Постинг
14.05.2016 20:44 -
Рибена чорба
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 2378 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 14.05.2016 21:03
Прочетен: 2378 Коментари: 4 Гласове:
3
Последна промяна: 14.05.2016 21:03
Да живеят дружките!Който ги няма-да му мисли...Като сте с намален състав,а и други като теб и като ви предложат-Искаш ли рибена чорба,а и като я обичаш страаашно много,а друг у вас не я обича...какво правим?Приемаме с удоволствие!Ето това се случи с мен днес и с позволението на моята дружка Краси ви правя съпричастни към рибена чорбица!Ето какво ми каза тя:риба/по-добре не замразена и бяла и няколко вида/,1 глава лук,1 зелена чушка,2-3 картофа си набавяте.Рибата се сварява и обезкостява,бульончето се прецежда и в него се варят зеленчуците.Лукът и пиперът се изхвърлят,а картофите се намачкват с вилицаРибата и картофите се връщат в бульона,прибавят се Пикантина за супа,олио,домати и девесил,селим,лиощян-все думички ,с които е известна тази подправка.Всичко ври десетина минутки,маха се от котлона и се застройва с яйце-който както знае и както иска!Беше много вкусна,предложение от мен-лимонче и люти чушлета плюс черно хлебче!
Има някакво недоразумение-първо вариш рибата,отстраняваш я,вадиш зеленчуците,после слагаш доматите,/те не са ли зеленчуци?!/и вариш още 10 мин/не е ли множко/???
цитирайОбезателно ще попитам приятелката ми Красич защо така ми каза и какво е имала предвид,аз този път бях само консуматор...Имам предположение логично,но утре ще уточня,защото аз много я харесах и мисля да влезе трайно в употреба!
цитирайНяма нищо неясно.Доматът е зеленчук.Той се слага отделно накрая,защото е от буркан-в случая и не му трябва толкова чак топлинна обработка.десетина минутки колкото да се съединят ингредиентите и готово!А,едно уточнение...разбрах каква е рибата-бяла,пъстърва и шаранче.Олиото после-както сама забелязваш,защото в началото може да прекалим-някои риби са тлъсти и бульонът може да стане мноого мазен..Това е,друго няма!Прояви въображение,готви с любов!
цитирайВъображение,въображение ,ама да си чула за Института по мерки и теглилки:-)
цитирайТърсене