Постинг
20.02.2016 11:03 -
Руло "Стефани"
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 2326 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 20.02.2016 11:11
Прочетен: 2326 Коментари: 4 Гласове:
2
Последна промяна: 20.02.2016 11:11
Здравейте,здравейте,не бях ви сюрпризирала дълго време с нещо ново,но днес съм измислила да направя нещо,което от години не го правя...да ме питаш защо ли,а толкова е вкусно и незатрудняващо...Руло Стефани-ето как се прави според моите виждания,може и да не е по учебник,не съм разгръщала подобен...
Вземате си 1 кг кайма,а може и повече ако сте с дружина верна сговорна,омесвате я с подправки,кой както си обича като за кюфтета и...оттук нататък ето какво:на една кърпа намокрена с вода разстилате на слой горе-долу като правогълник и дебел около 1-2см,нареждате няколко варени яйца на две разрязани,морковчета надълго-сварени,кисели краставички,зелени маслинки за вкус,малко кашкавалени парченца/като се разтопят стават мммм/,поръсвате чер пипер пак за вкус и внимателно го завивате като притискате с кърпата така,че да не се разтвори.Оформяте на рулце и по някакъв начин го поставяте в тавичка.Кой както успее за да не се развали!Намазвате отгоре с олио,малко водичка в тавата и се пече.А,забравих-зада не ви се напука и малко галета отгоре го поръсвате,и толкова!Хайде,отивам на пазар за салатки,магданоз и краставички за обяд!
Вземате си 1 кг кайма,а може и повече ако сте с дружина верна сговорна,омесвате я с подправки,кой както си обича като за кюфтета и...оттук нататък ето какво:на една кърпа намокрена с вода разстилате на слой горе-долу като правогълник и дебел около 1-2см,нареждате няколко варени яйца на две разрязани,морковчета надълго-сварени,кисели краставички,зелени маслинки за вкус,малко кашкавалени парченца/като се разтопят стават мммм/,поръсвате чер пипер пак за вкус и внимателно го завивате като притискате с кърпата така,че да не се разтвори.Оформяте на рулце и по някакъв начин го поставяте в тавичка.Кой както успее за да не се развали!Намазвате отгоре с олио,малко водичка в тавата и се пече.А,забравих-зада не ви се напука и малко галета отгоре го поръсвате,и толкова!Хайде,отивам на пазар за салатки,магданоз и краставички за обяд!
Чудесна идея! Веднага заменям планираните зелеви сармички с руло "Стефани". Само ще размразя още малко кайма! Благодаря ти, мила Галя! Дано да е толкова вкусно, колкото изглежда като заготовка! Прегръдка!
цитирайРадвам се,че се появи...хмм,не знам дали е вкусно...Сложих го,включих фурната да се пече,оставих го на мъжете и отидох на рожден ден!Останало е половината,гледам...надявам се,че е вкусно!Ще го опитам утре!Поздрав най-сърдечен,твой приятел вечен!
цитирайно рядко го правя. Това с прехвърлянето в тавата без да го разваля ми образува нерви, но пък когато се получи е върховно. Усмивки и напред с точилката към нови върхове в кулинарията.
цитирайЧестит Осми март, мила Галя! Кой знае какви вкусотии си забъркала за днес, но още ги държиш в тайна:)))) Чакаме с нетърпение! Весел празник, много щастие, много любов!
цитирайТърсене