Постинг
03.11.2015 18:11 -
Печена червена капия стерилизирана
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 2435 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 03.11.2015 18:28
Прочетен: 2435 Коментари: 2 Гласове:
3
Последна промяна: 03.11.2015 18:28
....Или както му викат "Стоте чушки".Чудесна прекрасна рецепта от минало време...Много отдавна търсех това нещо за зимата.Искам като отворя буркан стерилизирани червени печени чушки ,да са готови за консумация,не да слагам допълнително подправки.Бързам да я запиша,защото нали знаете?...изчезват хубавите неща от хоризонта...Доста се чудех защо именно 100,но това е важно заради подправките и хубавия вкус,наистина ги пребройте за да няма после кисело ми е,солено ми е,и не знам какво още ми е...Ето я.Сто броя печени обелени червени чушки,1ч.чаша оцет,1ч.чаша олио,1каф.чашка сол,чесън,магданоз,,чер пипер цели зърна.Обелените чушки стоят в тази марината,не варена,без подправките,около 4 часа.След това се изваждатв тава да се отцедят и се редят в буркани с подправките,ако е останало от течността се добавя отгоре и се затварят.Стерилизация само 5 минути за капачката,не прекалявайте да не омекнат!!
Търсене