Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2023 13:05 - Петлешковден и девширме. Как Българите докато висели по ченгелите живеели в мир и любов с турците и Предците ни давали децата си доброволно за рицари – еничери!
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 8978 Коментари: 16 Гласове:
12

Последна промяна: 08.02 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Подзаглавие: " Защо главните герои на турските чернопсихотронни тв сапунки са все бели красавци и красавици с тъжни сини очи! Каква черна етносна карма им тежи?" 
Няма да обследваме толкова скритите кодирани послания от Празничния Български езически календар за празника Петльов ден, чието най – старо и изходно херметично прототипно име е Петлешковден, а ще се спрем повече върху чудовищната му и жестока покъртително трагична история от страшните времена на дивото турско робство върху Великомъченическия Български народ. 

https://www.youtube.com/watch?v=-PyVN1a1VS4&list=PLa5-aFdApZnKdk5CpxIAr_WNBBWh_q2ym

Иван Пановски –   Яничари ходят
Комня Стоянова – Турчин робини караше 

Ако музикалната ни фонова плейлиста не стартира автоматично с отварянето на постинга в някои браузери, копирайте адреса на горното видео и пуснете ръчно или го  стартирайте от видеоблока след постинга, за да достигне по – лесно до вас тази сакрална информация и проникне в затлачените сензитиви и чакри
––––––––––
––––––––––

Яничари ходят, мамо,
от село на село.
Мъжки рожби вземат, мамо,
яничари правят.
Мъжки рожби вземат, мамо,
яничари правят.

Взели кого взели, мамо,
взели и Стоила.
А Стоил си беше, мамо,
едничък на майка.
А Стоил си беше, мамо,
едничък на майка.

Плакала йе много годин,
Стоилова майка.
Все за Стоил тя си мисли,
дребни сълзи рони.
Все за Стоил тя си мисли,
дребни сълзи рони.

Плакале йе много годин,
три пъти по седем.
Коси вече побелели,
очите изтекли.
Коси вече побелели,
очите изтекли.

Питаме ви и ви казваме предварително без никакви уговорки:
– Плачете ли, когато слушате тия песни!
На който не пророни душата му сълза сега, значи я очаква безалтернативно страшно, за да се скърши и омекне!
Вие които имате деца, опитайте се да се поставите на мястото на Стоилова Майка и съпреживеете ужаса и страданията ѝ.
Които турци знаете Български език и имате деца и сте родители – проумявате ли, за какво става дума!
И представети си, че сте заровени живи до шията и агонизирате с дни или гаснете в страшни мъки на ченгела, защото не искате да дадете скъпото си дете на джелатите!
––––––––––––––––
––––––––––––––––

Преданията разказват следната 300 годишна история: 

Петлешковден е свързан със събирането на най-тежкия за нашия народ данък – кръвния, взимането на малки момчета. 
Разпитаните стари хора и легендата разказват как смела голичанка от с. Голица, Варненско, а на друго место на жена от култовото Бургаското село Еркеч, скрива мъжкото си чедо и отказва да го даде на турците, а те се заканват, че ако не го предаде, то ще бъде заклано. 
Тогава тя заявява, че сама ще заколи скъпото си момче, но не ще им го даде. През нощта тя извежда и скрива детето си далеч извън селото, заклала в полунощ петела на прага на къщата и опръскала с кръвта му навред. 
Когато сутринта дошли повторно, турците останали стъписани пред постъпката на майката и повече не събирали момчета за еничари от село Голица. 
От тогава та до днес този ден се отбелязва като празник на мъжката рожба, като ден на мъжкото начало на рода български.  

Ще разсекретим прототипното име на скръбния паметен Петлешковден, в който покъртителен документ е вложена от посветените ни Предци – феноменни жреци и словосъставители – кодировчици, страшната истина кои са били потърпевшите и жертвите на кръвния данък.
 
image

Еничари ходят, мамо, от село на село...
https://deta7.blog.bg/regionalni/2015/09/17/enichari-hodiat-mamo-ot-selo-na-selo.1392343

Официалната информация за девширмето във Википедия, в която на Български няма нищо съществено и важно за страшното еничарство и постоянно се цензурира и редактира, ни съобщава в сух безизразен манипулативен омаловажаващ и неглижиращ темата стил, че според първоначалният замисъл кръвният данък трябвало да се събира веднъж на 5 години, но на практика този срок често не се спазвал и всяка година той се събирал в различни области, така че годишният набор да бъде приблизително постоянен. 
В средата на 15 век обичайният брой на събраните деца е 2000 – 2500 годишно.

– наша бележка:

–––– тази бройка е стократно намалена от истинската цифра, което е духовен дезинформационен диверсионен акт, извършен от новите юдео – анадолски фалшификатори на Българската история за времето на турското робство, а вижте какво казват честните Български изследователи: 

"Според европейски свидетелства кръвният данък ни струвал на Българите 20 на сто от подрастващото мъжко поколение. Всяко пето българско момче било откъсвано от народа си
Изворите сочат, че първоначално установените правила не са се спазвали и кръвният данък се е събирал според нуждите и на по-малко от 5 години, като са взимани за потурчване не 1 от 5, а 1 от 3 деца или дори и 3-те, взимат се както 5-годишни деца, така и 22-годишни младежи.
За мащабите на това целенасочено подборно обезкървяване на българския народ може да се съди по данните за 1515 г., когато от целия полуостров в Цариград и в Мала Азия са отведени общо 325 000 момчета.
В труда си „Български хроники“ Стефан Цанев извежда ужасяващи данни – от 2 000 000 до 4 000 000 български деца при османската власт са отвлечени, потурчени и превърнати в еничари."

Момчетата се подбирали сред здравите, интелигентните, сръчни и красиви деца на възраст 7 – 10 години, но тази възраст не винаги се спазвала и, особено в по-късния период, често се събират и по-възрастни деца. Това става причина на много места момчетата да се женят на по-ранна възраст, около 12 години, за да избегнат кръвния данък
 
image

Ето разсекретен и документа, регистриращ какви са били тези деца и която тайна  официалните историци крият от нас: 
 
ПЕТЛЕШКОВДЕН=Кан (Жреци) от Дуло на Бог Ешуа и Богиня Диана   

Бог Ешуа и Богиня Диана са Българските Богове Творци и Демиурзи на световете и Автори и Постановчици на трансепохалната експериментална екстремална риалити драматизация "Българите и човешката цивилизация" – Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана, познати от последните им аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите като Христос и Мария Магдалена (манипулирана като Богородица), Родоначалниците на новоепохалната генерация на Арианите/Арии/Раи/Арийци от Българския жречески род Дуло, от който род са всички духовни водачи и лидери и интелектуалният творчески и прогресивен елит на всички народи и племена, както и изродените им реакционни управленчески и богаташки елити, от този род сме и всички тия феноменни Българи и крипто Българи със задължително начално ниво на IQ > 70  и следващите висши нива на  IQ > 130 > 140..., които познаем Боговете ни и се познаем, че сме Тяхни генетични потомци с унаследени Техните характеристики – сиреч сме богове, все още с малка "б", с помощта на Свещения шифър, който ви разкриваме чрез

Тайната на Свещения Български език

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

и с всички документи от нашия блог http://bezistena.blog.bg,

Сакралната етимология на разсекретения документът от името на скръбния ден е категорична в прав текст:

Турците са вземали по строго определени критерии и конкретизиран списък само Български деца от свещения жречески род Дуло от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена, приносители като такива на феноменния Божи ген – жестока и страшна практика за насилствено генно – инженерство на Божествен имплант в дивото и нискокултурно бивше тракийско племе тюрки, избрани от Боговете ни заедно с данайо=юдеите да бъдат перманентните гонители и душмани на Божия Български народ за времето на многохилядолетните процеси за нашето риалити екстремално закаляване и селектиране за подготовката ни за святи и праведни духовни водачи и универсални лидери и управници на всички народи за идващото скоро Божие царство на Любовта, Братството и Мира на Земята, управлявано от Всемирното Бяло Братство – Българите от Божия род Дуло! 

Списъците за отвличаните Българчета са били съставяни от гръцкото – юдео – фанариотско църковенство (не "духовенство" за тия изчадия адови!), които са били извратения мозък и езотеричното разузнаване и полиция на турците сред Българите и които са насъсквали османлиите да безчинстват връз поробената рая.

РАЯ=Рай –
обидното и презрително обръщение към Българите от поробителите, невежи за истинския ранг и смисъл на този Божествен титул на население и наследници – пазители на Същинския Земен Рай  и Обетованата Земя – България на Балканите!

РАЯ=РАЯ ± Н (кодировъчен назал)=РАЯН=АРЯН=Ариан=Ариани –

сакралната етимология на инкриминираните и анатемосани и геноцидирани от юдео – византийската инквизиционна църква святи и праведни Божии потомци

ЗЕМЕН РАЙ на=на Иза и Мария 

ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ на=на Богиня Мат Диана и Бог Иза

Ще допълним този документ от едно импресийно коментарно изложение по тази тема в профила на нашия приятел Михаил Михайлов – 

https://www.facebook.com/search/top/?q=михаил%20михайлов&epa=SEARCH_BOX

който е един истински Българин от сърцето на Тракия, от нашата рода на феноменните потомци на Исус и Мария Магдалена, проявяващ жреческите си феномени в певческата си дарба: 

image
 
Покъртителна и страховита история, която е истина! 

А ето и свръхсекретният родови документ на Българите, скрит от посветените Български жертвени духовни и интелектуални импланти сред турското племе, които са духовният прогресивен елит на турците, в името на страшния кръвен данък: 

ДЕВШИРМЕ за=за Ариани от Ешуа и Богиня Ма (Майка) Диана 

ДЕВШИРМЕ за потомци на=за потомци Ешуа и Богиня Мадара –– 

злодейският престъпен акт и процес на дивите турци, вземащи феноменния Божествен елит на Българите, състоящ се от най – интелигеннтните и умствено и физически надарени Българчета, които задължително са от свещения жречески род Дуло на Исус и Мария Магдалена и са били посочвани на турците от техните духовни копои и вдъхновители – гръцкото юдо – фанариотско духовенство, изчадия адови в раса! 

СТРАШЕН КРЪВЕН ДАНЪК за=
за Ариани Кан (Жреци) от Диана и Кристош=
за Ариани Кан (Жреци) от Диана и Исуш от Тракия

Ранен гръцки източник споменава данъка девширме като пайдомазома, за да ни съобщи с поредния автентичен документ кои сме Българите, подложени на този геноциден режим:

ПАЙДОМАЗОМА за народа на=
за народа на Иза и Богиня Диана МаМа=
за народа на Иза и Богиня Диана Мария Магдалена

ГЕНОЦИДЕН РЕЖИМ за=ГЕНОТСИДЕН РЕЖИМ за=
за Гена на Исуж и Матара Диана 

Великодушно, но с омерзнение, даваме един последен шанс за племето на изродените диви турци:

ДИВИ ТУРЦИ=Народ на Богиня Диана и Иса –

народ от слабо еволюирало и деволюирало нефеноменно безинтелектуално тракийско племе от човекоподобни синтетични биороботи – андроиди, очертаващ се некачествен генно – инженерен продукт на Българските Богове, съхранен до сега единствено благодарение на огромното количество изнасилен Български Божествен ген, имплантиран насилствено в турския етнос.  

Още за Божествения произход и статут на феноменните Българи и за генезиса и устройството на тракийските племена, състоящи се от синтетични човекоподобни  биороботи – андроиди, произведени по метафизичните формули и алхимични рецепти и материали по технологията, описана в глава 2 от Битие на Светото писание, ние ви запознахме в постингите ни     

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1
http://bezistena.blog.bg/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518     

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2

http://bezistena.blog.bg/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965     

ДАВАМЕ ШАНС да познаят=да познаят Исуш и Богиня Ма (Майка) Диана

–––––––––––––
–––––––––––––

Потресени сме от една нагла и безочлива дезинформационна диверсионна акция във Българската Википедия, извършена от юдео – ционистките собственици, господари и редактори и цензури на тази информационна институция:

Кръвен данък
https://bg.wikipedia.org/wiki/Кръвен_данък

"След отнемане момчетата се изпращат в определени за тях центрове в Цариград, Галата и Одрин.
Те се обрязват и получават ислямско възпитание. Разделят се на 2 групи –ишоглани и аджемоглани. Първите получават изключително добро образование, като се подготвят за висши държавни постове. Останалите са готвени за еничарския корпус или за обслужващи длъжности в двореца, като междувременно много от тях работят в градините на султана или на други места. След навършване на пълнолетие (20 години) повечето от тях стават еничари."

С това хвалително обяснение за същността на еничерството се прави чудовищното внушение и измама, че еничерството е нещо като висша академична университетска образователска институция – Алма матер, за придобиване на висше административно образование и ценз и златна професионална переспектива, кариера и реализация, без да се каже и думичка, че са ги възпитавали в дива омраза към Българите и основната им задача и работа е била да злодействат и безчинстват връз беззащитната рая, и много често да насилват и убиват родителите си и роднините си без да знаят това клетите и едните и другите!

Ето как нашата неизтриваема и безпристрастна неманипулируема родова памет е архивирала еничерството по нашите земи, предадено от Mimi Tsoneva, една Българка:

Защо точно Легендата за Синаница и Мурат

http://www.mimipet.com/kramoli/sinanitsa-murat

Ще Ви разкажа Легендата за Синаница и Мурат.
Но преди това да Ви кажа как стигнах до нея.
Два пъти съм била там преди мнооого години и двата пъти оставих на един огромен камък името си и датата до него, когато съм била там, а тя беше почти една и съща в две поредни години, но времето сигурно вече е заличило всичко.
Спомням си, че се спуснахме отгоре преди да отидем до хижата. А там на предела се спрях и доста време се любувах на гледката, не можех да откъсна очи, беше приказно! Било е сигурно обедно време или ранния след обяд, когато за първи път видях  Синаница.
Светлината, в която беше огряно езерото и самата Синаница бяха невероятни и направо спираше дъха...
Този спомен завинаги се запечата дълбоко в мен, но то дори не може да се опише с думи, трябва да се усети и види!!!
Ако имате възможност, посетете Синаница, никога няма да съжалявате за това, дори и да не видите нищо друго от Пирин!

Благодарност към Александър Александров, който ме насочи към една чудна Легенда за Синаница и Мурат!
  
