Постинг
02.12.2018 22:14 -
Сладкиш с ябълки и орехи
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 4717 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 02.12.2018 22:24
Прочетен: 4717 Коментари: 2 Гласове:
4
Последна промяна: 02.12.2018 22:24
Толкова отдавна не съм писала рецепти,че дори съм си забравила паролата за вход!!Стават такива работи...Най-после нещо ново направих,че все едни и същи неща си правя напоследък...Поводът е Фейсбук!Много странно ви звучи,но е факт!Покани ме леля Петя да и направя профил във фейсбук,а там на масата едно вкусно сладкишче ухае на ябълки и ванилия......веднага реших докато не ми е минал ентусиазмът да го пробвам и аз...Няколко ябълки си пригответе обелени и нарязани на парченца,с чопърчето едро си смелете орехи,не ги щадете,4 яйца,1 чаша и малко повече захар ,също толкова брашно,1 бакпулвер,щипка-две сол за вкус,няколко капки ванилия и половин пакетче масло.
Вземете купата и по-смело с турбо-миксера разбийте до побеляване 4-те яйца и захарта.Включете фурната на средна степен да се загрява и пъхнете вътре тавичката с маслото да се разтопи...Към разбитите яйца добавете щипката сол,ванилийката и с тел за разбиване полекичка разбъркайте брашното с бакпулвера така,че да не спадне пухкавата бяла смес...След това извадете тавичката и изсипете сместта с добавените ябълки вече в нея,а най-отгоре поръсете с едросмляните орехи,дори съвет:начупете ги с ръка отгоре за да ги усещате по-добре-като са печени са много вкусни...Това е,слагате да се пече и не отваряйте за да не спадне сместта при печене.Достатъчно е 25-30 минути
Може да пробвате как е след 15-тата минута.По желание може да си поръсите сладкиша с пудра захар.
Вземете купата и по-смело с турбо-миксера разбийте до побеляване 4-те яйца и захарта.Включете фурната на средна степен да се загрява и пъхнете вътре тавичката с маслото да се разтопи...Към разбитите яйца добавете щипката сол,ванилийката и с тел за разбиване полекичка разбъркайте брашното с бакпулвера така,че да не спадне пухкавата бяла смес...След това извадете тавичката и изсипете сместта с добавените ябълки вече в нея,а най-отгоре поръсете с едросмляните орехи,дори съвет:начупете ги с ръка отгоре за да ги усещате по-добре-като са печени са много вкусни...Това е,слагате да се пече и не отваряйте за да не спадне сместта при печене.Достатъчно е 25-30 минути
Може да пробвате как е след 15-тата минута.По желание може да си поръсите сладкиша с пудра захар.
10 правила, които завинаги ще променят ж...
ДЪРЖАВАТА, КАТО „КРЪСТНИКЪТ” НА МАРИО ПУ...
Люти зими през миналия век
ДЪРЖАВАТА, КАТО „КРЪСТНИКЪТ” НА МАРИО ПУ...
Люти зими през миналия век
М-м-м, наистина вкусно! Ще направя сладкиша още утре, но не съм сигурна дали добре съм те разбрала - ябълките, обелени и нарязани на тънко, се прибавят към сместа след брашното и бакпулвера и всичко това се изсипва върху разтопеното масло в тавичката, нали? Защото ябълките могат и да се наредят върху маслото и отгоре да се излее сместа - как е в оригинала на твоята леля Петя?:)))
Благодаря ти за интересната рецепта! Прегръщам те, приятелко!
цитирайБлагодаря ти за интересната рецепта! Прегръщам те, приятелко!
Правилно си ме разбрала,те са нарязани на кубчета или дребни парченца и се омесват в сместа и чак тогава се изсипват в тавичката с разтопеното масло.Така сладкишът има превъзходен маслен вкус ,ябълките са вътре тук-там,аз нарязах повече,а препечените орехи отгоре са супер!Така си имате сладкиш,с неголяма "врътня",вкусен и бързо готов!
цитирайТърсене