Постинг
31.08.2015 14:40 -
Пържени тиквички
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 2423 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 31.08.2015 14:56
Прочетен: 2423 Коментари: 5 Гласове:
4
Последна промяна: 31.08.2015 14:56
Оказва се,че и ..."на попрището жизнено в средата..." човек може да научи нещо ново!Цял живот си пържа тиквички по един и същи начин...като вас,нарязвам ги,посолявам ги,постояват,изстискам ги,топя ги в брашно и ги пържа в сгорещено олио!Това е!Проста работа и всеки го знае!Да,ама не!Еййй,днеска какво съм се отворила на цитати?Имам си домашни тиквички,непръскани,които дори не беля,ама като излезем на разходка и се спрем в Хепи-то,защо все си поръчвам от техните тиквички?Защото ги правят хрупкави тънички и много вкусни!Ха така,ето и аз се научих на някои хитрини!И то благодарение на Марчелка,свой човек и роднина,достоен за уважение,помощник във всяко отношение!Ето как стоят нещата...Всичкото онова със сгорещеното олио,нарязването на тъничко си е все същото,но без соленето и изстискването и...направете си брашнена паста и ги топете там!Брашно и вода и сол,забъркайте като боза на гъстота и топете там тиквичките преди да ги пържите!Това е всичко!
Тиквички с чесън-2 част. ( История с тик...
Тиквички с чесън-3 част. (История с тикв...
Чушки пълнени с ориз и тиквички
Тиквички с чесън-3 част. (История с тикв...
Чушки пълнени с ориз и тиквички
Следващ постинг
Предишен постинг
Е, и за мен е нещо ново!
Благодаря ти!
цитирайБлагодаря ти!
Благодаря:)
цитирайИмам млади есенни тиквички - ще пробвам и аз! Благодаря ти, мила Галя! Прегръдка!
цитирайПърженото е вредно. Аз намазвам една тава с олио(най-голямата). После обелените и нарязани на колелца тиквички ги набрашнявам в дълбока купа и ги нареждам в тавата, като всяка застъпва другата с 1/3. После с четка или пуливизатор ги мазвам с олио и хайде в нагорещената фурна. Като станат златисти, хайде в йенски съд, малко копър, мляко и по желание ЧЕСЪН. Не стават хрупкави, ама през това време се лакирам, подстригвам си мустаците и др.
цитирайДжанъм беним,разбира се,разбира се,пърженето е вредно,това и баба го знае,пробвала съм с тавата,ама стават меки и не ги харесват,какво да правя,а?то пък и тиквичките преминават бързо лятото,като раздаваш повече...зимно време внос не купувам,а иначе и за друго си прав...като се въртим около печката,та като Мара Пепеляшка ли да сме?Естествено,че ще си правиш маникюра,подстригваш мустаците,и каквото там друго се сетиш...аз използвам времето да бродирам гоблени,кой каквото му хрумне!
цитирайТърсене