Легенда за вр. Синаница и вр. Муратов

По турско време било - кърваво време, еничарско...
По върховете на омайния Пирин пасяла своето стадо чудно красива девойка на име Синаница. Знаела тя всички потайни пътеки, любувала се на гледките на островърхите карпи, оглеждала се в сините, като очите й езера.
Не щеш ли - за нейната хубост научил Мурат бей. Пратил потеря да я дири и да му я доведе, но тя успявала всеки път да се изскубне ловко от преследвачите си. Ядосал се Мурат бей и тръгнал сам да я търси. Промъкнал се по тайни пътеки.
Забелязала го тя в последния момент от височината на върха - за нея имало само едно спасение да запази себе си и вярата си - да се хвърли в шеметните пропасти! Не се поколебала, това и сторила.
Ядосан от постъпката й, Мурат решил да иде до бездиханното й тяло за да види дали наистина е толкова хубава, колкото са му разказвали? Когато приближил - забелязал с изумление,че на врата на Синаница имало част от амулет... На него пишело името Георгийца - майката на Синаница и еничаря Мурат!

Другата част от амулета висяла на неговия врат.
Тогава той осъзнал, че това е неговата родна сестра...

Погубен от мъка по нейната смърт, както и нахлулия спомен за насилственото му отмъкване за еничар той решил - от сега нататък ще бъде най-големият закрилник на планината и хайдутите по нея...
И днес - върховете Георгийца, Синаница и Муратов при всеки повей на вятъра разказват тази легенда, пеят своята мъка...

Легенда или реалност?
Дали е само Легенда или реалност тя?

Това никога няма да узнаем, разбира се, но покрай работата ми над последния ми сайт за родното потопено село на баща ми Атларе - Жребчево - Историята на едно потопено село  установих, че колкото и легендите да са легенди, абсолютно възможно е историите в тях наистина да са се случвали. По онова време хората не са ходили на училище, не са можели да пишат и затова много истински истории са се предавали от уста на уста и до наши дни са стигнали като легенди.

А еничарството, знаем от историята, наистина е съществувало и кой знае колко братя и сестри, майки и бащи, са били погубени от ръката на собствените си братя и деца!

Така, както нашите големи писатели са разказвали истински истории, така и легендите, колкото и да са легенди, вероятно са истински истории!

–––––––

Може би както казва Мими "Това никога няма да узнаем" конкретно що се касае за тази легенда, но най – важното е, че узнаваме основната информация, вложена в тази и във всички други легенди – а именно сакралната информация за Българските Богове, имплантирани задължително във всички Български легенди, непробиваеми трезори за съхранение и пренос на свещените Български документи – вижте секретното  съдържание и на тези документи:

СИНАНИЦА=СИНАНИТСА=Диана и Исус=Дионисиус

МУРАТ=МУТАР=Матара

СИНАНИЦА И МУРАТ БЕЙ от=от Исус и Богиня Матара Диана –

тази легенда ни донесе информацията за Българските Богове, както и че въпросните разделени нещастни Души са били освен родни брат и сестра, но са били и от Божия жречески род Дуло, поради което братчето на Синаница е бил отвлечен за еничер.

САКРАЛНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Матара и Исуз Бълкарина
–––––––––––––––––––––––––

–– И сега във Википедия в темата за еничерството следва върхът на цинизма, с който от няколко години усилено обработват Българите, че нашите предци дори доброволно и още повече с желание и удоволствие са давали децата си на турците за еничери, с която чудовищна манипулация освен че оневиняват юдео – османските чудовищни престъпления връз Българите, но и тестват нашата етносна чувствителност и търпимост относно провежданите срещу нас соросоидни джендер атаки и разрушаване на Българските традиционни семейства с Истанбулската конвенция и подновените опити за прокарване на злодейски закон за отнемане на децата ни от НПО – тата и душманите ни, като през  последните три години подготвят инжектирането на Българските деца с отровите на т. нар. "ваксини" за затриване на феноменния Божи жречески ген, за които злодейски планове ви просветихме в постинга ни :

Кои гени търсят за унищожение биотерористите и ковид медицинските фашисти по света? Защо няма да се спрат пред нищо! https://bezistena.blog.bg/history/2020/11/22/koi-geni-tyrsiat-za-unishtojenie-bioteroristite-i-kovid-medi.1736461 

Какво пишат във Википедия мерзавците – манипулатори:

"Не са малко и случаите на доброволно предаване на християнски деца от родителите им. Това се прави с оглед на големите перспективи за бъдещето им, свързани с получаване на образование и възможност за израстване в имперската администрация."

– пасажът продължава с удивителните юдео – ционистки мерзости:

"Често бедни мюсюлмани предлагат на съседите си християни, да си разменят децата при събиране на този данък със същите мотиви."


– Мамичката ви и мръсна, мерзавци душмани наши, внедрени на всички възлови постове в държавата ни и мекерета продажни!

МАМИЧКАТА ВИ И МРЪСНА=Кан (черни жреци) от Богиня Диана Мама Мария и Исуш – 

изродени българо – юдейски черноенергийни династични импланти и духовни запъртъци от Божия род Дуло, получили от Горе тези черни отрицателни роли в трансепохалната риалити екстремална драматизация "Българите и човешката цивилизация"

МРЪСНИЦИ от=МРЪСНИТСИ от=от Матара и Исус

МЕРЗАВЦИ от=МЕРЗАВТСИ от=от Богиня Матара и Исуз 

НАШИТЕ ДУШМАНИ срещу народа на=срещу народа на Мат Диана и Ешуш

МЕКЕРЕТА=Кан (черни жреци) от Матара 

ПРОДАЖНИ МЕКЕРЕТА=Кан (черни жреци) Братя от Мадара и Ежуа 

чернопсихотронни жречески династи от Черното Братство от изродени метастазни разклонения на българо – юдейски ционистки израстъци сред Българите и по света 

Често от Горе ни напомнят да ви напомняме изрично, че ще има спасение за всички, обаче за такива злодеи се съмняваме много и ни идва да ги оставим да врът в катраня, въпреки че имаме мисията да покажем на всички пътя към Спасението им ...

НАПОМНЯМЕ ВИ ИЗРИЧНО за=НАПОМНЯМЕ ВИ ИЗРИТШНО за=
за Богиня Мат Мария и Бог Изуш

ДА ВИ ПОКАЖЕМ=Богиня Майка Диана и Бог Ежуа 

ИМАМЕ МИСИЯ ДА ВИ ПОКАЖЕМ=
ДА ВИ ПОКАЖЕМ Иса и Ма Ма Ма=
ДА ВИ ПОКАЖЕМ Иса и Майка Мария Магдалена 

ПЪТЯ към СПАСЕНИЕ=към Богиня Диана и Бог Исус 

– и още веднъж да си кажем искрено и от сърце, колкото и да сме благи Божии посредници:

– Мамичката ви и мръсна, мерзавци душмани наши, доброволни еничери внедрени на всички възлови постове в държавата ни и мекерета продажни, и всякакви още...

Както виждате, дори и нашият винаги богат изказен речник запъна на това место и не можем да намерим в момента най – точните и силни думи за тия продажни мръсни души и паднали нисши черни духове, продали душите си не на Дявола или на Сатана (защото знаете от нашите документи, че Сатана и Дяволът са херметичните автосинкретизирани отрицателни и страшни религиозни образи на Българските Богове за да плашат душманите ни, религиозните фанатици и гузните съвести: САТАНА И ДЯВОЛ=Иса и Диана от Дабилин/култово древно име на Ямбол), а продали черните си души на злото!

СИНКРЕТИЧНИ ОБРАЗИ=СИНКРЕТИТШНИ ОБРАЗИ на=
ОБРАЗИ на Диана и Кристош=
ОБРАЗИ на Диана и Исуз от Тракия 

МРЪСНИ ДУШИ без=без Мадара и Исуш

НИСШИ ДУХОВЕ без=без Бохиня Диана и Исуш

–––––––––––––––––––
–––––––––––––––––––

От Википедия научаваме, че празникът е познат под различни имена, което се дължало на съвпадането на датата на неговото честване с датата на християнския празник, почитащ паметта на Св. Евтимий Търновски, като изрично се сочи, че самото название Евтимовден почти не е регистрирано за сметка на неговите производни : Евтимя, Ихтим, Ихтимя, Хетим, Ихтиман, Евтимиювден и подобни, и още повече има наименования с петльово съдържание.
Името Петльовден се употребява главно в селата Голица, Венелин, Генерал Кантарджиево, Кичево и др..
В Карнобатско е познат и като Петеларовден
Петлешковден – в някои бургаски села (Присад, Зидарово); Петелковден (Падина и др., Варненско); Петловден (Котел и околните села).
Някъде (селата Деветак, Деветинци, Железник и др.) празникът е наричан и Св. Черна, тъй като там се коли задължително черен петел

Ние ще ви кажем защо така този непопулярен светец се чества, пък името му хич и не се споменава – сиреч народа ни въобще не го тачи в душата си и не го споменава, или като се споменава името му се свързва със заколение на черен петел, което още в началото ви разсекретихме от името Петлешковден, че е информация за масово заколение на Българи от жреческия род Дуло, елита на Българския род и Евтимий се свързва с  кървавия данък девширме! 
 
Защото този Свети Евтимий Търновски е ... вижте в следващия ни постинг кой е той: 
 
Давате ли си сметка, че ако успее юдовият план на душманите ни с нашествениците, всички Българи/българи – без политическо, класово и др. разделения, ще бъдат избити!
bezistena.blog.bg/history/2016/08/30/davate-li-si-smetka-che-ako-uspee-iudoviiat-plan-na-dushmani.1473527

..."Помните ли съдбата на родо и веро предателя на Търново, резервната столица на България, предал я на османските нашественици и завоеватели, извикани на Балканите от юдо – данайските визанийци, от които е и той – полубългарин, полуюдеин, на който османският пълководец султат Баязид Челеби заповяда да му отрежат главата за предателството. 
Помните разбира се, защото е христоматиен пример за участта и съдбата на предателите!

УЧАСТ определяна от=определяна от Исуш и Диана 

СЪДБА определя се от=определя се от Иса и Богиня Диана
 
Помните, но не знаехте името му, нали! 
 Помните и покъртителната сцена на опита за отрязване на главата на патриарх Евтимий на Лобната скала в Търново пред всички оцелели Българи, нали? 
И как ръката на палача с меча замръзна и се вкамени, когато замахна с меча да му отсече главата, нали? 
 
Палачът замахна, ала ръката му въобще не замръзна, ами си свърши работа и главата на Евтимий се търкулна отрязана, споходена от псувните и клетвите на оцелелите Българи, които тогава знаеха истината, кой ги е предал на турците!

ОТРЯЗАНИ ГЛАВИ на=на Българи на Иза и Диана 

непреходен реалити нагледен документ и злокобен лингва информационен носител, свидетелстващ на кои режеха главите душманите на Българите и какъв е генезисът на Българите

Защото такава е съдбата на всички предатели, а точно Евтимий бе онзи анономен предател, който подмами Цар Иван Шишман извън Търново на преговори в Никопол уж за примирие с Баязид, а той го обезглави, и после българо – юдейският византийски поп предаде Търново и България на османците, както преди да падне Търново предаваше на византийците и на османците и сам преследваше и избиваше святите Български Божии династични потомци – Богомилите от святата каста на Бялото Братство, духовния и борческия феноменен елит на Българите!
Престъпни юдови деяния, манипулирани и документирани от византийските църковни хронисти с обичайната им дезинформационна фалшифицираща стилистика като

"патриархът водил неуморна борба с еретицити и несъгласните с византийските църковни книги и канони",

което означава тотално унищожение на Българския духовен елит и на древните сакрални Български родови документи и памет, носещи информация за Божествения произход и феноменен статут на Българите, цивилизатори и Господари на всички народи по света,

"извършвал поправка на богослужебните книги съобразно с гръцките първоизвори",

което означава унищожение и фалшифициране на древните Български документи,които са истинските първоизвори за Исус, защото гръцки първоизвори няма, защото всички Исусови първоизвори са Български,

"пазел ревниво православното наследство от еретически посегателства на богомилите и вземал решителни мерки против тях"...,

сиреч по поръчение и в сговор с византийците, чийто агент и платен килър на Българите е Евтимий, най – черната и зловеща фигура в Българската история наравно с родопредателя и вероломеца Борис I, (скрити и двамата временно от юдео – фанариотската църква/полиция с фалшификация на делото им) подлагал на геноцидно физическо изтребление и цензура Българския духовен и интелектуален елит, докато България на Балканите вече близо век е подлагана на унищожението на османските пълчища, от които му гнусни чудовищни деяния се омерзнил и самият турски султан Баязид I Челеби, който след като извършил обезглавяването на 110 търновски първенци от рода Дуло, събрани с измама от Евтимий и предадени от него на турците, бил посветен от последният от тях, че и той самият е българин, техен кръвен роднина от изродени кланове на Дуло, ашладисани сред османските тракийски племена, генетични потомци на Исус и Мария Магдалена, като му написал и разяснил долната родова генезисна формула:

БАЯЗИД ЧЕЛЕБИ династ от=БАЯЗИД ТШЕЛЕБИ династ от=
династ от Дуло от Бог Изуш и Богиня Диана 

изродена династична клонка от жреческия род Дуло на Исус и Мария Магдалена, лишен от познанието на свещения си произход и благодатта на Святият Дух, използван от Тях за изпълнение на Божият проект за създаване на екстремалните условия на живот на ръба на оцеляването на Свещения Божи род и народ за пречистване и закаляване през огън и вода на читавите и здрави потомци на Исус и Мария Магдалена. 
  
След като извършва екзекуцията на цар Иван Шишман и Търновските старейшини и жречески първенци с юдовото съдействие на изрода Евтимий, и разбира истината за Българския си Божествен произход и кръвно роднинство със Шишман и избитите от него боляри, преди да изпадне в продължително умопомрачение, потресеният и издивял Баязид заповядва да обезглавят изчадието адово Евтимий!
 
СУЛТАН=ТУЛ СА=Дуло от Иса – 

всички до един османски, турски и всякакви други ислямски султани, са задължително от Българския Божествен род Дуло, династични посявки на Българските Жреци сред тия тракийски племена, разселени от тях из Азия и Африка, които династи са имплантирани сред тия племена за техен универсален духовен, интелектуален и управленчески елит .

