Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2014 20:48 - Постни зелеви сърми
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 6140 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 24.12.2014 19:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageАлелуя,брадърс! Помните сигурно тази крилата фраза от "Кет Балу".Ще ви напиша нещо секретно,а именно как се правят постните сърми!Нищо секретно няма-само:Кисела зелка,ориз,праз лук,чубрица и олио!Най-простото нещо са постните зелеви сърми.Избирате си колкото искате от листата,отрязвате фино с ножчето дебелите жилки,ако е по-голям зелевият лист всяка половинка още на 2 и...стават като пръста ви дебели и дългички!Мммм,прелест!След това-размечтахме се-да продължим:измивате си ориза в достатъчно количество,колкото искате да са ви бройките и в тиганче с олио и малко вода го забърквате със ситно нарязан стрък праз лук.Това е за една голяма преголяма тенджера сърми-то за по-малко не си струва да се хабите.Махате го от котлона и вътре слагате суха чубрица за аромат.Важен момент-сол!Аз не ги соля-зелето си е все пак соленичко,но...може и малко да посолите ориза,на вкус!Оризът да не се презадушава,защото тези сърми се слагат от обяд на най-ниската степен на котлона и се варят до вечерта!Та...свивате ги на дъската с малко от тази плънка,но не стягате за да има къде да набъбне оризът.подреждате ги като предварително сте надробили малко зеле със суров ориз-ей така,просто да не са на дъното направо.Похлупвате с чиния и обливате с вода до ръба на чинията.Захлупвате капака,запечатвате,замазвате,кой както иска и...ги забравяте на 1..от обяд до вечерта!Отивате на прическа,на маникюр,замесвате постната питка,каквото ви душа иска правите!това е от мен-снимки в последствие като ги направя и ги изядем!:))))))



Гласувай:
5
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Вкусно и навреме! Благодаря ти, ...
20.12.2014 00:51
Вкусно и навреме! Благодаря ти, мила Галя! Весели предпразнични дни!
цитирай
2. makont - и.....боб.
20.12.2014 08:42
Усмивки и благодаря за споделеното, аз винаги слагам и кромид лук за разкош, пък понякога и малки картофени кубчета, зависи от настроението, пълна импровизация и всеки път се получава. Весели празници!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 230390
Постинги: 118
Коментари: 238
Гласове: 408
Календар
«  Септември, 2017  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930