Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2015 16:13 - Руло с фъстъци
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 1368 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 06.05.2015 21:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimageimageimageimageЧестито,днес е Гергьовден,на всички празнуващи да им е сладко и все хубавини да им се случват!Днес от сутринта ме поздравяват дружки-гобленарки,вчера и синът ми рече ще дойдем,навих се да приготвя нещо сладичко към печеното агнешко бутче!Какво,какво,нещо дето не съм го правила до сега,и е много хубаво,па макар и от стария тертип десерти,ще разберете защо.Някога до неотдавна-има-няма двадесетина години,когато си имахме кокошки и се чудехме какво да ги правим яйцата,пробвахме де що ни каже някоя комшийка за десерт,доста от нещата останаха,възприеха се,а много има дето не повторихме!Това руло трайно се насади в рецептите...от чичо Иван,Бог да го прости,майстор-сладкар и далечен роднина...Пригответе си 5 яйца и чаша захар и разбийте ги до пяна.Миксере на страна и с тел за разбиване полееека добавяте чаша брашно с няколко ванилийки или лимонена есенцийка.Трябва предварително да сте нагрели фурната на 250 и да сте си подсигурили тавичката дето се продава с печката.Тя трябва да е застлана с лист и посредата наливате тестото,а то се разпределя равномерно...Печете...10-15 минути,блатът е тънък и не бива да се прегаря.Изкарвате рулото на кърпа обратно и бързо махате хартията,че тя застива и се къса после.Навивате с кърпата и то придобива вече формата на руло.Разбиваме крема пак с миксер,а именно около 250 гр масло и малинов или дренков сироп около 1 водна чаша.На тънка струйка сиропа с маслото и с перките за пяна.Отвиваме рулото,намазваме с крема,който е възкиселичък и розов на цвят,може да подредите в средата някакви плодове от сладко,засукваме го пак и отгоре го намазваме с тънък слой от крема.Предварително сме опекли 100-150 гр фъстък,изчистваме го от люспата и го смиламе с машинка отгоре и отстрани.редварително се извинявам за не дотам добрите снимки,но в моментите,където исках да снимам,някой все звънеше!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Ще почакам и за снимките, на преди ...
06.05.2015 16:46
Ще почакам и за снимките, на преди това ще кажа: Честит имен ден, мила Галя! Да носиш гордо и победоносно това силно име, Свети Георги да ти помага във всичко! Здраве, късмет и благополучие!
Така красиво си описала това руло, оживя ми на душата! И си представих махленската задруга! Мили родни времена - отминали! Всичко преди 15, преди 20 и 30 години беше различно - кога оскотяхме? А уж сме си същите ние.. Децата ни, ако поне се познават, внуците представа си нямат кой кой е на тази улица - а някога бяхме едно семейство - и цяла тетрадка с рецепти имам - като тебе: локумки, толумбички, войнишки сладки, кекс с мляко и кекс без яйца, реванета и целувки, и торти, торти....Да-а-а, светът се промени! Добре, че си запазила рецептата с рулото - винаги ще потрябва - да събере любимите ни хора край масата:))))
Весело изкарване на празника, скъпа Галя! Прегръдка с много усмивки!
цитирай
2. to4ilka - Вени,
06.05.2015 16:56
Много ме зарадва с появяването си,таман се мъча и пъча да си качвам снимки под вещото ръководство на младежта до мен,а то,трябва и да ги смалявам!Взели ги пущините,с тези нови техники-таблети-щиблети,смартфони,щрак,щрак,но не е само до там,иска и други умения,брееей,но не се предавам,а иначе,чета и си представям нашата улица,следобедните кафета,кой каквото направил-почерпил,а да знаеш какъв беше гвоздеят на програмата лятото-концертът на децата !Готвеха се и нареждаха столове,а всеки приготвяше нещо да ги почерпи после!Славно беше,задружно и най-вече имаше хора!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 534061
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 700
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930