Постинг
26.06.2016 18:50 -
Питка от Мимико
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 1833 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 26.06.2016 19:10
Прочетен: 1833 Коментари: 5 Гласове:
3
Последна промяна: 26.06.2016 19:10
Една много хубава рецепта за тези,които искат не чак до там калорична питка...без мляко,а с вода...,но въпреки това много хубава на вид и на вкус.подходяща към вкусни ястия-печени и задушени ,класическа,въздушна!Почвам,с височайшето разрешение на Мимико!Трябва да си набавите 5 яйца,500 мл хладичка водичка,1 кубче мая,1с.л.сол,1с.л.захар,1с.л.оцет,половин чаена чаша олио или масло и около 1,5-2 кг брашно.Маята няма нужда да се активира.почвате последователно да измесвате продуктите,като от едното яйце оставете единия жълтък за намазване отгоре.Размеквате маята в топличката вода и не е нужно изчакване,а направо добавяте и горните продукти.Хубаво я измесете ,а олиото го оставяме за да намажем топките-понеже се разделя на 2-3 топки и се разточват.Поставят се една върху друга като между тях се маже с мазнината.Усуквате го на фитил и режете на парчета около 1-2 см като ги обръщате нагоре и едно до друго.Тогава оставяте да втаса и преди да се сложи във предварително нагрятата фурна,ги мажем с разбития жълтък с малко водичка.поръсва се по желание,а може и така...Снимка ще поставя обща,едната питка е на още една сръчна майсторка,но нея,ако ми разрешат,ще напиша!Едно съществено допълнение от майсторката...Олиото се слага вътре при омесването,а след това оформянето е по желание,ако искате фитил,тогава мажете с масло,ако ли пък не-направете топки и ги оставете да втасат...Въпрос на виждане!
ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В СЛОВАКИЯ
СЕМ - Съвет за електронни медии www.cem....
Украински игрален филм от 1992-а, показв...
СЕМ - Съвет за електронни медии www.cem....
Украински игрален филм от 1992-а, показв...
че маята е отровна! е,не трови веднага но в комбинация с всичко,което се продава за храна по магазините,разболява! Всички маи и закваски в България са подменени вкл.на киселото мляко!Съжалявам,че го казвам, но...
цитирайНикикъмъ,че ни "светнахте" по въпроса!Знам и други вредни храни...например бялото брашно,захарта,газираните напитки,всички купешки сосове и кетчупи,особено опасни били няпитките с аспартам,между другото голяааама опасност крие пушенето,оффф,няма да "тракам" повече на клавиатурата,че работа ме чака!Извинявай,че го казвам,но...питка се прави не току така ,а по повод,така,че прецени риска!
цитирайспука където трябва,но не се учудвам,не всички материали стават! Днес всички са кулинарни и всякакви пенкелер специалисти. Например правят магистрали от сгурия,чудесно изглеждащи манджи /на снимка/ и това е супер ...за идиоти!,които не питат "От какво е направено?!"
Поздрави мила точилке.
цитирайПоздрави мила точилке.
Искам да е ясно-далеч не съм специалист по манджите,ама хич,хич,хич!Доста по-различна е моята специалност,която съм изучила,аз съм само любител-готвач и си записвам хубави и пробвани рецепти.който желае може да ги опита,това място нито е "Бързо,лесно,вкусно",нито е "Здравословно",обикновено пиша неща,които готвя и това може би привлича всички четящи и надничащи тук,не приемайте толкова за чиста монета това,което пишат из Пространството,всички сме тленни и на всичко има край!
цитирайможе и да си доброжелателна ивярвам,че си. Но какъв е смисълът да даваш чудесни рецепти за произведения,направени с отрови? Вместо например, да се бориш с отровителството. много е сериозен въпросът.
цитирайТърсене