Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2014 11:03 - Печено свинско
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 3627 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 25.12.2014 12:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageЧестита Коледа!Толкова слънчево не е било никога,навън е пролет!Измени се климатът в България,станахме като в ъъъъ,Калифорния,например!Това не е пречка да си изпечем месце за Коледа!Е,обичам такива неща-семпли и вкусни...Купувате си-ако си нямате домашно-една рибица около 2 кг от месарския магазин,измивате я,обръщате я с по-мазното нагоре,шпековате я с чесънчета,морковчета,цели зрънца чер пипер,посолявате я,намазвате я с подправки на вкус-аз например с чубрица,риган куркума за цвят,и я слагате в по-дълбока тавичка с вода 2-3 пръста да се пече!Малко олио отгоре да се задържат подправките да не забравите!Готово!Това е нашето ястие,може след като се опече да добавите към резените месо и гарнитура-ориз,картофи,пюре,гъбки задушени,може и от всичко по малко-ваша воля!Аз понеже ще направя и питка,ще го консумирам само със салати!Да не забравим процеса на печене-около 2 часа,т.е.колкото кг е месото,толкова печене,и...поливайте го с течността през 20-30 минути,ако е свършила-долейте!Оставам печенето на вашия нюх!Наздраве!


Тагове:   печено свинско,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Честито Рождество Христово! Да ...
25.12.2014 13:52
Честито Рождество Христово!
Да се множат сговорът и обичта, успехите и късметът във вашата къща, а здравето, берекетът и радостта да не излизат от нея!
Рибицата винаги ми е била проблем...Т.н. малки рибички ги пека цели в тавата - даже и без вода, дори без подправки - те са толкова вкусни, когато са от прясно заклано животно! Но големите рибици са ми сухи, колкото и да ги шпиковам и обливам при печене. Явно нещо не правя както трябва:))) Затова свикнах да ги режа на пържоли и да ги заварявам в буркани - с малко сол и черен пипер - 3 часа след завиране.
Благодаря за рецептата - една рибица насолих в сланината, 2 нарязах за буркани, но имам още една - оставила съм я на студено за прясна - някой и друг ден още - ще пробвам по твоя начин:)))
Весели празници, мила Галя! Прегръдка!
цитирай
2. to4ilka - С тези приказки
26.12.2014 11:47
ми навя носталгия по добрите стари времена,когато децата бяха малки,родната ми къща пълна с хора,десетина кокошки се разхождаха по двора и задължително имахме прасе!Естествено,че е по-хубаво рибицата да е прясна,магазинската сигурно е поръсена яко с химия,надали ще е същото,при печене сигурно стават някои процеси с месото,но все пак не става толкова твърдо!Тук се харесва!Всичко правиш както трябва,остава да ти завиждаме за домашното месо!Преди двадесетина години имаше кравар,овчар и козар,постепенно изчезнаха,по улицата не минават вече животни и единствените две крави са екзотика,вървяща по тротуар,а вечерно време се редим малцината щастливци за прясно издоено мляко!Това е!...И си тананикаме песента:В този град,дето аз съм роден,за мнозина навярно е скучен!
цитирай
3. donchevav - Ха-ха! Страхотен коментар! Мила ...
27.12.2014 16:47
Ха-ха! Страхотен коментар! Мила Галя, трябва да пишеш - много си добра в описанията. Забелязвам го в рецептите, но тук, така, както си описала твоето село, направо познах моето...и на мене ми стана мъчно... Да, така е по селата - но нищо не може да се направи – или може би може- нова стратегия, нови крупни собственици, перфектен мениджмънт - и то от млади, чисти и мотивирани хора - тук-там по нашия край май има наченки- ще видим! Весели празници!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 533894
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 700
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930