Още по пълна информация за Българския жречески генезис на султаните ни дава другият им официален титул падишах:

ПАДИШАХ от=от Ешуа и Бохиня Диана 

ПАДИШАХ=Хан (Кан, Жрец) от Ешуа и Богиня Диана 
      
От изчадието адово Евтим започва дългото 500 години турско робство връз Българите и той е идеологът и основоположникът на еничерството в злокобната османска империя (първото сведение за събиране на християнски деца датира от 1395 година – непосредствено след падането на Търново) като предава на Баязид подробен списък с широко разклонената генеалогия на династията Дуло по всички тогавашни и бивши земи и народи на голямото Българско царство, и преди да бъде обезглавен дава на Баязид пъклената юдово – византийска идея да започне да събира и откръства и отБългарява малките деца от тази династия чрез тяхното фанатично ислямизиране с водеща фундаментална доктрина религиозната човеконенавистна омраза към собствения им Български род!
–––––––––––––
–––––––––––––
 
Разсекретените трагични родови документи на еничарите, от които е елитът на турската нация, които елит и нация са съставени от злодеи и насилници и от изнасилените и озлочестени люде с Българска геномика, дават отговор и на мистериозния въпрос, поставен в първия вариант на заглавието на поста ни (което трансформирахме в подзаглавие и сменихме в режим на редакция със сегашното заглавие) – "Защо главните герои на турските чернопсихотронни тв сапунки са все бели красавци и красавици с тъжни сини очи! Каква черна етносна карма им тежи?", и защо колкото и да им обясняваме и се караме с нашите жени и баби, че турците ги стрелят с психотронни куршуми от екраните на псевдо – българските телевизии, които са нон – стоп постоянно на Босфор и Шорош/Сорос програма, те продължават да се захласват по трагичните им сапунени мелодрами, чувствайки подсъзнателно и окултно далечната непрекъсната и вече изтъняла и прекъсната родова жилка...   
 
По – горе казахме, че турците са вземали по строго определени критерии и конкретизиран списък само Български деца от свещения жречески род Дуло от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена, приносители като такива на феноменния Божи ген, и формулирахме тези процеси като жестока и страшна практика за насилствено генно –инженерство на Божествен имплант в дивото и нискокултурно тракийско племе турки.  

Това насилствено генно – инженерство е по експерименталния проект на Българските Богове за имплантиране и развитие на Българския Божествен феноменен имплант при различни екстремални условия, като този път обаче Божият експеримент е с некачествени резултати!
Българите сме разнасяли и посявали навсякъде по всички племена свещения феноменен Божи ген, който посят и приет с Любов дава най – добри и качествени изобилни плодове, но имплантиран по този насилствен антиестествен начин, както турците са вземали Българските мъжки деца от аристократичния род Дуло или са отвличали в сексуално робство и отродявали, сменявали вярата им и насилвали най – красивите Български девойки и жени, резултатите са трагични и плачевно изродени и този племенен експеримент Горе вече отчитат като неуспешен и провален. 
 
Българите са имплантирали минимално количество свещен Божи имплант в най –отдалечените и екзотични племена, примерно като у ескимосите, бушмените, индианците или всякакви и други туземци, като са им оставяли в дар и Божиите имена–

ЕСКИМОСИ=Кан (Жреци) на Исус и Ма (Богинята Майка)

БУШМЕНИ=Богиня Ма и Ешуа

ИНДИАНЦИ=Диана и Иса 

ТУЗЕМЦИ=ТЕЗЕМТСИ=Мат Диана и Исуз,

но са го правили с Любов, и резултатите от цивилизационното им ашладисване и култивирани са прекрасни за тези племена, докато в турците е прелят най – качествения и елитен и в най – голямо количество Божествен Български геномен материал, в хиляди и стохиляди пъти по – голям отколкото във всяко друго човешко племе, (като свещената мисия на Българите е била да носят свещеното феноменно Божие семе на всички народи) – справката показа 4 милиона Българи като жертвен насилствен генетичен имплант и още повече отвлечени и изнасилвани десетки милиони феноменни Божествени Български девойки и жени – но крайната ашладиска и всичкият експериментален продукт е тотално изроден, заради насилствените престъпни генно – инженерни процеси, поради което и крайното становище на Божият светейши консилиум и надзорната атестационна комисия по този експеримент е дефинирано като "Насила хубост не става!" 

НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА=НЕ СТАВА Дуло от Бох Исус –

по такъв начин не се получава качествени жречески феноменни потомци и племенна аристокрация от рода Дуло на Бог Исус!

image

Това е ужасяващ документ за няколкодневно бавно и мъчително усмъртяване на семейство Българи, скрили децата си от еничерите – събирачите на еничари, и отказали да сменят християнската си Исусова вяра с ислям.
Повясване на ченгел, забит в ребрата на Българина и жестока смърт на жива полузаровена Българка чрез страшна продължителна агония, за които жертвеници –  свети великомъченици сегашните енциклопедии пишат, както ще видите по – тататък, че доброволно си били давали децата на турците за яничери за да имали образование и кариера!
Тези зверства и целият неописуем геноцид от 500 години и отново подновен от трийсетина години с префинени перфидни средства и вече в последно време с откритото настъпление на фарма медицинският фашизъм Ковид 19 в комбинация с войната в Украйна за окончателното ни затриване, искат да забравим турските агенти сред Българите и всичката родопредателска гнусна еврогейска соросоидна либералистична кохорта и българо – фоби и всякакви вътрешни и външни заговорници срещу Българите и душмани на Святия Божи народ!

Заради този реалити проект на Българските Богове за нашето многовековно закаляване в свръхекстремални условия, за което турци и юдео – гърци са перманентен инструментариум, ние Българите ще трябва да простим на турците всичките чудовищни злини, които са ни сторили за 500 години страшно робство, от които горният сюжет е нищожна частичка, но който простителен акт ще стане след задължителното им екстренно и катарзисно искрено покаяние от тяхна страна в екстремален режм (в литературата образно дефиниран като Деветте кръга на Ада) и последваща пълна амнистия, опрощение и спасение, което може да стане единствено за който го пожелае чрез тоталното преклонение и приемане след това на нашите Богове Демиурзи Исус и Мария Магдалена чрез посредничеството на Българите, за който задължителен процес ще им помогнат и следващите две страшни статии 

2 Февруари турски башибозук събира кръвен данък от българите - християни за еничари. Кръвният данък бил по- страшен от смърт!
neumirai.org/новини/криминални/2-февруари-турски-башибозук-събира-кръвен-данък-от-българите-християни-за-еничари
  
Необикновената история на малоазийските българи
Димитър Шишманов глава 3. Еничари и други ислямизирани и потурчени българи в Мала Азия 
www.promacedonia.org/giliev/dsh/dsh_03.htm ,

както и публикацията 

По документи за турското робство. Защо турците са нечисти https://mt46.blog.bg/history/2023/01/31/po-dokumenti-za-turskoto-robstvo-zashto-turcite-sa-nechisti.1853679  
на която екипът ни реагира с коментара
  "Адмирации за частица от истината за пет вековния ужас, натворен от дивите османци връз Българите и преживян от предците ни, и неизтриваемо имплантиран с презрението ни в гените на истинските Божествени Българи",
и още тези наши две покъртителни и разтрисащи Душите песни, заради които турците  задължително ще трябва да научат и Свещения Български език и съпреживеят в изпитания в душите си злините и страданията, които са ни причинили предците им и най – вече зарад това, че те самите продължават да живеят с перманентна дива омраза към нас и без никакво чувство и наченки на покаяние, дори и от най – култивираните им и извисени за стандарта на нацията им прогресивни личности, които са задължително изродени българи от Дуло!

ДИВА ОМРАЗА към народа на=към народа на Богиня Мадара и Иза 

Това са задължителните начални стъпки на съвременните черно кармично родово обременени турци ако те сами пожелаят да им ходатайстваме за спасението им пред Боговете ни по време на скорошния процес на Съдния Ден за всички и най – вече за душманите и враговете на Българския Свещен Великомъченически Божи народ, на които Български душмани едни от най – отявлените и непоправими сляпи оръдия са племето на турците!  

СЪДЕН ДЕН=ДЕН на Иса и Диана 

И сакралната лечебна мантра за изчистване на невиновно кармично обременените Души на Българите с ненавист и презрение към турците по причина на робството:

КАРМИЧНО ОБРЕМЕНЕНИ=КАРМИТШНО ОБРЕМЕНЕНИ=
Кан (Жреци) от Ешуа и Богиня Матара Мария 
 

–––––––––––––––––
––––––––––––––––– 

Сега ще разсекретим основната административна терминология на яничарската система, взети от руската Векипедия, с които документи ще направим ярка демонстрация на произхода им от Свещения Български жречески род Дуло на генетичните потомци на Исус и Мария Магдалена 

Основна бойна единица на корпуса на яничарите е бил полка – оджак с около 1000 войници.

ОДЖАК=Кан (Жреци ) на Диана и Ежуа – черни изродени жреци от рода Дуло

Оджакът се сътоял от 3 части: Джемаат, Бьолюк и Секбан 

ДЖЕМААТ=Ежуа и Мат Диана

БЬОЛЮК=Балк – Българин

СЕКБАН=Кан (Жрец) на Бог Иса 

Висш офицерски чин и главнокомандващ на яничарите след султана е ака, преминало в ага.
 
АКА=КАА=Кан – жрец 

Негов помощник е секбанбаши.

БАШИ=Бог Ешуа – главен, най – голям, най – пръв

СЕКБАН=КАН Б ЕС=Кан (Жрец) на Бог Еса 

Яничарите са били фанатично религиозно пречупвани и зомбирани от дервишкият орден бекташи.

ДЕРВИШИ=Братя от Ешуа –трансформираното бяло и черно Братство от Дуло

БЕКТАШИ=Кан (Жреци) на Богиня Диана и Ешуа

И сега изумете се от комплексната формулировка в руската википедия, управлявана и тя от руски българо – юдеи заговорници срещу Българския Божи народ :
 
В целом исследователи отмечают определенное сходство между янычарами и европейскими духовно - рыцарскими орденами.    

превод:  

Като цяло изследователите отбелязват определено сходство между яничарите и европейските духовно – рицарски ордени!

– Ега си майката и наглост и гнусота!

Еничарите били османски европейски духовни рицари!


– Мръсници!

Кой ви дава право, бе духовни изроди юдео – ционистки, да давате генерална историческа амнистия на еничерите и най – вече на душманите ни юдео – османци, които са изобретили тази пъклена система, която е едно от най – чудовищно злодейските дела на юдео – османските ни поробители?

АМНИСТИЯ от=от Ма (Майка) Диана и Иса 

image

Ах, какво само ви готвят онези наши Светии великомъченици, от които е и издъхналият в адски болки и мъки Българин, висящ на ченгела и заровената му жива в земята женица – все жертви на тия "духовни рицари" и на вашите предци, учили ги и насъсквали ги на тия зверства, съвременни руски българо – юдо – византийски исторически научни лъжци и престъпници!
Мерзавци фалшификатори и манипулатори, не казали и дума за истинската същност на страшното еничарство, унищожаващо феноменния елит на Българите и трансформиращи го в жестоки ислямистки палачи и геноцидатори на собствения си народ! 

Давате ли си сметка, Българи, каква глобална чудовищна централно организирана и управлявана дезинформационна война се води за промиване на съзнанието на хората в световен план и мащаб срещу Българите в духовен план от заговорниците срещу нас, които ционистки заговорници са изродените българо – юдейски разклонения на рода Дуло, които управляват всички народи и целия свят !

В този дух е информацията за еничарите в "свободната" енциклопедия на всички езици,
начиная с комплексната перфидна манипулация на английски език, съставена от Синедрионът – който е тайното световно правителство и е установен за постоянно в Лондон, откъдето ръководи глобалните процеси и редактира всички канонични християнски книги, като ви даваме адреса на английската википедия по темата в превод с електронният преводач 

https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Devshirme?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg&_x_tr_pto=sc

където еничарите са представяни едва ли не като романтични средновековни Робин Худовци и героични японски самураи, смели и героични рамбовци, рекламирани все с една и съща картина като екзотични красиво облечени добродушни веселяци със шарени дрехи и шалвари и усмихнати благородни физиономии, без да се показват никакви картини от зверствата им срещу родствения им Български народ и християните и без да се каже и думичка за тяхната страшна жестока същност и лична трагична съдба и за чудовищните престъпления, които са ги карали да вършат връз жертвените беззащитни Българи, техни кръвни съродственици!

В този дух е цялата информация за еничарите и в руската Википедия – вижте я:

ru.wikipedia.org/wiki/Янычары –  

в която се казва потресаващата лъжа, че поробените Българи се надпреварвали да пращат в еничерските "академии" децата си по свое желание да стават еничари, пък те придобивали там високо образование и високи позиции в империята и всякакви екстри...,и всякакви други подобни хвалителни дитирамби за едни от най – гнусните и злодейски престъпления на изродените българо – юдео – фанариотски – тюркски кланове на Дуло, държали в кърваво робство Свещения Български народ, и чиито потомци са и сегашните управници на Турция, Гърция, Сърбия, Русия и на България! 

Потрес и същевременно е поредният документ, доказващ чудовищният заговор в действие срещу Българите в световен мащаб, като това пък е поредният категоричен документ, удостоверяващ ни и разкриващ ни, защо се прави всичко това срещу Българите – а именно, че ние сме Свещеният феноменен потомствен Божи народ на Боговете Демиурзи Исус и Богиня Диана/Мария Магдалена, което пък е най – важното за нашето себепознаване, осъзнаване и проумяване за Божествения ни феноменен статут и потенциал на непобедими Божии светии, за да поемем съдбата си в наши ръце и инициативата за Спасението ни чрез Боговете ни, което е и началото на нашето индивидуално и родово Спасение!
  
СЪДБА=Иса и Богиня Диана

НАШЕТО СПАСЕНИЕ е от=е от Сина на Богиня Диана и Исуш – от Спасителят
 
НАШЕТО СПАСЕНИЕ е от=е от Сина от ПЕШИСТЕНА=от Сина от Безистена –

Спасението на Българите е от Божият Син, Спасителят на света, селектиран от праведни и святи поколения на Негови предци от непреривната златна генеалогия на Дуло на жреците от Първосвещения Божи храм Безистена в Първопрестолния Божи град Ямбол.
Спасителят е Божият син, Човешкият Син, обещаният ни от Боговете Исус и Мария Магдалена Спасител на Българите и на света – апогеят, еманацията и апотеозът на Тяхната Любов и трансепохален проект "Българите и човешката цивилизация", отгледан, закален и селектиран при свръх – екстремален риалити режим през последните 2000 години в родословието на поколенията от Негови праведни Предци от непрекъснатата първосвещена златна генеалогична линия на Божия жречески род Дуло, съхранили чистотата и светостта си, и чието епично епохално Явяване и възцеряване на Земята подготвят Боговете ни в ускорени темпове и срокове! 
–––––––––––––––––––––––––––

– каква информация за Българския генетичен и лингва генезис на еничарите ни съобщава още руската Википедия:

Главен палач е бейтюльмалджи. 
За подготовката на яничарите отговарял талимханеджибаши.

БЕЙТЮЛМАЛДЖИ=Дуло от Богиня Мад и Ежуа Ел (Змей)

ТАЛИМХАНЕДЖИБАШИ=Хан (Кан) от Дуло на Ежуш и Богиня Мат

В рамките на полка съществували следните чинове и длъжности:
сакабаши, ашчи уста, векильхарч, одабашии, чорбаджи – полковник. 
 
