Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2015 13:22 - Козуначени кифлички
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 2553 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 14.04.2015 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тези дни бях поканена на детски рожден ден...Добре започвам,нали?Близка приятелка,детенцето,заедно имаме много спомени...Отивам,не ще и дума!Пихме кафенце,побъбрихме си,дойде ред на тортата.Голяяма,красива,правоъгълна,няма да ви кажа колко струва и не това е най-важното,искам да ви кажа как "се навих" да направя нещо за Великден...Хапваме си ние от тортата-огромно парче,ама..много сладко ни стана,сладко,сладко,та чак с горчив привкус!За тъмнорозовите боички дето беше оцветена и напудрена няма да ви хортувам,дето остана боята после по пръстите като чистихме чинийките...Ей,това нещо е за деца!Тези фирмички,които произвеждат това кулинарно чудо нямат ли контрол??Това ме нави да си направя нещо истинско за Великден-никакви такива готови козунаци!Да си ги ядат!Ще има снимки след Великден,а сега-рецептата!Правена е доста пъти,това е по рецепта на моята свекърва,която и козунаци прави,но аз не съм се пробвала,така,че няма да ви затруднявам,а тези кифлички съм ги правила,струват си!Трябва за начало да се снабдите с качествени материали-3кафяни чашки захар,3 кафяни чашки олио,3 яйца,половин литър прясно мляко,1кубче мая,около 1кг и малко повече брашно от бялото.Пресейте брашното,винаги става по-добре,така му вкарваме въздух,а тук е от значение.Разбиват се захарта с яйцата до побеляване и стопяване,добавя се олиото и топличкото мляко с разтопената мая и се меси тестото.Оставете го по-мекичко да не поема много брашно,но все пак и да не лепне.Разделя се на 3 топки,които втасват на топличко 1 час минимум,така е за всички теста дето имат захар-иска се повече втасване.След това всяка топка се разточва на 8 до 16 части-зависи колко големи искате да са ви кифличките.В средата слагате малко мармалад и ги навивате както в моята рецепта Соленки.Пак втасват около половин час,мажат се с яйце,поръсват се със сусам и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.Печенето е по ваша преценка,но около 20-30 минути.Всичко зависи от големината на вашите кифлички!Многократно изпитана рецепта!Честити празници от мен!
image
image
image
image
image




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Вкусно! Ще опитам тази пропорция ...
08.04.2015 00:16
Вкусно! Ще опитам тази пропорция още утре. Аз и в момента пека козунак - третия в последните 4-5 дни - около великденските празници моите хора друг десерт и закуска не признават. Но кифличките са страхотна идея! Благодаря ти, Галка! Весели празници!
цитирай
2. to4ilka - Здравей,Вени!
22.04.2015 17:47
Както разбра,бяхме по моите краища дето няма Нет и не съм писала нищо на никого!Тези кифлички станаха супер,че не останаха и за Великия ден,дето се вика,но моят син не ги хареса много-много,станали били големи,видите ли?!Прави ги по-малки,като мини-кроасанчета,само че как да стане това,не мога да ти кажа....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 528845
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 699
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031