври и си вършите другата работа.По-към края добавете и малко джоджен за аромат.След като е сварено месото го изваждаме с решетъчната лъжица и го изчистваме от костите.По-едрите меса в тавичка,а дребните накъсани добре обратно в тенджерата.Няколко черпака от бульона изсипваме също в тавичката при месото и надробяваме магданоз и в тенджерата и в тавичката.Доливаме с топла вода от чайника тенджерата и добавяме фиде на вкус.Като заври си имаме готова курбан-чорба в добавък към основното ястие!През това време слагаме в достатъчно голяма касерола вода,който ползва бульончета да добави и това нещо,1-2 супени лъжици олио и като заври водата,изсипваме половин пакет арпа фиде.Уточнявам-половинката от половинкилограмов пакет-това е за 3-4 порции.Когато е почти сварено това тестено изделие,отцеждаме го на мивката и заедно с един буркан смлени домати го изсипваме в тавичката.Добавяме пак малко олио на вкус и го слагаме да се пече във силна фурна.Излишно е да казвам кога е готово,това всеки ще го разбере,затова не доливайте много бульон за да не се разкашка фидето,все пак трябва да се поизпари течността!Така си имате и първо и второ-агнешка курбан-чорба-или нещо подобно-и...агнешко арпа фиде!Остава само да си изберете виното!Наздраве!
не бих си изхабила агнешкото .
цитирайjanabel написа:
не бих си изхабила агнешкото .
И на мен ми минаваше такава мисъл до преди няколко години,защото признавам това е ново в моето дългогодишно меню, но мъжът ми настояваше направи го,така са ме гощавали и дори още по-зле-има рецепта "Агнешко бутче цяло печено със спагети"-как ви звучи?Направо страшно,нали?Ако го направите както на мен ми го казаха,давам гаранция,че ще ви остане агнешкото,а първо ще свършат спагетите!
Търсене