САКАБАШИ=Кан (Жрец) от Бог Исуш

АШЧИ=АШТШИ=Диана и Ешуш

УСТА=Иса и Диана

ОДАБАШИИ=Богиня Диана и Ешуа

ЧОРБАДЖИ=ТШОРБАДЖИ=Братя от Ешуж и Диана 

Виждате как и в най – трагичните и страшни безизходни времена на 500 – годишното османско турско робство посветените Българи, които са били интелектуалният елит на османските племена в робско вражеско обкръжение, и съставителите на културата им (ако въобще може да се говори за хуманна човеколюбива и световно полезна култура при тях!), са намирали начин да оставят информация за Българската родова памет и история и Българския генезис на турската аристокрация с помощта на Свещения шифър!

По същия начин е съставен и херметичният Български жречески език на турцизмите, 

ТУРЦИЗМИ=ТУРТСИЗМИ=Исуз и Матара Диана 

които са прекрасни Български сакрални жречески анаграмни съчетания с ориенталско звучение, ви припомняме статията ни и пасажи от нея в защита на турцизмите 

Долу ръцете от Турцизмите, които са свръхсекретни документи със сакрална Българска родова и историческа информация 
http://bezistena.blog.bg/history/2018/07/23/dolu-rycete-ot-turcizmite-koito-sa-svryhsekretni-dokumenti-s.1618809

Ще обясним защо в постинга за еничерите и страшното турско робство вмъкваме и пасаж за данайо=юдео – византийските фанариоти.

Защото те са организаторите и извършителите на първото дълбоко скривано византийско робство на България (518 – 681), те са организаторите и изпълнителите с техния агент княз Борис I на едно от най – големите новоепохални престъпления срещу свещения Български Божи народ – извършили кървав преврат срещу законните Български първожреци и царска двойка Кирил Философ и съпругата му Методия, като избиват до девето коляно елита на първосвещения род Дуло от генетични потомци на Исус и Мария Магдалена и повече от 400 000 техни верни последователи – езичници, които са  истинските Исусови ранни християни – злодейски акт фалшифициран след столетия от потомците на същите българо – юдео – византийци като покръстване и представян като най – великото прогресивно дело и фундаментално събитие и процеси за Българите, и те пак са авторите, идеолозите и подбудителите на дивите османски племена за поробването от тях на България и през цялото време на 500 – годишното робство те са злодейската гръцка фанариотска духовна полиция и инквизиция, неприкрити сиви кардинали на възлови постове в Османската империя и управляващи и водещи Българската църква в тотално подчинение на юдео – фанариотската гръцка църква, насъскващи и направляващи първично дивите турци и техните владетели и управници за извършване на перманентния геноцид връз свещения Божи народ – Българите. 

Защото от тях са юдео – ционистите, които са поробили народите и света в изпълненение на злодейския им перфиден многопластов план Калерги за затриване на Българския свещен Божи род, и които са мобилизирали мекеретата им в Българското управление и държава като с всякакви средства правят всичко възможно да фалшифицират историята ни конкретно за времето на турското робство, за да не разкрием ролята на юдео – ционистите, истинските кукловоди на турците и вдъхновители и организатори за зверствата им връз Българите. 

Реализиране на чудовищния юдео – ционистки план Калерги за поробване на Европа от ислямисти 
http://bezistena.blog.bg/history/2018/10/27/realizirane-na-chudovishtniia-iudeo-cionistki-plan-kalergi-z.1632669– официален документ на ООН! 

А пък юдео – ционистите са най – изродените и некачествени генно – инженерни експериментални продукти на Българския жречески род Дуло от феноменни Български импланти в данайо=юдейската племенна подгрупа от бившето тракийско племе евреи (читавата племенна етносна подгрупа на евреите са израелтяните, спасени и цивилизовани от Българския жрец Моесис –

МОЕСИС от=от Ма (Богиня Майка) и Исус  

при злодейското престъпление – избиването на мъжките рожби на фараонската жреческо – царска аристокрация, която е от Българските жреци от Дуло, изградили цялата феноменна египетска цивилизация, престъпление извършено от данайо=юдеити, които са изродената племенна върхушка на еврейското племе), създадени от Българските Богове и избрани (Богоизбрани) според трансепохалния Им план и сценарий за риалити драматизацията "Земята, Българите и човешката цивилизация" да бъдат перманеннтите врагове и душмани на Божия Български народ за създаване на екстремални условия за живот на Българите за нашето закаляване и селектиране за духовни водачи и лидери и управници на всички племена и народи за обещаното ни и идващо Божие царство на Земята по законите на Любовта, Братството и Мира.

На племенния елит на данайо=юдео – ционистите, на които в конфиденциалния Божи регистър най – отпред стои титула "българи" заради Божествения Български имплант в тях, е отредена тази черна отрицателна роля в Божията драматизация на човешката цивилизация и те я играят напълно прилежно, старателно и добросъвестно, бидейки като турците и всички други племена и хора безусловни изпълнителни марионетки на Боговете ни, държащи всички и всичко в ръцете си! 

image

Въобще омешена и заплетена работа като огелпено кълбо от съскащи и хапещи се помежду си змии, лами, дракони и всякакви рептили, и всички заедно връз Българите, от която Божествена генеалогия и наследствена рептилска символика са всички реакционни изродени управници и владетели на всички държави, както и прогресивния им духовен интелектуален и творчески елит.

Рептилската символика на рода Дуло е сакралната херметична хералдическа символика на генетичните потомци на Българските Богове, унаследена от най – древната зооморфна календарна символика – рептилската на Боговете ни, с 12 синонима на змия, змей, дракон...от Древно Българския календар.

image

ОМЕШЕНА РАБОТА от=от Ешуа и Богиня Матара

която омешена и заплетена работа Те ни разплитат в Техния наш блог във вече повече от 1700 пространни оригинални и уникални екранизирани статии!

И припомняме ви нищожна частица от зверствата на турските поробителите над беззащитните Българи в култовия филм "Време разделно" в орязана версия за най – покъртителните сцени, тъй като пълната версия е блокирана от юдео – ционистката цензура, властваща по всички медийни фронтове, пространства и ниши в България:

https://www.youtube.com/watch?v=qY5mfRjW0vs

Време на насилие 1988 VHS Rip Аудиовидео ОРФЕЙ 2002

Искахме да ви предложим филма дори в неговия орязан цензуриран вид, но там получихме категоричният циничен отговор на юдео – ционистката неосманистка цензура :
"Вече няма достъп до този видеоклип, защото свързаният с него профил в YouTube е прекратен."

Затова пък намерихме целия филм

ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО - Заплахата - Част 1 / СУБТИТРИ - БЪЛГАРСКИ, АНГЛИЙСКИ, РУСКИ
https://www.youtube.com/watch?v=7tAXEm0krHc

И още автентична информация за 500 – годишното културно – цивилизационно присъствие на турците в поробена България ви припомняме с тематичните ни постинги:  

"Сюжети от изложбата в Лувъра на всеобщо сърдечно народно османско – Българско веселие и угощение!"
http://bezistena.blog/history/2020/02/11/siujeti-ot-izlojbata-v-luvyra-na-vseobshto-syrdechno-narodno.1695824  

"Със Свети Васил Левски и всичките му светейши потомци в двора на гимназия "Васил Левски"
http://bezistena.blog/history/2020/02/20/sys-sveti-vasil-levski-i-vsichkite-mu-sveteishi-potomci-v-dv.1697059

Напомняме ви за една от перфидните юдео – ционистки неоосманистки манипулации и провокации преди няколко години

Третата "Българска" изложба в Лувъра

https://artstudies.bg/platforma/третата-българска-изложба-в-лувър/

В „Лувъра“ ще бъде направен тенденциозен прочит на наследството ни

https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/v-luvura-shte-bude-napraven-tendenciozen-prochit-na-nasledstvoto-ni

Тогава бяхме помолили тогавашния министър на културата и елитен представител на елита на турците в България и познавач на Българската култура в нейната 500 – годишна плодотворна симбиоза с великата османска култура и цивилизация – Вежди Рашидов, и който постави Българите на мястотото ни, като декларира че Лувърът не се нуждаел от България, ами България се била нуждаела от Лувъра, та той да ни съдейства и се примоли от наше име на Лувара да вложат в изложбата по темата за чудното културно влияние на ислямското изкуство върху Българското християнско религиозно изкуство и иконография и следните три култови ислямо – християнски икони от тези статии,

image

които икони са класически еталон и образци в потвърждение и доказателство на това как турските религиозни култиватори имплантират ислямската религия и традиционните азиатски културни ценности на жертвения олтар на Българския народ, и в Българската православна култура, традиции и в християнското иконографско изкуство нагледно чрез Българските християнки в църквата!
 
image

image

И защото на днешния втори февруари – Петльовден 2023 г. първосвещеният първопрестолен Божи град Ямбол/Олямб/Олимб/Олимп не е скован от студ и мраз

СТУД И МРАЗ без=без Исуз и Матара Диана 

както би трябвало да бъде през най – студения месец на годината, а отново е огреян от слънцето и топъл както на Петльовден през 2020 година, ви предлагаме нашия имресиен видео – репортаж от поклонението на 02. 02. 2020 – Петльовден, на пантеона –светилище в Ямбол на истинската Българска Света Троица –  трите новоепохални деца на Исус и Мария Магдалена – каката Синтия и братята – близнаци Павел и Петър/Свети Павел и Свети Петър.

https://www.youtube.com/watch?v=kQl7sjIH4Bc&t=14s

Поклонение на 02. 02. 2020 пред светилището на Българската Света Троица на Петльовден в Ямбол

Показваме ви и репортаж за оцелелия от всички робства и геноциди и изкласил нов феноменен Български жречески Божествен имплант в Ямбол, който филм също е от слънчевия и пролетно топъл втори февруари 2020 г – дни преди да бъде обявена световната биотерористична диверсия и фашистка фарма медицинска война пландемия Ковид 19, и се явява пророческо прорицание и превенция за предстоящите събития :

https://www.youtube.com/watch?v=v-w_rwzRBAA
02.02.2020. Петльовден. Стълпотворение на Децата на Ямбол в градският парк

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
екип на bezistena със синергитичното участие на Мими Цонева и Светии от жертвения еничарски клан на Дуло, водени от Свети Стоян – Индже Войвода, Света Великомъченица Клета Стоилова Майка и Света Тудорка – робиня, на Дамянчо Майчицата 

ИНДЖЕ=Диана и Ежуа

СТОЯН=Иса и Диана 

ТУДОРКА=Диана от Тракия

ДАМЯНЧО=ДАМЯНТШО=Мат Диана и Ешуа 

МАЙЧИЦА от=МАЙТШИТСА от=от Мат Диана и Ешус

Поради изчерпване на работният обем на постинга вижте обезателно коментар №19 от коментарния блок под постинга, който е финалната поанта на публикацията и на нашата просветителска мисия по темата за отношенията между Българите и турците.
–––––––––
–––––––––
ИСД с Любов, песни и сълзи по Стоил, Стоилова Майка Клета и Тудорка, на Дамянчо Майчицата   











Гласувай:
12


Вълнообразно


1. bezistena - Мария Магдалена и Исус ви обичат! ...
02.02.2023 13:06

Мария Магдалена и Исус ви обичат!
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори, на несъществени и безстойностни елементарни коментари, защото каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване и времето на Последните времена е малко!
Блогът, статиите и екипът ни са под егидата и закрилата на Святият Дух и затова Неговата протекция и сакралната духовна материя носят непредвидими автомоторни енергийни последици за злоумишлени и неразумни безБожни и бездуховни хулители и сквернители, поради което ви съветваме искрено и настойчиво да не почерняте неразумно и безумно кармата на генеалогията си!
Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие – пийте, жадни Души, от безкрайния и неизчерпаем живото даряващ извор и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
2. mt46 - Поздрави!
02.02.2023 13:28
Така османските /турските/ кръвопийци са изсмукали част от българската кръв!...
цитирай
3. emelika - Как да не заплачеш?
02.02.2023 14:27
Стяга сърцето. Не пуша...
цитирай
4. bezistena - Така османските /турските/ кръ...
02.02.2023 15:11
mt46 написа:
Така османските /турските/ кръвопийци са изсмукали част от българската кръв!...


КРЪВОПИЙЦИ на=КРЪВОПИЙТСИ на=на КРЪВ на Богиня Диана и Иса

БЪЛГАРСКАТА КРЪВ на=КРЪВ на Българи Кан (Жреци) на Иса и Диана

Вижте и изключително ценните и автентичи документи за турското робство от изследователя Българин Марин Тачков в неговите последни тематични публикации:

По документи за турското робство. Защо турците са нечисти
https://mt46/history/2023/01/31/po-dokumenti-za-turskoto-robstvo-zashto-turcite-sa-nechisti.1853679

Потурчване, разбойничества, корупция
https://mt46/lifestyle/2023/02/01/poturchvane-razboinichestva-korupciia.1853814

Тези публикации са в предизвикана гневна и академично исторически документирана реакция у автора им от последната серия нови удивително гнусни и мерзки постинги на един от най – отявлените българомразци и нагъл тюркофил в блог.бг – https://dobrodan/profile, срещу Свещената Българска Света Троица – братята Светии Раковски, Левски и Ботев!

"Националните ни герои и светини на България. Митове и легенди. Част 1"
https://dobrodan/history/2023/01/27/nacionalnite-ni-geroi-i-svetini-na-bylgariia-mitove-i-legend.1853099

"Националните ни герои и светини на България. Митове и легенди. Част 2"
https://dobrodan/history/2023/01/28/nacionalnite-ni-geroi-i-svetini-na-bylgariia-mitove-i-legend.1853194

Ако някой Българин публикува в турските масмедии или дори в Българските, такива мръсотии и гаври с турски национални герои и светини, такава законова реакция ще има сред турския народ, че турската държава веднага ще нахлуе в България, без да ни обяви война за да го издири, а ако бъде в Турция, както сега е сред Българите и тъпче свещената ни земя, с които се гаври и които Българи го търпим толерантно с пословичната ни християнска простителност, нямаме думи да опишем какво ще му се случи!
А Светиите ни, които хули, го търпят, защото те са го активирали за тези мръсотии, за да бъде той в скоро време когато го подхванат те класически пример за демонстрация на екстремален катарзис и тотално публично разкаяние и покаяние пред Българския Божи народ!
––––––––––––––––––––––––––
Бъди благословен, надарен с огнено публицистично перо и Български Дух, приятелю Марин Тачков!
цитирай
5. bezistena - Вижте обезателно и тематичния ни ...
02.02.2023 15:34
Вижте обезателно и тематичния ни постинг

Внимание! Пробив в цензуриращата система на българската Википедия или как открито се прокламира цензурата и се търсят цензурни сатрапи!
https://bezistena.blog/history/2020/02/03/vnimanie-probiv-v-cenzurirashtata-sistema-na-bylgarskata-vik.1694802?reply=5293211
цитирай
6. bezistena - Из коментарните форуми под публикацията в групи на Фейсбук:
02.02.2023 21:12
група АЗ СЪМ ЗА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ-НАРОДОВЛАСТИЕ БЕЗ ПАРТИИ И ПАРЛАМЕНТ

Antoanetka Petrova
Турско робство е имало и да се учи от децата и внуците ни.Дори да го няма в учебника учителите трябва да преподават историята ни че имало турско робство.

