Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2016 20:44 - Рибена чорба
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 1606 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 14.05.2016 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageДа живеят дружките!Който ги няма-да му мисли...Като сте с намален състав,а и други като теб и като ви предложат-Искаш ли рибена чорба,а и като я обичаш страаашно много,а друг у вас не я обича...какво правим?Приемаме с удоволствие!Ето това се случи с мен днес и с позволението на моята дружка Краси ви правя съпричастни към рибена чорбица!Ето какво ми каза тя:риба/по-добре не замразена и бяла и няколко вида/,1 глава лук,1 зелена чушка,2-3 картофа си набавяте.Рибата се сварява и обезкостява,бульончето се прецежда и в него се варят зеленчуците.Лукът и пиперът се изхвърлят,а картофите се намачкват с вилицаРибата и картофите се връщат в бульона,прибавят се Пикантина за супа,олио,домати и девесил,селим,лиощян-все думички ,с които е известна тази подправка.Всичко ври десетина минутки,маха се от котлона и се застройва с яйце-който както знае и както иска!Беше много вкусна,предложение от мен-лимонче и люти чушлета плюс черно хлебче!


Тагове:   супа от риба,


Гласувай:
3
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ponicka - Има някакво недоразумение-първо ...
14.05.2016 22:18
Има някакво недоразумение-първо вариш рибата,отстраняваш я,вадиш зеленчуците,после слагаш доматите,/те не са ли зеленчуци?!/и вариш още 10 мин/не е ли множко/???
цитирай
2. to4ilka - Здравей,поничка!
14.05.2016 23:08
Обезателно ще попитам приятелката ми Красич защо така ми каза и какво е имала предвид,аз този път бях само консуматор...Имам предположение логично,но утре ще уточня,защото аз много я харесах и мисля да влезе трайно в употреба!
цитирай
3. to4ilka - Пак здравей,драга Поничка!
15.05.2016 09:44
Няма нищо неясно.Доматът е зеленчук.Той се слага отделно накрая,защото е от буркан-в случая и не му трябва толкова чак топлинна обработка.десетина минутки колкото да се съединят ингредиентите и готово!А,едно уточнение...разбрах каква е рибата-бяла,пъстърва и шаранче.Олиото после-както сама забелязваш,защото в началото може да прекалим-някои риби са тлъсти и бульонът може да стане мноого мазен..Това е,друго няма!Прояви въображение,готви с любов!
цитирай
4. ponicka - Въображение, въображение, ама да ...
23.05.2016 02:23
Въображение,въображение ,ама да си чула за Института по мерки и теглилки:-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 275908
Постинги: 122
Коментари: 242
Гласове: 427
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31