Постинг
20.12.2019 12:04 -
Линзер-Коледен траен сладкиш
Пригответе се за един разкошен,много вкусен и малко скъпичък сладкиш...Коледа е,може малко разточителство!Голям късмет извадих,оказах се на точното място в точния момент и ми погостува Любчето-един "изпечен" майстор-сладкар,който разнася славата на нашите сладкари в чужбина...Първо продуктите,че този път са важни мерките.
200гр меко масло,150 гр пудра захар,2 яйца и 1 жълтък,300 гр смлени лешници,200 гр брашно,1чл бакпулвер,по половин чл канела,кардамон и карамфил,конфитюр от горски плодове или малини,голяма кръгла тавичка с диаметър 26мм височка или тортен ринг същия размер.Това е!Почвате...разбивате маслото и захарта до бяла пухкава смес и един по един яйцата и жълтъка,добавяте сухите съставки с подправките постепенно вече без миксер,като бакпулвера сте сложили в брашното,то се знае.Подмазвате формата с масло и слагате хартия за печене и слагате сладкиша като оставяте една трета от сместта за шприцоване отгоре.Заглаждате със шпатулка-ако имате такава,ако не-както можете конфитюра около 2-3 мм да покрие тестото и отгоре шприцовате останалата смес във вид на решетка,както е на снимката.Предварително трябва да загреете фурната на 160-180 градуса и да го печете около 40 минути.Това е-дано да съм била полезна ,аз го опитах и го направих,много е хубав на вкус,но е и доста калоричен-внимавайте!
200гр меко масло,150 гр пудра захар,2 яйца и 1 жълтък,300 гр смлени лешници,200 гр брашно,1чл бакпулвер,по половин чл канела,кардамон и карамфил,конфитюр от горски плодове или малини,голяма кръгла тавичка с диаметър 26мм височка или тортен ринг същия размер.Това е!Почвате...разбивате маслото и захарта до бяла пухкава смес и един по един яйцата и жълтъка,добавяте сухите съставки с подправките постепенно вече без миксер,като бакпулвера сте сложили в брашното,то се знае.Подмазвате формата с масло и слагате хартия за печене и слагате сладкиша като оставяте една трета от сместта за шприцоване отгоре.Заглаждате със шпатулка-ако имате такава,ако не-както можете конфитюра около 2-3 мм да покрие тестото и отгоре шприцовате останалата смес във вид на решетка,както е на снимката.Предварително трябва да загреете фурната на 160-180 градуса и да го печете около 40 минути.Това е-дано да съм била полезна ,аз го опитах и го направих,много е хубав на вкус,но е и доста калоричен-внимавайте!
Няма коментари
Търсене