Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2018 18:27 - САЩ се стремят да работят с флота в Черно море, рискувайки да засили напрежението с Русия
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1301 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.12.2018 18:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  САЩ се стремят да работят с флота в Черно море, рискувайки да засилят напрежението с Русия

https://www.activistpost.com/2018/12/u-s-looks-to-run-navy-operation-in-black-sea-risks-heightening-tensions-with-russia.html?fbclid=IwAR0pfuJJ_unaXyQfCcmfN5UIoroGS_6PtFMLKvNaE1Va6wlOBMbpHJ5qXq0

ТЕМИ: Аарон КешелВъншна ПолитикаВоеннаРусия

6 ДЕКЕМВРИ 2018 Г.

imageОт Аарон Кесел

САЩ искат да ръководят военноморска операция, повеляваща военния кораб на Военноморския флот в Черно море в разрез с Русия, която рискува рязко покачване на напрежението между Украйна, Москва и САЩ, съобщи CNN .

Пентагонът поиска от Държавния департамент да поиска разрешение от Турция да плава кораби в Черно море, което граничи както с Украйна, така и с Русия, като достъп до Азовско море, ключово място за конфронтация между Москва и Киев.

Според CNN, неразумното искане на Пентагона е неясно, ако американския флот планира да последва при влизането си в Черно море. Може да се окаже изненадващо, че спорните конфликти между двете страни.

Говорител на Държавния департамент отказа да коментира спецификата на въпроса, но заяви, че "Съединените щати осъществяват дейността си в съответствие с условията на Конвенцията от Монтрьо. Ние обаче няма да коментираме характера на нашата дипломатическа кореспонденция с правителството на Турция ".

Достъпът до Черно море през пролива Босфора се ръководи от Конвенцията от Монтрьо през 1936 г. относно режима на пролива, която изисква от правителствата да получат разрешение от Турция 15 дни преди преминаването.

Договор от 2003 г. определя Керченския проток и Азовско море (край бреговете на Крим) като общи териториални води. Русия поиска по-нататъшен контрол над водите след референдума в Крим през 2014 г.

 

Тази новина идва няколко часа след като CNN разкри , че разрушителят с насочени ракети USS McCampbell плава през Японско море в разрез с руските претенции за региона. Така остава въпросът, дали това е съвместна военна операция в ход?

Говорител на шестия флот на флота, който наблюдава операциите в Европа и Африка, заяви, че американския флот е "винаги готов да реагира, когато бъде повикан".

"Ние редовно провеждаме операции за повишаване на сигурността и стабилността в цялата 6-а област на операциите на САЩ, за да включим международните води и въздушното пространство на Черно море. Ние си запазваме правото да работим свободно в съответствие с международните закони и норми ", говорител на 6-ия флот,  Cdr. - каза Кайл Рейнс .

Руските официални представители очакват отговор от САЩ на продължаващия спор между Москва и Украйна. Председателят на комисията по отбрана на руската Държавна Дума Владимир Шаманов заяви в сряда, че очаква от САЩ "мръсни трикове" в отговор на продължаващия спор около Керченския пролив. Освен това Шаманов заплашва съдебни действия, ако правителството на Тръмп следи с някакви планове.

"Тук има широк спектър от възможности", каза Шаманов, според държавната информационна служба ТАСС . Шаманов добави, че САЩ могат да блокират руски кораби от достъп до пристанища или свободно маневриране, както твърди американски кораби за руските кораби, които поддържат операции в Сирия. "Има процедурни правила, които трябва да бъдат спазени, а американците, любители на демокрацията и легитимността, определено ще знаят, че всички съответни прокурорски и разследващи дейности ще бъдат изпълнени", каза той.

Вчера Актив Пост съобщи, че след среща на НАТО САЩ и НАТО съвместно съобщиха на Русия, че трябва да спазват договора за ядрено оръжие, създаден по време на Студената война, докато Америка заплаши, че ще излезе от самия договор, давайки на страната 60 дни отговарят на изискванията.

Държавният секретар на САЩ Майк Pompeo бе цитиран  като посочва :

"През тези 60 дни ние все още няма да тестваме, нито произвеждаме или не разполагаме с никакви системи и ще видим какво ще се случи през този 60-дневен период", каза той.

- Говорихме много с руснаците. Надяваме се, че ще променят курса, но досега не е имало никакви признаци, че те имат намерение да го направят. "

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова е цитиран от   информационната агенция " Интерфакс ",  в която се казва, че "Русия строго спазва разпоредбите на (INF) договора, а американската страна знае това".

Самият Владимир Путин  заяви, че е "твърде рано"  да върне украинските моряци и военноморски кораби, обвинявайки украинското правителство, че провокира инцидент като разсейване от собствените си вътрешни икономически проблеми.

"Трябва да установим факта, че това е провокация от страна на украинското правителство и ние трябва да поставим всички тези неща на хартия", добави той, като твърди, че инцидентът е част от по-широк модел на украинска провокация.

"Настоящото украинско ръководство не се интересува от това изобщо", каза Путин. "Докато останат на власт, войната ще продължи. Защо? Защото, когато имаш провокации, такива военни действия като това, което се случи в Черно море ... винаги можеш да използваш война, за да оправдаеш икономическите си провали.

