Постинг
25.02.2014 10:04 -
Тесто за пица
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 1849 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.12.2014 12:14
Прочетен: 1849 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 17.12.2014 12:14
Наближават Сирни заговезни-това е факт!Решила съм да постя поне 1 седмица,пак не ми стават панталоните...ще трябва да купувам нови...Аман!Като отворих хладилника...леле!Ужас!Хладилникът ми пълен с месца,купувани уж за детето за закуска!Какво да правя-грехота е да ги изхвърлям,куче,коте нямам,в такива случаи правя пица!Пицаааа!Сетих се за една реклама напоследък,която ми допада...Такаааа.Изваждате от шкафа голямата купа за замесване и там:брашно от плика на око,1 яйце,1 с.л. олио,1 кубче мая разтворено в една купичка топла водичка,щипка сол и 1-2 с.л.кисело мляко.Замесваме меко тесто и оставяме в същата купа на топло и покрита с кърпа да втасва.Минимумът е 25 минути,максимум 1 час-ако го забравите-после после вземаме кръгла тепсия и с добре намазани с олио ръце разстиламе в тепсията прословутото тесто.Отдолу също олио,доста -да не ви залепне после пицата!Разстилате на тъъънко тестото с пръсти да не вземе да се скъса и започвате да нареждате месцата от хладилника нарязани,подредени,по желание!Може на дълго кисели краставички,печен лук на тиган и нарязан на кръгли шайби,парченца печена или сурова чушка,царевица от консерва,гъби,изобщо каквото се сетите!Най-накрая доматено пюре или каквито имате домати,само не доматен сок,че да не стане тесто!И най-отгоре кашкавал,сирене, подправки-ако имате риган,кръщавате пицата неаполитана,ако сте надробири маслини-по гръцки,ако ли пък боравите с чубрица става а ла булгара!
Бойко Борисов никога повече няма да бъде...
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЕДНА ПО -УСПЕШНА И ЩАСТЛ...
Съвършенство и любов
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЕДНА ПО -УСПЕШНА И ЩАСТЛ...
Съвършенство и любов
Няма коментари
Търсене