ТУРСКО РОБСТВО върху=РОБСТВО върху Ариани Кан (Жреци) на Иса и Диана

РОБСТВО на=на Ариани от Бог Иса и Богиня Диана

ТУРСКО РОБСТВО върху=
върху Ариани на Богиня Диана и Бог Кристос=
върху Ариани на Богиня Диана и Бог Исус от Тракия

Donka Koleva
Ами тези 240 хрантутници , какво ще правят ?

Христов Христов
Затова сега са в народното събрание пак да ни точат кръвта

Penka Gincheva
И сега задайте следващия въпрос - кой сега ги пее тези песни и кой ги слуша?? Има ли български певец който да изпее " Яничари ходят ,мамо"

Rusko Hristov
Историята, трябва да бъде такава, каквато си е! Тя, не ни пречи, да живеем в мир и добри взаимоотношения с приятелите мюсюлмани от България и Турция! Имам много приятели от турски произход, да са живи и здрави!

Цецка Петкова
Нека да знаят нашите деца че е имало РОБСТВО пускайте повече такивА публикации да знаят и да помнят че по тая земя е имало човеци дето са милеели зарод и РОДИНА не се примирявали с турското РОБСТВО

Йордан Шаханов
Ти да видиш!!!! Ей, глупаци, как не ви е срам!!! Кой е луд да вярва, че не е имало турско робство, че нищо общо с това, което са ви платили да пишете!!!Тя сега е под робство, но от нашите политици, продали се за жълти стотинки на САЩ и Европа!!!!!



цитирай
7. bezistena - група Аз подкрепям Жан Виденов
02.02.2023 21:14
Bircan Choo
Историята е наука която се пише от победителя. Така че в нея има и приказки от 1001 нощ

Мария Василева
БЕЗ ДУМИ!ЧУДОВИЩНА ГАВРА С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

Георги Георгиев
Който иска да си провери днк, да не излезе половин Турция със славятска кръв

Mitko Marinov
И турци правели българчета

Мария Василева
Mitko Marinov насила!
цитирай
8. bezistena - Скритата история на България
02.02.2023 21:16
Gyrsel Kadirov
Много измислена история от песни а не знаете ли че еничари се водеха като специална войска на падишаха даже те са можели да свалят падишаха и са ползвали най много привилегий като много са си давали сами децата

Милен Ничовски
Gyrsel Kadirov те и Българите сами са се закачвали на ченгела, и не са вадили бебета от бременни жени турците, живели сме като братя сигурно?
Всяка нация през онова време е правила Зверства, но да мъчиш народ 5 ВЕКА!
Да гориш Църкви!
Никой не е виновен за това какво са правили предците му, но не казвай, че са измислени истории.

Марияна Кузманова
Мъки, много мъки са изтърпяли БЪЛГАРИТЕ в сложните, трудни и жестоки ИСТОРИЧЕСКИ времена за род, народ и РОДИНА, но са издържали и дух, и език, и вяра и родова памет са съхранили и предали на поколенията си или ЖИВОТА са си ОТДАЛИ за да я има и за да пребъде България! 🤔
ПОКЛОН пред паметта и самоотвережеността на знайните и незнайни борци за общочовешко добруване!
ПРЕДЦИТЕ ни са се записали в страниците на родната ни история, ПОКЛОН!
Да се знае, да се чете, да се помни през какво е минал и как се е борил народът ни!
А, ние, българите от 21 век, какви идеали ще предадем на поколенията след нас?!

ЖЕСТОКИ ВРЕМЕНА за=за Кан (Жреци) на Исуж и Богиня Матара

ЗАПАЗЕНА ПАМЕТ на рода на=на рода на Бог Изуз и Богиня Ма (Майка) Диана

ДА СЕ ЗНАЕ=Диана и Исуз

ДА СЕ ПОМНЯТ=Иса и Богиня Мат Диана

Maria Grigorova-Solitario
Gyrsel Kadirov
Да бе, ние си "умираме" от "кеф" да си даваме децата да служат на падишаха. Направо на целия народ ни е била детската мечта 🤣🤣🤣

УМИРАМЕ СИ ОТ КЕФ=Кан (Жреци) на Иса и Богиня Мат Мария

ДЕЦА на=на Диана и Иса

И поредният документ за Българския генезис на управниците и аристокрацията на злодейската Османска империя!

ПАДИШАХ=Хан (Кан, Жрец) от Богиня Диана и Ешуа

Nuri Soylu
Да ви имам мъките,цялата ви история е низ от лъжи и легенди.
Простотията ви довършва,но с примитивните си мозъци и това не разбирате.

Инж. Иван Дунчев
Автор
Нещастна душо, защо пожелаваш мъките на Божествените Българи, пречинени от предците ти?!
Недей ги иска, не скверни свещената ни мисия за покаянието и опрощението между Божествените Българи и турците, защото от Горе ще ти дадат такива мъки и още несънувани!

Прочети статията ни какво се случва в Турция и защо, и дано проумееш в Чии ръце си за да спасиш душата си!

"Безапелационни автентични документи какво и кои предизвикаха мощните трусове в Турция и Сирия. Как да се предпазим от земетресенията!"
https://bezistena.blog/history/2023/02/11/bezapelacionni-avtentichni-dokumenti-kakvo-i-koi-predizvikah.1855229
цитирай
9. bezistena - група ГРУПА "Въпрос на гледна точка"
02.02.2023 21:27
Rumiana Ivanova
Това е историческа правда, която да се знае и помни, кощунство е тя да се изопачава и да се петни паметта на свидните ни жертви!
Позволете си родолюбие българи.

ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ=Исуз и Богиня Ма (Майка) Диана

КОЩУНСТВО с=с Кан (Жреци) на Богиня Диана и Исуш

КОЩУНСТВО с=с Кан (Жреци) от Безистена

ПЕТНИ СЕ ПАМЕТТА на=ПАМЕТТА на Богиня Диана и Иса

ПАМЕТТА на=на Богиня Мат Диана

ИЗОПАЧАВАНЕ на историята на=ИЗОПАТШАВАНЕ на историята на=
на историята на Бог Ешуз и Богиня Диана

СВИДНИ ЖЕРТВИ от рода на=ЖЕРТВИ от рода на Иса и Богиня Диана

ЖЕРТВИ=Ариани на Ежуа и Богиня Диана


цитирай
10. bezistena - група ЗАГАДКИ И ТАЙНИ
02.02.2023 21:29
Vania Metodieva
Администратор
Боже какво е било при нашите прадеди

БОЖЕ=Бог Ежуа
цитирай
11. bezistena - група България е Мизия Тракия и Македония
02.02.2023 22:35
Sinan Topal
За еничари са вземани от семейства, в които е имало повече от три мъжки рожби. Вземани са от християни и мюсюлмани. При вземането са се изисквали кръщелни свидетелства. Имало е и достатъчно шансове за законно "избягване" на даването на син за обучение - например заявяването, че е сгоден ... Женените са влизали в графата "глава на семейство" и не са вземани ...

Български Мъж
Sinan Topal дай източник, дай черно на бяло? И къде са вземаните все пак?

Sinan Topal
Български Мъж Дори българските специалисти-османисти са дали мнения и изводи по въпроса ... И да - не са вземани отвсякъде. Например албански родители пишат възражение до султана, защото техните деца не попадат в тази система на обучение, при която след отбиването на военната служба почти всички еничари получават властови назначения в близост до родните си земи ...

Български Мъж
Sinan Topal тук е България не Албания или Гърция или Македония! Нищо не смекчава и няма да смекчи мъртвите родители, баби и дядовци от същите тези крадени от вас деца и обучавани да избиват свойте подсъзнателно и манипулативно! Аз произхождам от кръвта на Иван Шишман и цялото ми родословно дърво не е засегнато за щастие през тези 5 шибани века турски и англосаксонски геноцид над балкана! Това ще ви се прости когато излезете и признаете съвременното си ДНК пред света и кой кого в крайна сметка победи по кръв и физически! Вие ни засрамихте пред света заради англосаксонците и техните жълтици, сега излезте достойно и го кажете и тогава може да стиснем ръце!

Sinan Topal
Български Мъж Освободи се от емоционалните и историческите си обременености. Ако си учил генетика - да спорим; иначе нищо не знаеш ... Династиите Тертеровци, Асеневци и Шишмановци са кумански, т.е. тюркски (на славянските езици - турски) - това беше признато дори от български историци в предаването "ИСТОРИЯ.BG" преди броени месеци ... И по отношение на историята (т.е. на истината) шибани неща са лъжите ...


Инж. Иван Дунчев
Автор
Историческа фалшификация, нескопосана манипулация и основна манипулативна опорка на Sinan Topal и подобните на него дори неизпитващи никакво угризение на съвестта (ако е развито това чувство у тях) за деинкриминиране и оправдаване на едно от най – мерзките и жестоки престъпления на османците, опорка противоречаща на безброй автентични документи и свидетелства на всякакви средновековни автори и хронисти за всеобхватността на жестоката човеко ненавистна яничарска практика!

Абе, Sinan Topal, с каквито и закърнели чувства и сетивност да си, ако дойдат сега да приберат някое от децата ти и го отчуждят от род, Родина, вяра и език, и го насъскат да дойде да те коли, как ще го преживееш, каква песен ще запееш тогава!

Ами нямаш ли елементарно чувство на човечност и на самосъхранение, та не си представяш ти да висиш на ченгела или заровен за бавна мъчителна смърт в пръстта!

Нямаш и ти най – малкото чувство на разкаяние и страх от черната ти карма, натворена от престъпленията на предците ти връз Българите, за да направиш елементарната стъпка на покаяние пред Божествените Българи, чиито Предци са създали и култивирали и вашето племе, и да кажеш едно "Прощавайте Българи, за причиненото ви от предците ми, не искам да нося последиците на тяхната карма!"
И какви непредставяни безалтернативни екстремални катарзисни процеси на пречистване ви предстоят – бедна ви е наистина бедната фантазия, искрено желаем да ги избегнете навреме!

Mehmet Özgür
Инж. Иван Дунчев
Догмите от твоето,моето или на когото и да е вероизповедание ,немогат да се посочват като исторически факти. Това са неща, на които трябва да вярваш безусловно, без право на въпроси ,дали наистина е така и да искаш доказателство. Даже излизате извън границите на християнството и отивате към ерес с посочените някои неща.


Инж. Иван Дунчев
Автор

Тази ерес скоро отчаяно и в катарзисен ужас ще започнеш да учиш в екстремален режим – ти, всички турци и всички народи по света!
Отварянето на чакрите вече започна тази сутрин в цяла Турция!
Искрено те съветваме, Mehmet Özgür, тебе и близките ти, щото сме родственици, спри да правиш философски религиозни упражнения и гимнастики връз Божествените феноменни Българи, и се постарай да познаеш чрез тази висша Божествена ерес Боговете ни и Българския феноменен Божествен цивилизационен ген у себе си, за да Им се поклониш и Ги молиш горко за милост и спасение, като те благославяме дано с добро Ги познаеш, защото другият алтернативен начин за познаване на Боговете ни е страшен и жесток!

ЕРЕС от=от Ариани на Иса

ЕРЕТИЦИ=Ариани на Диана и Иса

И започвайте вече процеса на взаимното покаяние и опрощение с Божия Български народ – друг път за Спасение ти и другите турци нямате!
Виж коментар №19 от коментарния блок на този постинг на тази тема, с което от Горе и ние ви даваме зелена светлина за този спасителен акт и процес!
цитирай
12. bezistena - група Аз подкрепям Жан Виденов
02.02.2023 22:59
Todor Todorov

СЕГА Е ОЩЕ ПО - ЛОШО!
Тогава ги вземали 7-9 годишни, сега на 20-25г и изучени!
Тогава ако имаш само едно здраво момче, не са го вземали! Повече от едно дете от семейство не са вземали! Сега вземат и повече от едно!
Сега ги вземат префинено, "цивилизовано", със зелена карта, със зелени хартийки, с красиви видения!
ЗА 33 години, НАМАЛЯХМЕ с три милиона ... с ТИХА, но ВИДИМА ВОЙНА!

Инж. Иван Дунчев
Автор

Абсолютно вярна констатация на Todor Todorov за съвременната префинена перфидна война срещу Българския род, но сравненията на душевните преживявания и скръбта при еничарството и емигрантските процеси на децата ни и близките ни са абсолютно несъпоставими!
Казвам го категорично от позициите на потомък на геноцидираните ми Предци и наследил в кръвта и в гените си ужасите им от тези 500 години робство, и като баща на син и дъщеря в чужбина от повече от 26 години вече и на четири внуци от тях!
цитирай
13. bezistena - група България е Мизия Тракия и Македония
03.02.2023 23:38
Mehmet Оzgur

Taкакво осъждане на смърт има само при тежки престъпления срещу династията или държавата му. Рисуване на хора е забранено от Корана. Рисунката,нарисувана от христиани може да отговаря на действителността, но не и за наказание за вземане на еничари. Тя ако целта е да се наруши сравнително добрите сегашни отношения мужду двата народа и страни,някой може да нарисува как бежанци-турци от Централна и Западна Северна България в първите години след 1878 г им устойват засади на Старопланинския произходи, избиват всичко младо и старо за няколко чифта впрегателен добитък, каруци, някоя кравичка вързана на каруцата,няколко крини брашно,бургур и др. за път и ако намерят няколко жълтици или сребърника. Никой да не се се пише на "божа кравичка ".
Ако целта е взаимното обвиняване, има да се посочват много факти за неща ,станали след 1878 г, че и през Балканската война, не само срещу турците, но и срещу помаците. Да се премълчават някои факти, не значи, че не са се случали. За общ интерес е някои неща нетрябва да се фалшифицират или да се прядставят по такъв начин. Както се знае, при надигане срещу властта, преди то да бъде потушено,първо надигналите се почват да колят и убиват, след това и тях ги сполетява същата участ. Няма значение дали е Османската империя или царството на Симеон ,Иван Асен втори или някой друг властелин от друга държава. Никой на никого доброволно или без наказание не отстъпва от суверенната си територия. Придобитото с кръв се се пази или се отстъпва пак с кръв.Това е, тъй да се каже неотменен закон. Никой не отстъпва доброволно своята власт, територия и данъци при разширяването да държавите, нито пък след това при намаление на териториите .Да не мислите, че Първото и Второто Българско царство са стигнали най-големият си размери с "цепене на басма "!!!
Всичко е в резултат на даване и отнемане на живот, проливане на собствената и противниковата кръв !!!
Не казвам да се крият някои факти и от двете страни, но това не е начинът .
От раздухването им не всякога се получават полезни крайни резултати. Всяка епоха си има свои подходи за действие,ако искаме нещо ползотворно за всички ни. Чешенето на стари рани едвали ще допринесе нещо добро.

