Постинг
15.02.2014 20:02 -
Пуешко бутче бял ориз на фурна
Сега ще ви разскажа как като Исус Христос нахраних с едно пуешко бутче "цял народ"!Е,по-точно 7 човека,но пак си е постижение,нес па?Започвам...
Вземате едно пуешко бутче,а то понякога е около половин килограм,и го сварявате в тенджера с кромид лук,настърган морков,малко магданоз,чер пипер на зърна и едно пилешко бульонче вместо сол-това е обикновено което слагам на варените меса.Варим го малко повече от 1 час,защото все пак е пуешко,а не пилешко.През това време загряваме фурната,приготвяме в една тавичка 1 чаша-чаша и половина бял ориз,измиваме го и чистим от примеси и както е суров добавяме 6-7 чаши бульон,добавяме и сол на вкус и накъсваме и изчистваме месото от костите.Да не забравим олиото-3-4 супени лъжици и малко ароматни треви!Обикновено според сезона-зелен лук пера,магданоз и джоджен,поръсваме с чер пипер-ей такива работи по избор!Слагате тавичката във фурната и за половин час е готово!Ако случайно имате 2-3 приятелки на гости-чакат с нетърпение гозбата,махате слушалките от ушите на децата и сядате около масата!Допивате де що е останало в хладилника от сноши и от пуешкото бутче не остава и следа!
Вземате едно пуешко бутче,а то понякога е около половин килограм,и го сварявате в тенджера с кромид лук,настърган морков,малко магданоз,чер пипер на зърна и едно пилешко бульонче вместо сол-това е обикновено което слагам на варените меса.Варим го малко повече от 1 час,защото все пак е пуешко,а не пилешко.През това време загряваме фурната,приготвяме в една тавичка 1 чаша-чаша и половина бял ориз,измиваме го и чистим от примеси и както е суров добавяме 6-7 чаши бульон,добавяме и сол на вкус и накъсваме и изчистваме месото от костите.Да не забравим олиото-3-4 супени лъжици и малко ароматни треви!Обикновено според сезона-зелен лук пера,магданоз и джоджен,поръсваме с чер пипер-ей такива работи по избор!Слагате тавичката във фурната и за половин час е готово!Ако случайно имате 2-3 приятелки на гости-чакат с нетърпение гозбата,махате слушалките от ушите на децата и сядате около масата!Допивате де що е останало в хладилника от сноши и от пуешкото бутче не остава и следа!
да Гале точно написано,беше многооо вкусно,още не съм гладна.
цитирайКостите в пуешкото бутче са много и опасни .
цитирайДа,така е,костите са много и опасни,затова препоръчвам отлично сваряване на месото , обезкостяване и накъсване на парчета,но затова пък пуешкото е много вкусно и нискокалорично!
цитирайТърсене