Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2014 14:52 - Кейк
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 2145 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 24.03.2014 14:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image....Дойде ред и на моето кейкче...Пазим се,пазим се от напълняване ама децата са слаби!Искат кейк,какво да правиш,купуват купуват от магазините,но не е същото...а пък и все по-често пишат консерванти,бои,трансмазнини...Е,не е трудно,защо пък не?Приготвяш на масата 5-6 яйца-зависи от големината- 1 пакетче бакпулвер,бутилката с олио,какао,орехи,стафиди,есенция,захарта ,брашно и прясното мляко от хладилника.Вадиш и кексовата форма и турбомиксера и...включваш фурната на 250 градуса...да се загрява...Слагаме яйцата в купата за разбиване без черупките,то се знае, 1чаена чаша захар-около 250 мл вместимост,разбиваме с миксера отлично на пяна,добавяме 7 с.л.олио и 7 с.л. прясно мляко,есенцийка някаква-ванилия,лимон,ром, и оставяме миксера настрана.С него си свършихме работата...Вземаме тела за разбиване и полееекичка разбъркваме 2чаши брашно с бакпулвера вътре да не спадне пяната!Това е!Изсипваме в подмазаната кексова форма сместа,като оставяме малко от нея и добавяме 1-2 с.л. какао и стафиди!Доизсипваме отгоре и леекичко с вилицата разбъркваме повърхностно да стане по-интересна шарката.Най-накрая натрошаваме с ръка по на едро орехите отгоре и бутваме кекса във загрятата вече фурна.Много приказки издумах за десетина минути работа.Пече се на силната вече фурна и ако ви е с програма не отваряте изобщо 25-30 минути...Ако ли не-тогава първите 10 минути на слабо,а после намалявате на 200 и печете 40 минути.Туй то!


Тагове:   кеик,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. janabel - Щастливка 1
27.03.2014 11:02
Никога не ми се получава .
цитирай
2. kasnaprolet9999 - За да не спадне аз разбивам поотд...
28.03.2014 18:52
За да не спадне аз разбивам поотделно яйцата със захарта, както теб, а брашното разтварям с млякото с пасатор, както за палачинки и накрая прибавям разбитите яйца със захарта, като само ги разбърквам с обикновена дървена лъжица. Едно време, когато децата ми ходеха на училище, правех кекс всяка неделя и после им давах по резанче в чантата да си носят, за да не ядат правените с маргарин закуски в училищните бюфети.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 532784
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 700
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930