Интересно е, че Русия отговори на призивите за спазването на договора за защита на интелектуалната собственост, като се появи новият лазерно оръжие, наречено Peresvet, съобщи Gizmodo .

"Peresvet лазерни системи, базирани на нови физически принципи, въведени бойна служба в случай на изпитване режим с руските въоръжени сили", вестник руското министерство на отбраната заяви , според превод на английски език.

Въпреки че оръжията са тествани преди това през юли, съобщено от Sputnik по онова време.

 

Струва си да се отбележи, че преди по-малко от 6 месеца преди септември тази ескалация Русия проведе свои собствени ежегодни военни учения,  Vostok-2018 , в сътрудничество с Китай.

Двете страни се обединиха за различни тренировки с 300 000 войници, 1000 самолета, 36 000 военни бойни кораба и до 80 кораба, които се включиха, според руското министерство на отбраната. Докато Китай разполагаше с по-малко войници на земята, оценени на 3000 войници заедно с самолети и хеликоптери.

Тренировките се проведоха в пет различни области на обучение, както и Японско море, Берингово море и Охотско море, и се възприемат като най-големите тренировки в продължение на десетилетия,  NPR  съобщава .

Ако всичко, което не ви безпокои, САЩ и Украйна са били в "тясна дискусия" с Вашингтон за доставка на друг кеш смъртоносни оръжия за битката в Киев в източна Украйна, украинският външен министър Павло Климкин заяви пред репортери 18 ноември, един ден след на  среща  с държавния секретар на САЩ Майк Pompeo във Вашингтон,  отбраната новини ,  съобщени .

През февруари по-рано тази година, на американския флот сви мускулите си, изпращане на  USS Carney и USS Ross до Черно море, за да "провежда операции на морската сигурност."

По това време командирът на флота, заместник-адмирал Кристофър Грейди,  коментира  , че движението за увеличаване на американските сили в района е "проактивно, не реактивно" и "демонстрира траен ангажимент за регионална стабилност".

Този ход обаче дойде, след като руснаците прекъснаха американски разузнавателен самолет с джет Су-27 над Черно море, когато го бузолират, идват на около 5 фута от надзорната равнина.

"Това взаимодействие бе определено като небезопасно поради затварянето на SU-27 до пет фута и прекосяване директно през пътя на полета на ЕР-3, което накара ЕП-3 да премине през автомат на SU-27," Капитан Памела Кунзе , говорител на САЩ военноморски сили в Европа , каза CNN.

В четвъртък американски военновъздушен оператор OC-135 извърши друга операция по наблюдение, която Пентагонът нарече "извънредни полети" съгласно Договора за отворени небеса ", за да потвърди ангажимента на САЩ за Украйна".

В допълнение към американския персонал, канадски, френски, немски, румънски и британски наблюдатели също са били в самолета, според Държавния департамент на САЩ.

"Непровокираната от Русия атака срещу украинските военноморски кораби в Черно море край Керченския пролив е опасна ескалация в модела на все по-провокативна и заплашителна дейност", добави изданието. "Съединените щати се стремят към по-добри отношения с Русия, но това не може да се случи, докато нейните незаконни и дестабилизиращи действия продължават в Украйна и другаде".

Както бе посочено по-рано, позволете ми да повторя "един грешен ход" от която и да е нация и рискуваме да запалим Втората световна война 3. Това идва, тъй като Русия твърди, че е заобиколила Украйна с 80 000 войници, 1,400 артилерия и ракетни системи, 900 танка, 2300 бронирани 500 самолети и 300 хеликоптера, разположени на границата си в Крим, според украинския президент Питър Порошенко.

Аарон Кесел пише за "Актив Пост". Подкрепете ни в Patreon . Следвайте ни на Minds , Steemit , SoMee , BitChute , Facebook и Twitter . Готови ли сте за решения? Абонирайте се за нашия премиум бюлетин Counter Markets .




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. doktora757 - Тия тъпи провокации ще завършат ...
09.12.2018 21:23
Тия тъпи провокации ще завършат плачевно за краварите! Корабите им са на мушката на руските ракети още с пресичането на Гибралтар. Крилатите ракети "Калибър" имат обхват над 1500 км по морски цели (2500 по сухопътни), а в Средиземно море циркулират и доста руски подводници. Хиперзвуковите ракети от ново поколение "Кинжал" са с обхват до 3000 км. Да не говорим, че нещата са посилени с бреговите комплекси "Бастион", противокорабните ракети "Яхонт"/"Оникс", "Гранит" и още един куп други такива, включително и убийците на самолетоносачи Х-101 и Х102 носени от стратегическата авиация. Повечето от тези ракети могат да носят и ядрен заряд. Всеки вражески кораб навлизайки в акваторията на Черно море си подписва смъртната присъда, ако предприеме каквито и да е агресивни действия срещу Русия! Просто се превръщат във ненужен скрап!........ От 10 години нито САЩ, нито разпадащото се НАТО са това, което бяха! Новите световни лидери са Русия и Китай и ще трябва да се съобразяват с тях - това е полжението!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749132
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031