Инж. Иван Дунчев
Автор

С изрична и искрена превенция към Mehmet Оzgur, Sinan Topal и всички други с турско самосъзнание – за тяхното добро:

Всичко което изнасяме в нашите тематични статии за 5 вековното страшно турско робство, за което каквито и фалшификации и исторически манипулации и наивистични врътки да провеждат заговорниците срещу Българите и душманите ни, няма да могат да излъжат наследствената чувствена памет на кръвта и гените ни, е с две основни цели!

1. Разкриване на истината за Божествения феноменен генезис и статут на Българите, заради които е перманентният многовековен геноцид, провеждан от обединените ни данайо=юдео=гръко турски душмани, и което сакрално Познание е единственият път и шанс на Българите за Спасението ни!

МНОГОВЕКОВЕН ГЕНОЦИД на=
на Кан (Жреци) от Гена на Бог Иса и Богиня Ма (Майка) Диана

ПЪТ И ШАНС към=към Бог иня Диана и Исуш

2. Да изпълним възложената ни епохална мисия за просвещение на всички други племена на света, култивирани и цивилизовани с Любов от Българите, със Сакралното Познание за Българските Богове

САКРАЛНОТО ПОЗНАНИЕ за=Диана и Исуз Бълкарина,

и им дадем възможност да се спасят като се покаят безусловно пред Тях чрез безалтернативното посредничество на Божествените Българи, като на натворилите ни най – много неизмерими и неописуеми злини и страдания – турците, даваме редкия шанс преди скорошното Явяване на Боговете ни за епичните процеси на Съдния Ден, да се опитат да изчистят натрупалата им се невиновно наследствена черно – енергийна родова и етносна карма, защото след това чистилищните процеси ще бъдат екстремално катарзисни и страшни!

ДАВАМЕ ИМ РЕДКИЯ ШАНС да се покаят пред=
да се покаят пред Богиня Диана МаМа и Крисдош (Христос)=
да се покаят пред Богиня Диана Мария Магдалена и Исуш от Дракия (Тракия)

Mehmet Özgür
Инж. Иван Дунчев

"Божествени българи " , "култивирали вашето племе",какви глупости пишеш, ако наистина вярваш на такива писания от твоите агитатори и "псевдомногознаещи", знай ,че още от сега си мъртва душа, маша за вадене на кестени от жарта, за да се наядат акъллиите(умниците). Ех че хубаво ви приспиват със приятни и сладки лъжи, докато накрая да не се събудите и се самоунищожите ! Събуди се ,събуди !Хвалячи много, истински помагачи малко !

Инж. Иван Дунчев
Автор

За просвещението на Божествените Българи и превенция на душманите ни!

БОЖЕСТВЕНИ БЪЛГАРИ от=от Богиня Диана и Бог Ежус Българина

БОЖЕСТВЕНИ БЪЛГАРИ от=БЪЛГАРИ от Богиня Диана и Бог Ежус

Вижте, мъртви души, без Кои сте мъртви души!

МЪРТВИ ДУШИ без=без Богиня Матара Диана и Ешуа

СЪБУДИ СЕ от=от Исус и Богиня Диана

Тези няколко безапелационни документа и хиляди и хиляди още от нашите 1700 статии в блога ни скоро ще четат в екстремален режим душманите ни и всички други в епично разкаяние пред Българските Богове и Божествените Българи за своето Спасение!


цитирай
14. bezistena - Tzveta Ivanova Аз да, плача на ...
04.02.2023 00:20
Tzveta Ivanova
Аз да,плача на такива песни.

Alexander Todorov
Мисля,че на всички безродници трябва да е ясно....
Не е било присъствие!!!

Svetla Naidenova
плача когато думите ми докоснат сърцето...независимо песен или филм.
и
Sabina Staneva
Да- плача! Нищо не е забравено!

Христина Петкова
Четейки тези редове нещо така ме стиска за гърлото че не мога да
дишам камо ли дума да кажа!!!:
А днешните "мерзавци" пращат
оръжие да се стреля срещу тези
чийто деди са ни освободили
от това пет вековно робство!
Б О Г Д А Г И С Ъ Д И !!!

Anelia Kostova
Любимата ми народна песен!

Мария Пехливанова
ЕНИЧЕРИТЕ ДНЕС СА ВЪВ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ..

Georgi Zahariev
После ми разправят ,че фесовете били руси и със сини очи,всичко в цялата им история е заробване и убийства...Историята трябва да се помни!

Клавдия Несторова
Никога не съм мислела, че е присъствие
В старата ни къща на село строена по турско време имаше специална врата , закрита с дървен долап
Оттам жените и момичетата са бягали през съседите направо в гората когато турците на кон влизали в двора, за да хапнат омлета на баба Магда и да пият мляко от кравата .
Защо ли са бягали!?

Виолета Тодорова
От дете плача на тая песен. В дома на баба и дядо се слушаше само народна музика. Толкова тъжна песен. Страшно време е било.

Марин Добрев
Знам я още от малък даже си я пея по някога

Илия Петров
Нищо не е забравено, никой не е забравен. Имало е турско робство 500 години. Факт.

Nickolai Dachev
Баба ми, която е живяла 17 години в турското робство и ме доживя - винаги в разказите за онова време казваше Турско робство. А и Вазов и той използва това определение Турско робство
цитирай
15. bezistena - Kazandzhieva TsetsaИ да разб...
04.02.2023 00:23
Kazandzhieva Tsetsa
И да разбират, и да не разбират каква е ползата от това сега след векове? Било е, минало е. Всеки народ си е имал своите страдания за времето си.
Гледайте какви деца отглеждате и дали бъдещето им ще е в ръцете им ! Това е по-важно и актуално днес.

Ivelina Koparanova
Kazandzhieva Tsetsa госпожо,родовата памет и традиции се пазят и предават на следващите поколения, но щом не сте съгласна просто си пишете на Вашата стена разбиранията си.
Господин Дунчев винаги ни припомня защо трябва да си знаем историята,но на който не му харесва не разбирам защо му чете постовете тогава.

Kazandzhieva Tsetsa
Ivelina Koparanova родовата памет е избирателна и субективна във времето си и никога не е постоянна.
Господин Дунчев припомня ли ви, че имате колеги, съседи (наследници на преселилите се от Османската империя по същите тия времена), които и до ден днешен говорят турски?
А той самият знае ли рода си до 9-то коляно? И като се обръща към турското малцинство в България какъв отговор и каква реакция очаква?
И не на последно място: аз не пиша по чужди стени във Фейсбук. Коментирам пост, който е отворен за мен. Щом господин Дунчев ме е допуснал да го чета, трябва да бъде готов да ме чете и той.
Не пропускайте да помните, че живеете в държава, в която турскоговорящото население нараства със същата скорост, с която българското намалява!

Иво Чорбов
Kazandzhieva Tsetsa Избирателна е разбира се. като нямаш силен ген и памет се принуждаваш да избраш , не можеш всичко да помни, камо ли да проумяваш. По-силните помнят

Ivelina Koparanova
Kazandzhieva Tsetsa позволявам си да отвърна,но започвам обратна последователност,тъй като последното изречение е със удивителна.
Турско говорящи и турци са две различни неща,пък и скоро ще честваме един синеок и русокос титан от нашата история,който е казал: ”времето е във нас и ние сме във времето;то нас обръща и ние него”, тъй щото аз зная и помня в каква държава живея и така съм си възпитала децата.
Относно коментара не е моя работа инженера как приема написаното, на мен просто ми направи впечатление с какъв плам Вие говорите специално за турското малцинство, но може и да съм се объркала.
И да,някои хора наистина си знаят рода до девето коляно,тъй като точно тази памет и гени когато е трябвало са си казвали думата, но явно това не е понятно на някои хора.
Иначе съм виждала турци да милеят и знаят българската история (това се отнася и за България!) повече от българите, така че кой както иска така да си го тълкува.
И отново ще повторя русокосият синеочко:”ние обръщаме времето и то нас”,а от нас се иска просто осъзнатост и мъдрост.

Agnesa Vähäsarja
Kazandzhieva Tsetsa ,и Вие със сигурност се радвате на ПРИРАСТА на османски език говорящите,нали?!

Ре Ми Гр
Kazandzhieva Tsetsa не омаловажавайте жертвите на робството!!!
Ако някое от децата ви беше жертва на това едва ли щяхте да пишете такива глупости! Имате късмет че не сте родена по него време!

Инж. Иван Дунчев
И една от редиците на анти Българските ен – колони в България, или потомка на предателите на Левски, или нихилист с IQ < 50, или на хранилка в някое от многобройните соросоидни НПО – та и на заговорниците срещу Българите, на която копираме и фиксираме манипулативния коментар за да не може да го изтрие когато скоро дойде времето на Съдния Ден за всички!

––– Kazandzhieva Tsetsa:
"И да разбират, и да не разбират каква е ползата от това сега след векове? Било е, минало е. Всеки народ си е имал своите страдания за времето си.
Гледайте какви деца отглеждате и дали бъдещето им ще е в ръцете им ! Това е по-важно и актуално днес"

От някои моменти от коментара на Kazandzhieva Tsetsa:

"Господин Дунчев припомня ли ви, че имате колеги, съседи (наследници на преселилите се от Османската империя по същите тия времена), които и до ден днешен говорят турски?
А той самият знае ли рода си до 9-то коляно? И като се обръща към турското малцинство в България какъв отговор и каква реакция очаква?"

следва логическият извод, че щом тя отговаря от името на турското малцинство, тя или е от това малцинство, което не е лошо, или е от грантовите метастази на антибългарските НПО – та на Сорос и ЦРУ (което е вече престъпно лошо към Българите) чиито мекерета работят от десетилетия вече за изтриването на родовата ни памет и тоталното фалшифициране на историята ни за 500 – годишното страшно турско робство и за нашествието и инвазията на пантюркизмът.

Заради наглата &#1117; превантивна заплаха
"Не пропускайте да помните, че живеете в държава, в която турскоговорящото население нараства със същата скорост, с която българското намалява!",
повече няма да бъде допусната да мърсува на свещената ни нива и си губим времето с нея!

А за турскоговорящото население в България, както и за самата турска нация в Турция и навсякъде другаде, която е Божествен Български цивилизационен продукт, ние показваме единствено спасителния им път и шанс – тоталното безусловно покаяние и разкаяние пред Всесилните и Всемогъщи Властелини и Господари на световете – Българските Богове (което ще правят безалтернативно всички хора и племена на Земята!) и пред Свещения Български Божи народ!
Тогава Божествените Българи ще им простим и ходатайстваме пред Боговете ни и Българският Светец Пророк Мохамед, за тяхното индивидуално и етносно Спасение, каквато е и мисията ни за всички човеци и племена и народи!

–– справка с Любов за Свети Пророк Мохамед:

Честит Рамазан байрам на вярващите мюсюлмани!Българският жрец Пророк Мохамет от рода Дуло и Българският генезис на истинския ранен ислям.
https://bezistena.blog/history/2022/05/02/chestit-ramazan-bairam-na-viarvashtite-miusiulmani-bylgarski.1816272
цитирай
16. bezistena - Shemsidin HayrulaСамо незнам ...
04.02.2023 00:37
Shemsidin Hayrula
Само незнам защо не се пише за българските издевателства? Как се е стигнало до Виена

Иво Чорбов
Shemsidin Hayrula Какви издевтелства и каква Виена?

Shemsidin Hayrula
Иво Чорбов до кой клас сте ходили в училище

Иво Чорбов
Shemsidin Hayrula 12ти, защо?

Shemsidin Hayrula
Иво Чорбов явно по различно време сме учили с вас.

Иво Чорбов
Shemsidin Hayrula И , какво общо има това с въпроса ми? Аз съм учил за пет века турско робство. не само от учебници. Леля ми ( сестра на баба ми) почина през 2021 на 99 години. нейната майка &#1117; е разправяла как майка &#1117; я е спасиля от турските потери - п...

Ана Димитрова
Shemsidin Hayrula Вижда се, че не си българин ! Хайде не се меси в българската история, тя си е наша !!

Shemsidin Hayrula
Иво Чорбов г-н Чорбов, ако имате деца, внуци мислете за тях. Живота е напред не е назад. Историята е история, съгласен съм но какво ще помогне на идващите след нас? Затова трябва да гледаме напред и да си помагаме, защото виждате какви времена дойдоха. Разделят ни на етноси за да могат да си вършеят.

Иво Чорбов
Shemsidin Hayrula Вие кажете за Виена. Моят народ няма какво да крие и да се срамува от истотията си. Вашият има ли?

Shemsidin Hayrula
Иво Чорбов защото в Българската история не пише нищо. Все едно Хитлер да признае за геноцида.

Иво Чорбов
И още нещо- назад не се връщат измамници, крадци, лъжци и убийци.
Не виждам защо да не си спомяняме ВИНАГИ , че туците са били йървави поробители? И знаете ли, НИе , българите имаме силата да прощаваме и без да забравяме.
Въпреки пресните мирищи още на кръв и изгорено месо от турските зверства - Стара Загора, Перущица, Чирпан, Панагюрище ( и дестеки друг места)
НЯМА !!!!!!!!!!!!!!!!!! данни, дори опит за манипулация , че е имало български отмъщения над турци след освобожднеието на 3 март през 1878.
А в днешния ден имам предостатъчно приятели и познати турци и си ги уважам, когато са точни и дорби хора. И че сме били 5 века под турско робство не ми пречи да гледам напред. Виж, ако някой генно обременен или възпитан в тесногръди традиции се страхува, че някой помнещ несправедливостта ще започне да отмъщава си е проблем на човека със слаб ген или невъзпитание. Ние българите си спомняме не за да мъстим

Иво Чорбов
Shemsidin Hayrula е, това, че ти си с мюсли корени и темата е леко табу, не значи, че в българската родова памет не се знае , разказва , пази и опазва. Имай предвид, че честването на 3ти нарт е било забранено след ВСВ от комунистическя режим.Същите комуднета, които после насила и НЕ С БЪЛГАРСКО ОСМИСЛЯНЕ, а заради задкулисни интернационални комунистичеки интриги сменяха имента на хроата през 80те години. Съшите , които после създадоха ДПС със съветските КГБ разведчици.

