Постинг
12.02.2014 14:18 -
Агнешка плешка пълнена печена
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 8439 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 21.04.2015 15:51
Прочетен: 8439 Коментари: 2 Гласове:
2
Последна промяна: 21.04.2015 15:51
Предлагам ви оригинално ядене за празник или гости,което не се изисква много да се "въртиш" около печката и едновременно готвиш и гарнитурата към него.Вземаш една агнешка плешка и я измиваш хубаво от кръвта.В момента са около 1,200,но по-нататък достигат до 2,500 кг и са по-вкусни.Слагаш я в тавата с ребрата надолу и намираш онова място между месото и ребрата дето се съединява с ципица.Подпаряш я полека-лека с ръка така,че да стане хралупка.Свалете пръстените за да не я пробиете,че да не става за нищо после!Посолявате месото отвсякъде и приготвяте плънката.Плънката се прави така-в зависимост от големината на хралупата,която сте направили вземате 1 чаша или 2,а може би и повече ориз от сорт балдо,измивате го и с малко вода и олио го зодушавате в съд на котлона.Надробявате вътре кромид лук на дребно и на слабо до полуготовност да ври,после го махате и добавяте зелен лук,магданоз,джоджен и чер пипер млян,естествено.И...ако ви е по-малко агнето-бучка масло.По ваш избор може да добавите и гъби,а и други добавки,но това е по избор,не е задължително.Пълните плешката,забождате я с клечки за зъби,поливате с малко мазнина и вода,затваряте с фолио и го слагате да се пече на силна фурна.През това време може да почистите дома си,да подредите стаята за гости или пък...да бродирате-ваша работа,яденето е почти готово!Печете,печете,около 1,30 мин-2 часа,зависи от големината на месото-от старите кулинарни книги съм запомнила-колкото кг ти е месото-толкова най-малко го печи!След това време го отхлупете вече,малко намалете фурната,надробете на едро картофи,посолете ги и тях и ги добавете наоколо-това ви е втората гарнитура!Тук вече ще се наложи малко да му "деверувате"-на около 15-20 минути го поливайте с течността наоколо или пък ако е намаляла долейте с чайника!Това е!Много лесно ще разберете когато е готово-с вилица си откъснете и го опитайте!Направете си салатка според сезона и подредете масата!Ако не ви е омръзнала шетнята направете си милинки или питка,тъкмо фурната ви е още топла и съвсем ще шашнете гостите!
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЕДНА ПО -УСПЕШНА И ЩАСТЛ...
Приспособленци, зрители-роби и липсващи ...
Туск днес посети и Гърция и Турция, а за...
Приспособленци, зрители-роби и липсващи ...
Туск днес посети и Гърция и Турция, а за...
Следващ постинг
Предишен постинг
Каква е целта на картофите . Съгласна съм с всичко , но картофите променят някак вкуса и мириса на яденето .
цитирайЖанабел,картофите няма да променят вкуса на яденето...това го правя най-накрая-30-ина минути преди да го махна,вкусът си е все същият,но пък си имам две гарнитури!Малките агнета,вносни и без много натрупана подкожна мазнина нямат кой знае какъв автентичен вкус,че да го разваля...виж,ако съм си купила домашно агнешко като днешното,то има голяма предна част,достатъчно място за ориза...естествено,че няма да сложа картофи!Ако пека бутче,тогава накрая слагам картофи в мазнината и пак е добре,вкусът е върховен,но там няма начин да си направя ориз едновременно,ако го сложа в тавата ще стане бррр,как мазен!
цитирайТърсене