Постинг
24.03.2014 14:52 -
Кейк
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 2145 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 24.03.2014 14:54
Прочетен: 2145 Коментари: 2 Гласове:
5
Последна промяна: 24.03.2014 14:54
....Дойде ред и на моето кейкче...Пазим се,пазим се от напълняване ама децата са слаби!Искат кейк,какво да правиш,купуват купуват от магазините,но не е същото...а пък и все по-често пишат консерванти,бои,трансмазнини...Е,не е трудно,защо пък не?Приготвяш на масата 5-6 яйца-зависи от големината- 1 пакетче бакпулвер,бутилката с олио,какао,орехи,стафиди,есенция,захарта ,брашно и прясното мляко от хладилника.Вадиш и кексовата форма и турбомиксера и...включваш фурната на 250 градуса...да се загрява...Слагаме яйцата в купата за разбиване без черупките,то се знае, 1чаена чаша захар-около 250 мл вместимост,разбиваме с миксера отлично на пяна,добавяме 7 с.л.олио и 7 с.л. прясно мляко,есенцийка някаква-ванилия,лимон,ром, и оставяме миксера настрана.С него си свършихме работата...Вземаме тела за разбиване и полееекичка разбъркваме 2чаши брашно с бакпулвера вътре да не спадне пяната!Това е!Изсипваме в подмазаната кексова форма сместа,като оставяме малко от нея и добавяме 1-2 с.л. какао и стафиди!Доизсипваме отгоре и леекичко с вилицата разбъркваме повърхностно да стане по-интересна шарката.Най-накрая натрошаваме с ръка по на едро орехите отгоре и бутваме кекса във загрятата вече фурна.Много приказки издумах за десетина минути работа.Пече се на силната вече фурна и ако ви е с програма не отваряте изобщо 25-30 минути...Ако ли не-тогава първите 10 минути на слабо,а после намалявате на 200 и печете 40 минути.Туй то!
Никога не ми се получава .
цитирайЗа да не спадне аз разбивам поотделно яйцата със захарта, както теб, а брашното разтварям с млякото с пасатор, както за палачинки и накрая прибавям разбитите яйца със захарта, като само ги разбърквам с обикновена дървена лъжица. Едно време, когато децата ми ходеха на училище, правех кекс всяка неделя и после им давах по резанче в чантата да си носят, за да не ядат правените с маргарин закуски в училищните бюфети.
цитирайТърсене