Shemsidin Hayrula
Иво Чорбов за която и да било история нямам намерение да споря, искам само България да я бъде.

Иво Чорбов
Shemsidin Hayrula За да я бъде България - нека се знае - имало е кърваво, зверско турско робство. Което е забавило с много развитието на хората по българските земи. турското робство е дошло заради заслабването на духа след навлизането на християнството и постпеннното налагане на духовното византийско робство. Упадък на нравите. Самовлюбеност на властимащите. Интригантстване по византийски. Което отваря вратите маследжукскит еорди да навлизат безнаказано по целия балкански полуостров. За българоте всичките азиатски орди са наричани турци.

На държавите с история , тя помага да се избягват грешките, но и да се вземат поуки. Поуката е, че за освобождение от турско робство е помогнала Русия. Обща вяра и общ език. Нито една от друготе империи не е имала такава връзка с България, при все , че е имала същия материален интерес да ни вземе каквото може (както се приписва на Русия). Поуката за днес е , че когато имаш световна сила, говореща (практически) на твоя език и народите ви са с общ духовне корен не бива да се настройваш срещу нея заради мимолетни дипломатически моди.

Ре Ми Гр
Shemsidin Hayrula намери ти на нас да разказваш.... Сякаш нашите прабаби и прадядовци ,а и бабите ни и дядовците ни не помнят! Айде стига,малко жени и деца ли са изгорили в християнските църкви! Малко глави ли са отсекли да ни карат да се отречем от вярата ни!!!
Никой няма да ви отмъсти защото Бог Иисус Христос така ни е учил ,да подаваме и другата буза ,но НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА НИ УЧИШ НАС НА БЪЛГАРКА ИСТОРИЯ АКО ОБИЧАШ!!!!!!

Shemsidin Hayrula
Свидетел ли сте?
Те баба ти и дядо ти явно са били от простолюдието

Lyudmila Simeonova
Shemsidin Hayrula За какво говориш? Издевателствата са цели 500 години! Ако не ти харесва тук, заминавай в родината ти майка! Как имаш наглостта изобщо да пишеш?!!

Ана Димитрова
Shemsidin Hayrula
Но ни е освободила РУСИЯ от черното турско робство, днес сме свободни и това е факт !! За което сме благодарни и обичаме Русия !!!
А ти свидетел ли си на онова време...защо не си отиваш в твоята страна !? Това е нашата РОДИНА и не смей да я плюеш !!!

Стефан Иванов
Shemsidin Hayrula ЗА ОБСАДАТА НА ВИЕНА И ЗА КАЛЕНБЕРГ, МОГА МНОГО НЕЩА ДА ВИ КАЖА. НО, НЕ Е НУЖНО, ТЪЙ КАТО САМ МОЖЕТЕ ДА СЕ КАЧИ ТЕ ДО КАЛЕНБЕРГ И ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО ТАМ?????
СЕДЕМДЕСЕТ ХИЛЯДИ, СРЕЩУ СЕДЕМСТОТИН ХИЛЯДИ НА БОЙНОТО ПОЛЕ.???????????
БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ!

Mariela Milkova
Shemsidin Hayrula Не се смесват вода и олио, г-не! Историята е, за да се учим от грешките си! Турция не била, не е и няма да бъде наш приятел!!! Оставете българската история на мира, да не припомним че почти до Истанбул са български земи!

Георги Стефанов
Shemsidin Hayrula ако имаше български издевателства, нямаше да живеете във Варна...

Shemsidin Hayrula
Георги Стефанов моят род има жертви от този период, затова коментирам.

Agnesa V&#228;h&#228;sarja
Shemsidin Hayrula ,как си оцелял,бре,ага?!

Svetla Mihaylova Anastasova
Това беше целта да забравят историята ни

Любомир Божилов
Почти нищо не се е променило, малко по интелектуално е станало

Ре Ми Гр
Нямало робство,а ...??!!!
Само присъствие бе ....
Нямало е ама е имало и още как!!!!!!!!

Svetoslav Savov
Е то....в България турци няма! Всички дето се имат за такива, са наследници на българи приели исляма ?! Къде со кротце и благо, къде со много кючек!

Boris Iliev
Те са били на гости и си тръгнали за насилия не се говори защото Турция няма интерес да го признае какво са правили в България

Мария Пашова
Днес са върли евроатлантици

Sevdalina Nedeva
Толкова е изстрадал нашият народ ... Такива диви, нечовешки мъчения е преживял ... И страдам, че в учебниците по история вече пише как сме се обичали с поробителите и сме си разменяли готварски рецепти, а те са ни учили на нови занаяти ... И не сме били поробени, а сме живели в обществено- икономическа културна формация...

Инж. Иван Дунчев
В отговор на коментара на Shemsidin Hayrula:

"Иво Чорбов г-н Чорбов, ако имате деца, внуци мислете за тях. Живота е напред не е назад. Историята е история, съгласен съм но какво ще помогне на идващите след нас? Затова трябва да гледаме напред..."

който човек със турско самосъзнание не е злонамерен към Българите, но естествено е индоктриниран от тяхната манипулирана история, агресивният пантюркизъм и религиозният и етносният им фанатизъм, ще кажем:
– Историята вече помага на Българите да познаем феноменния си Божествен генезис и статут и културното ни и цивилизационно величие и свръх интелект на цивилизатори на всички племена, както и на турците.
Истинската ни сакрална История ще ни помогне като погледнем назад да видим Боговете си –

НАЗАД=Иза и Диана

и ще се познаем, че сме Божествени потомци, като погледнем настоящето, пак Тях ще видим

НАСТОЯЩЕ=Исуш и Диана,

като погледнем бъдещето отново и отново пак все Тях ще виждаме!

БЪДЕЩЕ=Богиня Диана и Ешуа

Който не Ги види и проумее и в тия и във всички други документи от всичките 1700 статии от блога ни, които са елементарно лесни за разбиране в техния точен и прецизен лингва – математически формат – горко му, независимо от кой род и народ е!
Та затова постоянно ни припяват заговорниците срещу Българите и душманите ни и всички техни мекерета

"Не гледайте назад, живейте в настоящето и гледайте към бъдещето",

за да забравим историческия постулат

"Който народ не знае миналото си е обречен и е народ без бъдеще!",

като за Българите това важи в най – пълна сила и означава :

"Ако не знаем че сме Божествени потомци и феноменен народ, сме загубени!",

а за останалите народи, цивилизовани от Българите означава :

"Които народи не знаят, че са цивилизовани от Божествените Българи, и не познаят и не се поклонят на Българските Богове чрез Българите, са загубени!"

Иван Тодоров
Това НИКОГА не бива да се забравя !!!!!!!!!!!

Никола Терзиев
ТОВА НЕ Е БИЛО РОБСТВО ; А САМОТО ПРИСЪСТВИЕ .. ИДИОТИ И ИЗМЕННИЦИ , ПРОМЕНЯЩИ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ!!!!!

Ivanka Miteva
Инж. Иван Дунчев
Има само един Бог. Той е Троичен и Един като дървото (корен, стебло, корона), а езичниците имат много богове-демонични умни същества, които майсторски мамят човешкия ум и са безмилостни.
Г-н инженер, не заблуждавайте хората. Царство Небесно -казва Разпнатият от нас Христос Спасителя на света и Победителя на смъртта - се приближи, а езичеството и безсмислените и измамни вярвания и заБЛУДи са история. Животът и истината са в Христос и чрез Христос - Сина Божи - не е в езичеството. Езичеството е човешко изобретение.

Инж. Иван Дунчев
Пускаме тези коментари само за да видят хората поредната силна догматична религиозна вяра на тази жена, която &#1117; е турила капаци на сетивата и на душата, за да не вижда във всички документи, които ви представаме във всичките ни 1700 статии от блога ни, присъствието и Вездесъщието на Господ Бог Отец Исус и на извечната му Любима Богиня Майка Диана, с Която Те са ни родили всички нас!
Тази религиозна сляпа и фанатична индоктринация, в която Любов не се вижда, и за която Господ Исус чрез Свети Йоан ни казва:
– Вяра да имаш такава огромна, че планини да преместиш с нея, ако Любов нямаш – ти си прогнил кимвал, който не пее, а дрънчи, и значи Мене нямаш!

–––

Седни обследвай документите ни за езичеството, съставени от екипа ни, състоящ се само от Посветени Исусово – Мариини потомци, необратимо и за вечно кръстени със Святият Дух, напиши 1700 пространни монографни труда за да ни обориш, но съдейки от профила ти това ще ти е трудно, и направо невъзможно, и пак ела – ще ти дадем тогава трибуна.
Сега нямаме време за теологични надприказвания!
цитирай
17. bezistena - Svilen MintchevЕ, оказва се, че ...
04.02.2023 01:22
Svilen Mintchev

Е, оказва се, че това не е наказание в Османската империя, а в Русия по времето на Петър първи

Повешение за ребро
https://ru/wiki/Повешение_за_ребро?fbclid=IwAR1JJ-6j2erqAz1g0Tbni_zaT2D2vELQKp3XJ1xNxAZJzfxf3lbsoNIRxWc

Ивайло Петков

Svilen Mintchev Хубаво беше да прочетеш ,статията преди да я публикуваш,както и да огледаш снимката. Наказанието е било използвано преди 1600г от Османците ,също и на снимката са Османци, а не Руси. Да използвали са го но 100г след осмонците ,от когото са го видяли

Инж. Иван Дунчев

Абсолютно точен анализ от Ивайло Петков!
Когато преди 7 – 8 години други Български изследователи и ние започнахме да публикуваме тази рисунка в първичните ни статии на тази тема, юдео – ционистките цензури и редактори на Википедия още не бяха се усетили и въобще не бяха подготвили сегашната манипулативна статия с рисунката, в новата редакция на която статия те са наслагали още няколко географски дестинации за разпостранение на това мъченическо смъртно наказание, изобретено от османските поробители на България и на Източна Европа, в различни исторически периоди – 1676 г в Русия, 1713 в Словакия, през 1773—1775 по време на въстанието на казаците предвождани от Пугачов, на Степан Разин, като прилагането &#1117; от османците е отбелязано, но е сбутано между тях и е неглижирано.
Обаче цензурите – манипулатори са пропуснали да заличат издайническата датировка от 16 век, която посочва Ивайло Петков, и която по – точно неразумно е документирана в статията на 1563 година, като изрично е посочено и пропуснато за заличаване от цензурите, че това дивашко престъпление е извършвано тогава от османците – сиреч те са авторите на повесването на ченгел, като това е сертификат за авторство с най – ранна датировка !
Сложеният обяснителен надпис под тази рисунка във Вики : "Повешение за ребро во времена Петра I" въобще не се връзва с облеклото на палачите и публиката, на които основният съществен атрибут – чалмите на главите на всички, в комбинация с емблематичните характерни само за турците шалвари и потури, категорично документира, че това е сценка от обичайните злодеяния на османците връз поробените християни, основна част от които и главен обект на геноцид са Българите!
А заровената за бавна мъченическа смърт Българка въобще не съответства с официалната версия за този сюжет, прокарвана във Википедия, а категорично указва че това е сцена от дивашкото умъртвяване на семейство Българи, съпротивляващи се на вземането на тяхно дете за еничар и отказали да си сменят вярата!
След тези наши актуализирани ремиксови публикации в скоро време цензурите – редактори притежаващи и контролиращи Википедиите на всички езици, ще предприемат поредната редакция за да избягат от тези наши изобличения!
Под нашия коментар ние ще добавим обаче още една такава сценка, в която османските изверги окачват на ченгел за мъченическа смърт други двама Българи.

Virtual Museum of Bulgaria
19 септември 2013 г. ·
Османлии провисват на ченгел Българи.
Рисунка от 1586 година, създадена от Австрийски пътешественик.

https://www/VMBulgaria/photos/османлии-провисват-на-ченгел-българи-рисунка-от-1586-година-създадена-от-австрий/234773096676094/?locale=bg_BG

Българската им принадлежност е документирана от стрижените им глави и култовата емблематична старо Българска прическа перчем – чумбас!
Ето какво ни съобщава неизтриваемият печат на тази информационна пратка през вековете, ударен върху главите на предците ни и постулиран за неотменим етносен признак!

СТРИЖЕНИ ГЛАВИ на=на Българи от Исуж и Диана

ПЕРЧЕМ=ПЕРТШЕМ=Ешуа и Богиня Матара

ЧУМБАС=ТШУМБАС=Исуш и Богиня Ма (Майка) Диана

НЕИЗТРИВАЕМ ПЕЧАТ от=от Бог Ешуз и Богиня Матара Диана
––––––––––––––––––––––––––––––––––
И нека потомците на поробителите и геноцидаторите на свещения Божи Български народ, не се мъчат как да отрекат престъпленията на предците си и да ни обясняват като на малоумни лековерници, че Българите са били в мирно съжителство с тях, или ни вменяват виновност за реципрочни или още повече за предхождащи престъпления на Българите към турците, а да търсят пътища за искрено покаяние пред Българите заради престъпленията на предците им и да поискат прошка от Боговете ни чрез нас – Българите, за да се спасят!
Ние ще им дадем прошка и ще им ходатайстваме пред Боговете ни, защото сме великодушните и простителни Божии потомци, още повече че във вените им тече Българска Божия кръв и гени от техните култиватори – нашите Предци, сега свръхестествени светии, държащи живота и съдбите им в ръцете си!

Тодор Тодоров
Любенова махала знае.

Инж. Иван Дунчев
https://bg.wikipedia/wiki/Любенова_махала
Любенова махала

*Първи заселници
Пришълци от няколко семейства, подтиквани от стратегически, икономически и други съображения, се заселват в тази гориста местност, където водят прост патриархален живот. В гората живеят свободно, необезпокоявани почти от никого. Колибите им са бедни и покрити със слама, а самите пришълци – прости и строго привързани към старейшината. Техният затворен живот протича тихо, скрито и монотонно. Почти никой от съседите не подозира за тази малка колония, образувана в гъстата гора.
С течение на времето населението на тази малка горска колония се увеличава. Нейните граници се разширяват. Броят на къщите и на добитъка също така се увеличава. Започват да проявява признаци на по-интензивен живот.
Пушекът от комините, кучешкият лай, звънците на стадата, петлите и ехото на брадвата неволно издават скритото заселище. Това не остава чуждо &#1117; за турската власт, която нарича това малко скрито заселище „Инкяръ-махале“ (нещо скрито, непозволено, непризнато)

ИНКЯРЪ МАХАЛЕ=МАХАЛА на Кан (Жреци) Ариани

Носията е проста и скромна. Мъжете носят черни шаечни гащи, препасани с етен пояс. Обути с цървули от говежда неизвадена кожа. Вместо с калпак, оставяли си дълъг „перчем“ (чумбас) или плитка, като жените. Брадите си бръснели. Зимно време носят кожуси.
Момите, булките и младите жени старателно избягват срещите и погледите на турците. Последните биват посрещани и изпращани само от мъжете и старите жени.

