Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2015 10:06 - Постна питка
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 3423 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 24.12.2015 19:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageimageimageТоку-що продиктувана по телефона...Светлана-един светъл,трудолюбив човек,който не се мине и ден,и пак са и оцапани ръцете в брашно...всичко най-хубаво и пожелавам,а питката на Светлана я пиша за всички,които наистина искат да консумират поне един ден в годината постно!Започвам с уговорката,че става голяма,разделете продуктите на две ако искате па-малка.Нужни са ви 600гр лимонада,1 пакетче суха мая или едно кубче друг вид,5с.л.захар,5 с.л.олио,1с.лсол,брашно колкото поеме-около 2 кг.Около 200гр от лимонадата се слагат да заври  със солта,захарта и олиото,долива се останалата лимонада,добавя се около 600гр брашно и маята за да стане хладка сместта и се прави на кашичка-т.е.квасник.Чака се втасване-да се удвои тази смес.След това се добавя полека-лека и останалото брашно като се меси и се маже с олио масата или където там месите и същевременно удряте нашата питка.Измесвате я добре и я подреждате както желаете,аз смятав на топки за да може по-лесно да се отчупва.Отгоре поръсвате както искате,моето предложение е сусам,но предварително може да смесите брашънце и олио и с една четчица да намажете за да залепне сусамът и...втасване пак,ако е топло-около 30 минути,но маже се преди да се сложи във фурната..Печем в умерена печка на 180-200градуса около 40 минути,ако е с вентилатор ,може и по-малко.това е-ще се пробвам следобяд,опитайте и вие!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Съжалявам, че не влязох по-рано при ...
24.12.2015 19:31
Съжалявам, че не влязох по-рано при тебе, мила Галя - много интересна питка! Но живот и здраве, догодина ще опитам да я направя:))) Весело посрещане на Бъдни вечер!
цитирай
2. to4ilka - Здравей,Вени,
24.12.2015 19:52
Стана!Супер питка,но я намалих на 2,всичко разделих на 2,влиза трайно в употреба!Е,звънях да питам това измесване какво олио поема,но стана добре...когато я биеш в масата и слагаш по малко олио-една чаена лъжичка за да не залепва,получава се по този начин въздух и е мекичка,мекичка...Пожелавам ти всичко най-хубаво за Коледните празници,може пък да има при теб сняг...кой знае!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 532383
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 700
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930