Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2015 21:48 - Арменска торта
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 3525 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.07.2015 23:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimageimageimageimageimageТова е втората торта правена н-брой пъти,която се харесва много у нас.Нарекох я арменска,защото моята приятелка я е получила от една съседка-арменка,когато е живяла в Москва.Може и нищо арменско да няма в нея,не съм много сигурна.Тя е интересна с това,че има много вкусни блатове и я пека в тепсия,която не подмазвам с нищо...Повод винаги ще се намери за хапване на такова вкусно нещо,стига да се намери желание.И така-пригответе съд за замесване,4 броя яйца,1 чаена чаша захар,същата чаша мед ,една чаена лъжичка сода бикарбонат в сместта,1 пакетче краве масло,2-3 ванилийки и брашно 4-5 чаши-зависи от яйцата.Тези всичките работи се ръзбъркват с дървена лъжица до еднородна смес като маслото да е не много размекнато и медът за предпочитане е твърд за да не поеме много брашно,това са блатовете.Вземате 2 еднакви тепсии и с дървената лъжица направо върху ненамазаната с нищо повърхност тънко нанасяте в кръг тестото-една дървена лъжица с връх.В предварително загрятата фурна се пече до златисто,изважда се и се слага втората приготвена по същия начин.Това е за удобство и икономия.Може и с една тепсия да я правите,ама дълго време ще стават блатовете,защото се получават около 6-7 блата.С голяма плоска лопатка ги обикаляте и ги отлепвате от дъното и ги редите на кърпа на масата.Почти е готова тортата-това е най-трудоемкия процес.Сега за крема-1л прясно мляко,4 супени лъжици бяло брашно,завират и при непрекъснато бъркане става крем.Като изстине добавете бучка масло и пак няколко ванилийки.Няма нужда от захар-блатовете се прекалено сладки,но...по желание като варите крема,може и 1 супена лъжица захар да добавите-не е беда!Сега за глазурата...На котлона в съд сложете половин пакетче масло,4 с.л. какао на прах,4с.л.прясно мляко,и една непълна чаена чаша захар.Бъркате да не загори и като заври и стане еднородна смес,тя се сгъстява и е готова.Оставете малко да изстине и нареждайте тортата-блат,крем,блат,крем и така до края,а най-отгоре то се знае-глазурата.Това е нашата тортаПрестоява една вечер в хладилник и на другия ден я украсявате и надписвате както желаете.Малко снимки на дадения етап...



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 528931
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 699
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031