Трагедията в селото
Преди Освобождението на България от османско робство през 1878 г. името му е Гюнели махле и наброява 120 къщи.
През юли 1877 г. селото е сполетяно от изключително жестока съдба. Реуф паша, командващ турския гарнизон в Нова Загора, получава сведения от турски шпионин, че в село Гюнели махала има комити, които се готвят за бунт. Това не отговаря на действителността, тъй като създаденият лично от Левски комитет в селото е разпуснат още през 1872 г. след ареста на местния председател поп Еню Попдимитров. Слухът е разпространен от турчин (според една от версиите е арнаутин), който след като не му е даден откуп, за това да пази селото, се заканва да отмъсти на жителите му, отива лично при Реуф паша и му съобщава, че в Гюнели махле се готви бунт. Пашата праща свои хора да проверят истинността на този слух, които влизат в конфликт с местен жител, който стреля по тях. Разгневен от това Реуф паша организира отряд от редовната си войска и свиква башибозук. Башибозукът е съставен от местни турци, които са малко на брой и значителен брой черкези, прочути с жестокостта си. Общият брой на турската редовна войска, заедно с башибозука е бил около 2000 души.
На 14.07.1877 г. селото е обкръжено и атакувано. Изплашените хора се затварят в местната църква. В късния следобед турците, използващи артилерия, вече овладяват селото. След няколко щурма черкезите влизат в двора на църквата и подлагат всичко на сеч и разграбване. Успоредно с това турците подавят останалата съпротива на селяните, прикрити на различни места из селото.
Комисията, изпратена от Цариград да установи последствията, констатира, че само в двора на църквата и в самия храм са избити 1013 души. Никъде не се споменава сред тях да е имало комити. По приблизителни оценки общият брой на убитите хора от селото и околността е над 2000 българи, като по жестокост и брой на жертвите се сравнява с „Баташкото клане“ и наричано накратко – „Втори Батак“.

Ivan Georgiev
Е как да не ги мразиш поганците!

Spas Dessy
По европата днес е модерно да се търсят Репарации....
ВРЕМЕ Е ЗА РЕПАРАЦИИ.
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Denka Decheva
Дошли са да ни обогатят генофонда. Така Меркел прие мигранти от кол и въже да обогатят немския ген.С тая разлика,че ние не сме ги калесали!

Инж. Валери Йорданов
Denka Decheva

Georgi Ivanov
Този МАЛОУМНИК дето спомена , че било само присъствие искам да го заведа до БАТАК .Прав е професор- Илчев дето каза боже колко невежи хора ни управляват &#128545;

Sergo Hrist
Това трябва всеки ден да се чете във фейса

Valcho Valchan
СПОРЕД ДНЕШНИТЕ ПРОДАЖНИ ПОМИЯРИ ТОВА Е СЪЖИТЕЛСТВО
цитирай
18. bezistena - група Без Спасители и Партии!
04.02.2023 20:28
Alexander Shopov
Бях в Турция веднъж, там ми каза един бъргарски турчин, че това, което учим, че са ни взимали на сила децата не било вярно! Доброволно сме си ги давали! Настръхнах! Бях готов война да водя! А човекът, на годините на баща ми, тихо и кротко ми обясни. Каза ми, всеки родител иска да осигури по-добър живот за детето си, а какъв по-добър живот е, да си по-близо до властта?. Всички знаем, че от яничар до велик везир можеш да стигнеш. Известно е, че 14 Велики везира са били деца на християни! В онези времена това е била алтернативната. "А сега не е ли така?" похита ме той "Не изпращаме ли децата си в чужбина? Не им ли казваме: Стой там, не се връщай, че тук много зле?" Онемях! Свих крилете! Нищо не можех да кажа, а рядко ми се случва! Как да кажа нещо, като доказателствата са пред очите ми? Гадже имах, изостави ме, замина в чужбина! И преди сме плащали децата ки в чужбина и то в много по-тежки времена, когато България е нямало, но са се ВРЪЩАЛИ! И благодарение на тях днес има България! Тези хора са възрожденците! Но тези възрожденци от чужбина са донесли хубавото, възродили и са възстановили България! А не както сега! България я има, а те бягат от нея. Доброволно бягат, сякаш доброволно се дават за яничар!
Да, и днес има такива, които се връщат и остават, но какво донасят от чужбина? Само лошото от там! Ето за това трябва са речем и да ни е срам! Аз рева и ме е срам! Не от това, че рева ме е срам!

Юлия Н. Малкетова
Alexander Shopov имало е и такива, давали са ги ,за да спасят другите, за да се спасят от глад, но нима това оправдава насилственото отнемане на децата от родителите, които не са искали?
Това оправдава ли зверствата, които виждаме на картината?
Преди време четох книга, в която обясняваха какво е представлявало набучването на кол ( много от тези неща са ни спестявани и ние ги приемаме ей, така като информация) , но повярвайте ми от това аз останах втрещена, тогава осъзнах какво е изпитал народът ни и се преклоних пред него- народ преживял това, запазил разсъдъка и човечността си е велик народ.
Освен това, българите за отказ да сменят вярата си са били драни живи, разчеквани, горени на шиш ...нямам думи.
Мъчения, които са се извършвали така, че жертвата да не умира веднага. Колкото повече се мъчела, толкова инквизитора го смятали за по- голям майстор.

Alexander Shopov
Юлия Н. Малкетова Ве знам дали сте гледали филма Време разделно. 8 клас бях, когато го гледах. Повеме годи филм на един дъх никога не съм го гледал. Там има сцена с набиване на кол. А и в подробности знам за тази екзекуция.

Юлия Н. Малкетова
Alexander Shopov чела съм книгата (филма също съм гледала), И "Летопис на смутното време", и "Пътят към София".

Красимир Кръстев
Рева да, и не ме е срам нямам думи

Alexander Shopov
Юлия Н. Малкетова Такива са били времената. Не всичко е било едно. И аз не искам да приема, че доброволно сме си давали децата, но доказателствата са на лице. Не казвам, че всички сме си ги давали доброволно, иначе нямаше да има Петльовден. Но самото споменаване, че е имало хора, които да са го правили, както и доброволно някои да са давали дъщерите си в харемите е показателно и някак си оправдано, колкото и да не ми се иска да го приема това.

Alexander Shopov
Юлия Н. Малкетова Такива са били времената. Не всичко е било едно. И аз не искам да приема, че доброволно сме си давали децата, но доказателствата са на лице. Не казвам, че всички сме си ги давали доброволно, иначе нямаше да има Петльовден. Но самото споменаване, че е имало хора, които да са го правили, както и доброволно някои да са давали дъщерите си в харемите е показателно и някак си оправдано, колкото и да не ми се иска да го приема това.

Инж. Иван Дунчев
Автор

Пишещият от името на напълно кухия профил на Alexander Shopov изглежда е абсолютно наивен и будала човек, паднал от Марс на Земята в България и нямащ си понятие от жестокото 5 – вековно турско робство над Българите и изживявания от Предците ни многовековен ужас, преминал по наследствен признак в кръвта, гените и душевността ни, но съдейки от кухия профил и от стила и коварния префинен менторски похват, с който сълзливо приравнява сегашните емигрантски процеси на Българите в чужбина, със злодейските яничарски геноцидни практики връз поробените беззащитни Българи, той не е безпросветен наивник, а е умел манипулатор на служба при някои от безбройните анти Български НПО – та, прокарвайки мерзката версия – манипулация на заговорниците срещу Българите и душманите ни, че Българите са давали децата си доброволно на турските сатрапи и геноцидатори!
И не се спира до тук тарикатът нагъл, а и още ей – така между другото ни пробутва и следващата цинична диверсия връз Българския етнос и дух, че Божествените Българи с най – дълбоки християнски семейни ценности и консервативни етносни традиции, са давали дъщерите си доброволно в турските хареми и на чужда вяра!

"Но самото споменаване, че е имало хора, които да са го правили, както и доброволно някои да са давали дъщерите си в харемите, е показателно и някак си оправдано, колкото и да не ми се иска да го приема това."

Zhivko Angelov

Alexander Shopov Ако турският ти приятел е бил прав, то за 500 години кьорав българин нямаше да остане. Виждаш как се топим сега. Няма да говоря за запазените ни обичаи и култура. Естествено че турците ги учат в училище че са били най-благородните и милостиви индивиди. Какво да им кажат, че са поробвали народи и са им взимали децата за еничари? Не забравяй за кланетата в Батак и Стара Загора. Те не са фалшификация.
цитирай
19. bezistena - И сега най – важната част от всички коментари и целия постинг!
05.02.2023 01:14
Ivailo Zenkulov

Лоша карма тегне над Босфора и над цяла Мала Азия!

Инж. Иван Дунчев
Автор

Затова ги и просвещаваме и турците – за да ги отървем от изгарящата ги черна карма. За тяхната религия и култура понятието и катарзисният акт и процес "покаяние и простителност" са чужди и неприсъщни.
Обаче!
Обаче покаянието и простителността между два субекта и народа не са едностранен и еднопосочен акт и процес, а са взаимно двустранни и двупосочни и задължително във възможната максимална степен искрени!
Обаче поэнатата висша християнска добродетел простителност на официалното юдо – византийско Християнство, както и самата официална религия Християнство, въобще не са приложими за трагично сложните взаимоотношения между турците – 500 годишни поробители и геноцидатори, и Българите – 500 години техни клети роби и жертви!
Там границите на възможната простителност според догмата

"Господи, до колко пъти, като съгреши брат ми спрямо мен, да му прощавам? До седем пъти ли?
Исус ми каза: Не ти казвам до седем пъти, а до седемдесет пъти по седем!"

се простират не по – далече от брата и ближния на прощаващия или на опрощаващите се, която висша християнска Исусова добродетел въобще не е приложима за този акт и процеси между турци и Българи – многовековни врагове!
Какво ще правим тогава?
Ами ще правим това, което прави нашият екип във всичките ни 1700 постинга от блога ни – просвещаваме Българите, че сме единствените истински генетични феноменни потомци на Българските Богове Демиурзи и приносители на Тяхната свещена кръв и феноменни Божии гени, с които сме заплодили генно – инженерно и култивирали и цивилизовали всички племена и народи по света, включително и в най – голяма принудителна насилствена степен от тяхна страна и турците – и които племена всичките са синтетични човекоподобни биороботи – андроиди, произведени по метафизичните формули и алхимични рецепти и материали по технологията, описана в глава 2 от Битие на Светото писание, с които пост Сътворенчески процеси ние ви запознаваме в постингите ни

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1
http://bezistena/…/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po- p.1374518

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2
http://bezistena/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965

От тези документи от Божията канцелария се вижда категорично, че всички хора и народи по света носят в различно количество и в различна степен на развитие и еволюция Божията кръв и гени – сиреч Българската кръв и гени, което означава че всички хора, племена и народи по света казано научно, са цивилизационни генно – инженерни продукти от Българите, а казано разбираемо са роднини помежду си, и казано емоционално и сърдечно – са братя и сестри помежду си по Божията Българска генеалогична линия!
Истинското Божие сакрално Познание, с което ви просвещаваме, е единственият и безалтернативен път за покаяние и опрощаване между всички хора, племена и народи, и най – вече за емблематичния и трагичен, и епичен пет вековен пример между Българи и турци, затова и Света Ванга прорица, че скоро време всички религии на Земята, които разделят хората и народите, ще се премахнат в един раз и за всички безалтернативно ще се възцари новото Духовно познание и практика на феноменен живот – Учението на Разума !

УЧЕНИЕТО на РАЗУМА=на Ешуз и Матара Диана

И един много важен момент при този акт, регистриран в Българската етносна практическа мъдрост на ритуала "Вземам си прошка и давам прошка" :

При взаимното опрощаване не се иска прошка от другата страна, а се взема прошка от нея чрез Божието посредничество, без да се съобразяваме и чакаме съгласие от отсрещната страна, която може и да не е съгласна да даде прошка!
Вземащият прошка се пречиства и преосвещава с този акт чрез Божията санкция, решението на другата страна остава за нейна (+) или (–) сметка!
Благословен и най – близко до Боговете ни и награден ще е този който първи направи този акт.
А винаги праведният и познавайщият Боговете ни и под егидата на Святият Дух и облечен с Тяхната сила и въоръжен с Тяхната мощ, трябва първи да направи тази крачка към другия!
При всички положения това сме ние посветените Българи в сакралното Божие познание и кръстени със Святият Дух!
И още един съществен момент от този акт на опрощаване:
Българите сме длъжни първи да си вземем прошка от другата страна – в случая от турците, въпреки че по човешки ние сме потърпевшата страна, още и защото по трансепохалния сценарий на Българските Богове Те са планирали и дали тази черна отрицателна роля на перманентни душмани на Българите, на бившето тракийско нефеноменно племе турци, а нашите Свети Предци като преки подизпълнители на Божията драматизация "Българите и човешката цивилзация" в земен и в светейши режим перманентно са възпитавали, контролирали и управлявали турците да бъдат такива каквито са станали в култулно и цивилизационно отношение и да вършат всичко това, което са вършили и сторили връз Българите!
Знаете от нашите документи, че и централният новоепохален Светец – доаен, надзорник, генно – инженерен моделиер, оператор и отговорник на турците и на всички мюсюлмани от 6 век насам е висшият Български първожрец и гинетичен жертвен потомък на Бог Исус и Богиня Диана Мария Магдалена и династ от Дуло – Свети Пророк Мохаммед!

– справка:

Честит Рамазан байрам на вярващите мюсюлмани! Българският жрец Пророк Мохамет от рода Дуло и Българският генезис на истинския ранен ислям.
https://bezistena/history/2022/05/02/chestit-ramazan-bairam-na-viarvashtite-miusiulmani-bylgarski.1816272

Затова аз и нашият екип казваме на турците, за да изчистим и преосветим общата ни енергийно и генетично сложно преплетена родова карма, която изгаря и нас Българите:
– Вземаме си прошка от вас за всичко, и ви даваме прошка за всичко!

Кои от Българите и турците ще ни последват!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7674882
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44103
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!